37

русофиль

преди 7 години

От ЕС не са много добре с акъл ,че продължават да дават пари под формата на разни помощи и субсидии за Бг. ! Руската агентура в БГ умело прахосва тези пари и не прави абсолютно нищо за развитието на БГ понеже така е изгодно на Русия ! Сега ми ревете и оплювате ЕС ,че видите ли дори и в ЕС сме мизерници ! Ами ЕС дава ,но в кошара не вкарва ! Тодор Колев погрешно измисли песента - Кога ще ги стигнем американците ! Трябваше да измисли песен - Кога ще се отървем от полезните и.д.и.оти !

36

Анонимен

преди 7 години

Безработицата е много по-висока защото министерството предлага 400 лв. заплата и ако искаш по-висока заплата отказват и анулират регистрацията на безработен.

35

Анонимен

преди 7 години

Това е дезинформираща статистика,не може там кедето има преди всичко дребен бизнес,а заплатите в този сектор са почти едни и същи в цялаБългярия да ги сравняваш с град кедето има иконмиката и е развита и има професии с високи заплати.Не може да сравняваш регоини с голям процент роми от които повече са на социални с градове където почти няма безработни. След 10-20г. ще има още по стряскащи данни особено в демографско отношение.

34

неверник

преди 7 години

Икак решихте,че Русе прилича на София,Стара Загора или Варна по благосъстояние?Защо не проверите първо колко души са на мин. раб. заплата?Каква е реалната безработица в града?Или това го правите с цел да отклоните по-вече средства от европейските ?Русе от татово време е изолиран и умишлено се води политика с/у развитието му.

33

Анонимен

преди 7 години

Ако на село някой ми дава по-голяма заплата и има ИТ сектор, с кеф ще напусна. Но няма.

32

Анонимен

преди 7 години

София е Европа, всичко останало - Бедна Майка България...

31

Смучат данъци от

преди 7 години

цялата страна и наливат в три-четири града...плачевен резултат. И съвсем предвидим, ако не си еднокнижен.

30

Продължение на 38

преди 7 години

За сравнение може да бъде посочена държавата Уругвай, където буквално половината население живее в столицата, но като цяло страната се радва на нелош стандарт. Идеята е, че от такива ситуации могат да бъдат извлечени и ползи. Но с бандитизъм и налагане на зверски, диктаторски правила няма как да стане.

29

Бай минчо

преди 7 години

Ко ривети е?Сумати програми има, и по евро линия и други, за подпомагане започването на бизнес в неразвитите райони. И не говоря само за земеделие - има всякакви, много!Ама няма кой да се захване, по-лесно е в София или Европа като помощник готвач

28

Анонимен

преди 7 години

ТОЧНО В ПЛЕВЕН, ВИДИН, МОНТАНА, ВРАЦА.СА НАЙ КОРУМПИРАНИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО ОТ КЪДЕТО Е ДОХОДА НА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА.. ШЕПА ХОРА И ПОЧТИ ВСИЧКИ ПАРТИИ СЕ ОБЛАЖВАТ НА ТРУДА ИМ. ПРОДУКТИТЕ ОТ ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ДОХОДА НА ТЕЗИ ПОЛИТИЧЕСЛИ ФИРМИ НЕ ГИ ПОКАЗВАТ ПУБЛИЧНО. НЯМА ОТКРИТОС КОЙ ОРЕ, КОЙ СЕЕ. , КОЙ ПРИБИРА ПАРИТЕ.

27

До 34

преди 7 години

Ся дъ тъ попитам понежи тя виждам, че може би ги уваш нещата! Тия ора от селата данъци плащат ли? Щото ако е така то защо сичкото държавен хапарат е да не кажа само и единствено в столицата! И тия те там си харчат парите! После Ми кажи що столичани ревът та се чува и чак до луната, че столицата се напълнила със селяци!? Ми ако е така и не щете "селяците" в столицата си ми нека да си събират данъците там да им се правят университет театри кина и процие там и да си стоят там! *** май не е така!

26

Анонимен

преди 7 години

luckyman, А защо да остава, бе? Това не ти е 1840 година, да ти трябва цяла фамилия, че да обработваш земята. Колко персонал има една кооперация? Виждал ли си унгарско село от въздуха, например? Че там сигурно 40% от хората живеят в Будапеща. Или американско село? Че те са на ферми бе. Съвременното земеделие е яко механизирано, директно работна ръка не трябва толкова. И това е в световен мащаб. Не е това драмата, другаде е.

25

Анонимен

преди 7 години

Няма нищо лошо от икономика на две скорости. Едната предавка, основната, трябва да е движещата и направляващата. Другата трябва да е спомагателна за някои специфични участъци. То досега така е било де. Развитието не може да е за всички едновременно и еднородно. Но не би следвало и да е в резултат на кражби и мафия...

24

До 29

преди 7 години

Казваш манталитете на хората е основен за развитието на икономиката значи! Ха сега ми кажи къв манталитет имаш ти дето делиш хората на провинционалисти и столичани! И каква икономика мислиш, че ще се развие с точно баш такъв манталитет! Но да зема да те попитам я ми кажи за последните 25 години колко хора от столицата са напуснали БГ и колко от провинцията са сторили същото! И после ми кажи защо аджеба са го направили надявам се да не кажеш пак че е заради манталитета!

23

Анонимен

преди 7 години

И все пак - защо да се изравняват селата със столицата. Хубаво, цъкате минуси, но никой не обясни.Какво произвеждат селата, какви кадри има там, че да претендират за равен стандарт със София?

22

Solar Power

преди 7 години

До Анонимен"напред трябва северна българия да бъде изключена от истинската България"Ако се образува Търновско царство би било чудесно.

21

Анонимен

преди 7 години

Solar Power,Тиквата е много зле, но точно при първото му управление имаше идея това да се промени. Туризмът да иде в Пловдив, земеделието - май в Плевен, разни морски и речни неща да идат в Русе и Бургас.Дойде Ореха и тази идея беше хвърлена в кошчето. Доколкото разбрах - заради силна вътрешна съпротива от персонала на тези министерства.

20

Анонимен

преди 7 години

Разлика е нормално да има. По цял свят е така- в САЩ реднеците, неслучайно имат този прякор и са бедни мишки. В България си личи същото- злобният провинциалист плюе по образованите, които получават двадесетократна на неговата заплата. Той и друго не може, затова и тъне в мизерия. Нормална икономическа картинка. Същото важи за Германия, за Великобритания. Не виждам смисъл в статията. Манталитетът някои хора (***) няма да си сменят, а той е основен за развитието на икономиката.

19

Анонимен

преди 7 години

Аз затова сериозно твърдя, че единственото спасение на България е заселване и интеграция на бежанци,но само такива, които искат да работят.Да идват, да се женят за българи, да се заселват в празните села и градове.Няма друг начин.

18

ff

преди 7 години

Има ли изненадани? Милиардите на партията бяха разпределени преди 25 години и така политическата власт се трансформира в икономическа. За съжаление назначените за милионери са хора много долна порода селектирана в продължение на 45 години. Хора без въображение, без чувство за естетика, без морал и без капка загриженост за другите. Затова и икономиката, която те притежават изцяло, се развива по този начин.