14

Циник до 12

преди 7 години

Алоооо .....патрЕота ....а знаеш ли, че презрените емигранти внасят годишно сума по-голяма от БВП ??? Като ти харесва толкова да мизерстваш - ми мизерстваалй си! КЪФ ти е проблема? НА ГОЛ ТУМБАК - ЧИФТЕ ПИЩОВИ!!Аз не искам накрая на месеца да броя стотинките...и да лишавам детето си.Ерго - вземам мерки!

13

Измислица

преди 7 години

С тази сума можете ли да плащате наем в голям град или някъде другаде? Можете ли да си позволите да изплащате заем за покупка на апартамент? Можете ли да си позволите да плащате месечните вноски при покупка на лека кола? Май тази сума предполага, че от небето ви е паднало да притежавате достатъчно голям собствен апартамент и нова лека кола и не се налага да плащате и за тях. даже и в такъв случай, сумата е доста малка и ще стигне само за храна и други най-неотложни разходи без които не може.

12

Инженер

преди 7 години

Тук се говори само за "поддържане" на жилището. Явно се приема, че то по подразбиране е осигурено, но не винаги е така. В тази сметка би трябвало да се включат и разходите по закупуване, обзавеждане или наем на жилище, защото без него не може. Дори и да е купено от родители или наследено, това е допълнителна помощ, която може и да я няма и не трябва да я вадим от необходимите пари. Това изкривява статистиката.

11

Анонимен

преди 7 години

Е 2400 лв е само частното училище на 2 деца, а храна и всичко останало?

10

Анонимен

преди 7 години

Стига с тази емиграция, бе! Колко емигранти, например в САЩ, могат да си позволят, семейно, да си дойдат в България за Коледа? Единици! Ти не си българин, може би си евреин, турчин, или пък руснак ?

9

IT

преди 7 години

Много удобно статистиката е сложила "за поддържане на жилището...", но никъде не казва "придобиване на жилище". И когато жилището не е даденост цифрата придобива съвсем друг вид.

8

???

преди 7 години

Тази сума за София е смешна. За селата също се съмнявам, че е достатъчна. За София трябват примерно 8000 лева за нормален живот на едно четиричленно семейство. Не знам как ги пресмятат тези суми, но това което пишат са небивалици. В София, ако си под наем ще ти трябват над 1000 лева само за наема за жилище за това четиричленно семейство. Като платиш ток, вода, парно и телефон, колко ти остава за "големия живот" с тези 2235 лева?

7

Анонимен

преди 7 години

"Данните сочат: Мама, татко, 2 деца 2235 лв. за нормален живот"Ако вече притежавате апртамент, кола, нямате заеми и ходите редовно до село, за да си носите мръвки и буркани. Тоест, ако нямате почти никакви режийни разходи...Иначе само моята заплата е над този минимум, жена ми отделно взима над този минимум и живеем в доста лишения, заради това, че решихме да имаме дете. Преди пак не стигаха за всичко, но не беше такава трагедия...

6

Циник

преди 7 години

....И?!!!! Кога доходите ще стигнат дотам? Когато в българия останат 1 000 000 етнически българи ??? Или по-късно?

5

2345

преди 7 години

За нормален живот на едно семейство бли нужни 2235 лева ....Честно да ви кажа в прованса ако семейството с доход над 1100 (за мъжа и жената общо) лева се считат за много заможни!!В провинцията ако семейство наистина има доход от над 2200 лева ще им викат местните Рокфелер и Ротшилд :)))))

4

Анонимен

преди 7 години

Да, да, глупости! Двама човека в Бг живеехме с 2000 лв. и пак за нищо не стигаха. Истината е една - емиграция. Спокоен живот, не мислиш от къде пари за сметки и храна, само работиш и харчиш пари, без да се лишаваш от нищо. В БГ живот (нормален) отдавна няма.

3

Men

преди 7 години

Да ги умножат х2, защото с цитираната сума ще са на ръба на мизерията.

2

Анонимен

преди 7 години

Абе вие не чухте ли Борисов, че българина се е видял спари а? Къде блеете? Ще вземе и на вас да се расърди и да ви забрани да му висите на дувара в Банкя.

1

Xxx

преди 7 години

Не е вярно,Бай *** каза,че българинът се е видял в пари!