153

До 205

преди 7 години

Това че някои хора все пак вършат нещо полезно, не означава, че бюджетът трябва да изхранва цял връзкарски шуробаджанашки мастодонт.Стратегическите задачи могат да бъдат към съответните министерства. Ти за ведомствени институти не си ли чувал?

152

До 188

преди 7 години

Ти не знаеш ли как се разпределят у нас парите?Ако наистина си се надявал на нещо и си представил проект, но нямаш връзки и протекции, тогава се приготви за двата възможни изхода:1/ При класирането твоят проект не е одобрен. После научаваш, че някой разработва същата тема, 99.99% прекопирана от твоята работа.2/ Ако искаш ти да си го разработиш, правиш колектив - деца и внуци на професори. Само ти бачкаш, те са ти "съавтори" и нищо не правят, а някой от тях се води ръководител на проекта!

151

До 190

преди 7 години

Племенницата на Владко - Жени Живкова, също беше аспирантка, но за зла беда трябваше да представи написаната си дисертация точно по времето на промените и наистина е дала за обсъждане някакъв текст. Затова й се наложи да чуе колко много не е в час по въпросите на науката. За това се писа и по вестниците.

150

До 190 от Препатил

преди 7 години

В средата на 80-те години на 20-и век Владко Живков е аспирант в Институт по държавата и правото към БАН, с тема на дисертацията в сферата на "Морско право".Работещите в този институт казват, че не са го виждали да се вясва там по времето, когато е течала аспирантурата му. Не знам дали е защитил и получил научна степен.

149

Анонимен

преди 7 години

дървеници нещо до сега да съм прочел да сте открили или изследвали НЕ така че си млъкнете и си цъкайте на лаптотите си .....

148

do 184

преди 7 години

А какво стана с подписката за прокетите за млади учени? Строго секретно , а? Не ви е срам. Не са лъvи! Ходи да гледаш в comdos.bg Проверен и в БАН, проверен и в МВР. И друго. Защо не дадохте на хората да си видят точките от тези проекти? Никой не разбра как раздавахте парите.

147

Анонимен

преди 7 години

НАСА били обект на нац. сигурност. Те за това споделят почти всичко. И за това възлагат поръчнки на частни фирми. ЦРУ като са обект на нац. сигурност сигурно и те съзлагат поръчки на частни лица. Стига си плямпал глупости.

146

Анонимен

преди 7 години

Не знам пишещите тук къде и какво четат, но техните писания граничат с откровени лъжи. Само по най-новата програма за Млади учени, бяха одобрени над 100 проекта (май са 200). Отделно са проектите към МОН, ФНУ, както и тези с европейско финансиране. БАН не е 1 институт, а над 40, всеки с различна успеваемост и реализация. За какви кадри на МВР говорите изобщо?! Със сигурност има институти, където има всякакви ***, както и в Соф. Община има напоследък бая доктори. Но не обобщавайте!

145

До 170

преди 7 години

Понеже знам, че инглиша ти куца много, както и всеки друг език - https://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_NASA

144

Пян Гъ

преди 7 години

Има и (отделни) сериозни учени в БАН, но останалите многобройни щатни учени едва ли имат големи успехи. Ами погледнете - нямаме нито една Нобелова награда. А трябваше да имаме поне 20 в различни области, ако сме амбициозна нация. Науката да се прави в университетите, а БАН като ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА да се закрие. Неоправдано скъпо излиза. А ако напр. "Литекс Комерс" пожелае, да си създадат ЧАСТЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ИНСТИТУТ - тяхно право е. Пълно е с такива на Запад. Все се правим на умрели лисици.

143

Анонимен

преди 7 години

Сънародници, не им вярвайте. Един да се намърда в БАН и води като *** дъщеря, брат, сват и така до пенсия. В научния комплекс на 4ти километър не можеш да се разминеш от луксозни коли. Миньорите не си получават заплатите за 34 месеца. А тия какво произвеждат. "Тия старци феодални, били много кални. Всяка втора клюка, превръщат в наука."

142

Angelhell

преди 7 години

До До 170НАСА е обект от национална сигурност.Сравнението е неуместно. Вземете за пример всички останали институти, които са изцяло на частна издръжка. Поне гледайте малко филми, ще видите как правят веднъж годишно събирания на лов за спонсори!

141

просто е

преди 7 години

Гледат се международните публикации, ако човекът има за титлата си, остава, ако е там 30 години и има една-две, тръгва си. Наука не се прави от такива хора.

140

истина

преди 7 години

И да си викаме и да си спориме с вас- все едно. БАН трябва да стане ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР И обществото да вижда какво прави, казва се полуляризиране на науката. Аме не популяризиране като онзи с извънземните. БАН трябва да махне хората, които не правят наука и да се започне от управлението на БАН. Като служител там знам как да стане, ама мен никой не пита и ме мразят.

139

Angelhell

преди 7 години

Преди няколко години имах възможност да работя в БАН.Интервюто ми продължи 3 часа. През това време аз лично не разбрах какво ще работя.Излишно е да казвам, че не започнах да работя там. :)

138

проекти

преди 7 години

стига с тези проекти бе! Един прокет не видях да бе даден на някой честно и той честно да го изпълни. Отчитат проекти с ведомствени публикации, а пък взели хиляди и милиони! Нямат срам!

137

До 170

преди 7 години

Аре бе? Я си направи труда да провериш колко милиарда отпуска правителството на САЩ на НАСА?

136

МВР

преди 7 години

Има ли щатни служители от МВР, които се водят професори в БАН? И колко са? Има ли бивши военни в БАН? ЗАщо не кажете? Тези хора каква наука правят? Какви постове заемат в управлението на БАН?

135

проучване

преди 7 години

Ами направете проучване дали водещите в БАН знаят английски въобще? Воденичаров и т.н, пък после ги питайте за науката дето правят.

134

до 170

преди 7 години

До АнонименКато социологическите агенции ли или като проектите, дето нямат нищо научно? БАН трябва да си върне авторитета на озследователски център, но това става като се отдели просото от плявата. Но плявата там вече е мноого. Просото напуска, 10-ина на институт остават, другите 70 си прав.