24

Дай,Боже да доживеем

преди 7 години

Има и хлапета-идеалисти. Животът още не ги е облъскал.Въпросът е, как да направим България привлекателна за млади, високообразовани хора, които търсят реализация.Нали помните онази статия за българите, завършили в чужбина преди 80-100 години?Не само че масово се връщат в родината си, но дори и за длъжностите гимназиален учител или библиотекар в голям град са се провеждали конкурси, в които са кандидатствали и хора, завършили в Западна Европа. И резултатите са били налице.

23

Цфъкченце

преди 7 години

До TАми естествено, че ще се върнат да са НЯКОЙ. Кой луд въобще иска да си хаби живота да се съревновава с тълпата?

22

До Бедния българин

преди 7 години

Не са всички такива, но има и каквито описваш. За съжаление, не малко от тях са на някакъв вид стипендия, уредена от мама и татко, която в много случаи излиза от нашия джоб, на данъкоплатците. Синът на мои близки, завършвайки езикова гимназия с отличие, беше приет да следва не къде да е, но трябваше да си плаща сам. Понеже чул, че определени наши банки отпускат стипендии за студенти в чужбина, отишъл да пита как да кандидатства. Отговорили му: "Стипендии даваме само на деца на наши служители!"

21

Бедния българин

преди 7 години

Стига глупости !!! Тези индивиди се връщат за да наследят на мама или тати държавната работа :). Заради такива хрантутници сме на това положение. Да живее връзкарщината !!!

20

онбашията

преди 7 години

патриотизъм чушки, просто са се поприземили, нито запада е толкова як колкото си представят на тръгване, нито българия е толкова зле.

19

Анонимен

преди 7 години

Нали ги видяхме юпитата какво направиха. Децата на разните партийци се сзавърнаха, но веднага ги наредиха на шефски позиции. Тези които се борят сами, не се щурват да се прибират.

18

Заможен БГ пенционер

преди 7 години

Да ,бе ! Гледам опашки пред бюрата по труда от такива завръщащи се ...

17

Анонимен

преди 7 години

Ами да,белите хора се завръщат в белите държави..

16

Анонимен

преди 7 години

глупости, просто в днешно време същестува концепцията "home office", + това че разходите у нас са пъти по-ниски отколкото където и да е в ЕС. (това при условие, че не ти пречи простотията по улиците, но за младите тя със сигурност не е проблем.)До сега единствените познати, които са се върнали или са на дебели позиции в чужди представителства, или са отворили офисчета за софтуерен аутсорсинг. Познавам и такива, които живеят тук и работят на вън, просто щото им е по-изгодно.

15

преди 7 години

Издънките на *** се прибират за да наследят бащите си във властта. Бее Сее *** ... промяната идва. То ясно, че на запад никой няма да ги вземе щото са някъдирни и не им се работи.

14

Майтапчия

преди 7 години

Като гледам-черен хумор яко блика от коментарите...Нека се разпиша и аз.Положението у нас напомня за това в Афганистан-има много висшисти,ама освен в държавната администрация няма къде другаде да се реализират,с малки изключения.

13

Рачо пръдлето

преди 7 години

Да-аааа, от патриотизъм ще да е............И един бобър ги увива в станиол....:).....Патриотите, де....

12

Анонимен

преди 7 години

Сега разбирам защо заплатите в България са ниски - тълпите завръщащи се подбиват пазара...

11

тълпи

преди 7 години

Тълпи виждам аз, всяка вечер пътя от летището затова е задръстен. Затова се строй толкова много- няма къде да живеят връщащите се големи мозъци и понеже главите им са колкото трансформатор 110кв от многото акъл, то им трябват и големи жилища, каквото по принцип са в Бг.А бг работодателите търсят завършили Кембридж, защото бизнеса с втора ръка коли изисква високо образование.

10

Анонимен

преди 7 години

То в България няма нужда и да завършваш, можеш да си купиш диплома на смешна цена

9

Анонимен

преди 7 години

На запад образованието е по-слабо от българското, не знам как ще си намерят работа в България, тъй като нашите ВУЗ-ове бълват кадри постоянно.

8

T

преди 7 години

Връщат се тези, които тук са НЯКОЙ, а там са НИКОЙ, т.е. там трябва да се конкурират наравно с всички останали, няма да са шефчета и никой няма да се съобразява и трепери пред тях, понеже били на еди кой си... Знам за 5 такива случая, пък вие си говорете за патриотизъм.

7

Хм

преди 7 години

Като знам какви са разходите за обучение в чужбина(в нашия случай-Англия),не виждам как тук ще се избият тези пари!С изключение на няколко сектора(банков,ИТ и прочее),няма много места,които да дадат доход над 3000лв,позволяващ изплащането на студентския кредит.Собствен бизнес би генерирал достатъчно приходи,но там са необходими други качества,които или ги имаш,или ги нямаш,не зависят от образованието.Е,има и още един вариант-ставаш "калинка" и нещата потръгват.Който си има пари,то е друго нещ

6

1234

преди 7 години

Единственото положително е за чуждия език, всичко друго могат и в България да си го завършат.

5

Анонимен

преди 7 години

LICHI SI RESULTATA OT ZAVARSHILITE STUDENTI V ANGLIA VIJ KOLKO MARKI BALGARSKI AVTOMOBILI SAZDADOHA BALGARSKI KOMUTRI BIALA I CERNA TEXNIKA EI PARVATA BALGARSKA ATOMNA ZENTRALA SAZDADENA OT UCHELI V ZAPADNALA EVROPA BRAVO