119

До ' До политол

преди 7 години

Червената върхушка може и със самолети да сте ходили на море, за 15лв. Да там имаше хотели, кръстени дом 1, 2 и т н. / к-с Дружба/ , ама ходеха там само другарите. А обикновените хора не можеха да ги доближат, защото се пазеха от УБО.Само днес се очаква 400 000, да напуснат София за почивка, то старото летище на София сигурно е било по голямо от летището на Чикаго, ако се е ходело със самолет на море. Платени смешници, не можете да съберете две и две

118

Анонимен

преди 7 години

Едно ме е яд само, че след 89-а не избихме всички червени нещастници... България щеше да има шанс.

117

Скънка

преди 7 години

Не може с лека ръка да се говори само за добрите и респективно само за лошите страни. Те вървят ръка за ръка. От социална гледна точка този модел е невероятен.Но цензурата е жестока.колко знаят, че по времето на съюза България е фалирала три пъти? Къде е било прословутото производство? Да не говорим за качеството(не говоря за храни,а за основната тежка промишленост. И въпроса е след разпада на съюза, къде ще си пласираме ***,произведени от работници, търсещи сянката?

116

гост

преди 7 години

До политологПишеш пълни лъжи!

115

по-точно

преди 7 години

До До: "политолог" Самолетния билет беше 22 лв Варна-София .Само два пъти пътувах с ТУ 154-служебно ,от тогава не съм се качвал ,защото не обичам самолетите ... страх ме е ! Бензина беше 0,80 лв но да не забравяме ,че като "млад специалист " започнах работа с 170 лв/мес .Визирам 1983-та година .Положителните страни на тогавашния строй , бе ,че работа имаше за всички, ниски битови разходи -ток 2,2/1,1 ст,вода 12ст/куб,билет 6 ст. ,храна-качествена ,безпл.образование и здравеопазване ,СИГУРНОСТ

114

Анонимен

преди 7 години

По време на " социализЪма" попитали една руска поетеса " Какво ще направите ако отворят границите " . Тя без да се замисля много отговорила - " Ще се покатеря на едно дърво " ( за да не я прегази тълпата от излизащи ) .

113

Анонимен

преди 7 години

Абе много по хубаво беше! Имаше ред, имаше работа, хората бяха по спокойни.... А сега какво е диващина във всяко отношение! Историята се повтаря, тая диващина няма да издържи още много дълго и в скоро време войната не ни мърда и след това идва новия световен ред!

112

Анонимен

преди 7 години

Грандиозният социален експеримент завърши . Но другият продължава . Съвременният Дон Кихот , заменил коня с джип или камион , копието с нещо по-ефикасно не обръща внимание на вятърната мелница , а на вятърничевата идея за Качество на живота , която язди превозното средство на оръженоносеца . Пов.....ща ми се от тая Земя . Тук всичко е Кауза Пердута .

111

Анонимен

преди 7 години

Радев чехъла, ще скастри ли Путин за думите му. На Цачева скочи за същите

110

До: "политолог&

преди 7 години

Самолетния билет беше 15 лв. от София до Варна, всеки можеше да си го позволи. Колкото билет първа класа с влака. От Бургас до София се стигаще с един експрес за 4 часа. А сега със старите брички от Европа, освен да замърсявате въздуха друго не можете. Карам хибрид - въпрос на култура е, обиколил съм някоя друга държава, без да ми плащат ***. Вижте си мисленето чифт дънки, в живота има по-важни неща от затворнически ***, затова френската революция резва главицата на една девойка, ама.

109

Берлин

преди 7 години

Значи при Пyтя е по-трагино и от соц-а. Тогава поне с връзки можеше човек да си купи и пийне "Тройной".

108

политолог

преди 7 години

Когато не се учи историята тя се повтаря. И в България я има носталгията, защото не се казва истината за миналото. Пълна мизерия и разруха беше. От Варна до София имаше 5 бензиностанции и нито една денонощна. На 3-4 семейства се падаше една кола, която също беше 20 годишна. Но 20годишна лада, струваше 12 000лв., а нова 8800лв. Пълно недоразумение беше социализма. Българския лев не беше конвертируем, за каква икономика говорите и колкото лева да имате, не можете да си купите и един долар или марк

107

"Лошият" С

преди 7 години

Къщите в БГ не се заключваха. Имах достъп до здравеопазване, на "Симеон" имаше безплатен денонощен зъболекарски кабинет. Като ме заболеше зъб ходех там - нищо не плащах, работеха професионалисти 25 г. ми издържа една пломба. Улиците бяха чисти, всяка сутрин миеха Витоша, нямаше ***. Играли сме на улицата с децата. Тренирахме тенис и плуване, безплатно. Храната беше качествена. Въздухът беше чист. Имаше работа. Ходехме два пъти на почивки в годината Боровец и Созопол. Хората бяха усмихнати!

106

статистика

преди 7 години

До #178 а беше !!!само цъкни на статистика и виж какво се произвежда и изнася в момента и теле като теб ще му увисне устата :) а това че висиш по форумите и плямпаш щото си бездарен си е твой проблем :)

105

Анонимен

преди 7 години

До 166Незнам къде видя че ес се разпада ако говориш за англия те никога не са били фенове на идеята но това си е тяхна менталност от империалистическо време.

104

Анонимен

преди 7 години

Ссср беше един балон който нямаше как да не се спука жалкото е че обрече цяла източна европа на мизерия.

103

Въпрос :

преди 7 години

Би ли съществувала организация като Ислямска държава ако сега имаше СССР и комунизма не беше си отишъл . > Моят личен отговор поне е че никога нямаше да се роди подобна организация .

102

ТИ ЛИ???

преди 7 години

До АнонименТи да не си БИВШ ЗАТВОРНИК БРЕ??

101

Сега си ??

преди 7 години

До Анонимен Сега караш Двадесет годишен таралясник и ходиш на море у Гърбация,предварително приготвил сандвичи да кличиш безплатно с едно безалкохолно два три деня

100

а беше !!!

преди 7 години

До Анонимен беше БИЖУ!! ИЗНАСЯХМЕ ПЛОДОВЕ,ЗЕЛЕНЧУЦИ, КОНСЕРВИ,СИРЕНА, МЕБЕЛИ,ДРЕХИ,ЦИГАРИ,АЛКОХОЛ,КОЗМЕТИКА....И ВСИЧКО ЗА КОЕТО СЕ СЕТИТЕ!!!