43

Чоко

преди 7 години

Най-сетне. В моята служба не отработваме съботите и ни пускат в задължителен отпуск. За 2016 г. бяхме задължени да си вземем 4 дни отпуск, за да почиваме в тези съботи. При отпуск от 20 дни , това означава, че 20 % от отпуската ме отиде в тези безумия. Който иска да почива дълго може да си пусне отпуск и да си слее почивните дни. Това е правилното решение

42

Анонимен

преди 7 години

2 сатии за едно и също нещо в един ден- абе вие не се ли уговаряте кой за какво да пише, ами гоните дължина на текста- да дума ли ви плащат?

41

До Един българин

преди 7 години

Това не го решава правителството а тяхното лоби, както всичко в държавата!

40

Луд

преди 7 години

Тъй наречения бизнес, вместо да мисли как да прехендри всички да помисли как да плаща легални и нормални заплати, да си плаща реалните данъци, за да не взимат лекари и учители по 800 лв. и мхората да бягат в чужбина. Майбах може да се купува и през 5 години, а не всяка година нов. Бизнесмени111 Комунистически дирибеи, децата им и престъпни елементи.

39

Анонимен

преди 7 години

Така е по-добре иначе Стадото овче хуква като откачено по магазини, села, луд трафик, катастрофи!И без това не се работи през седмицата! Не мога да разбера през работно време какво е това каране по улиците, явно е че не се работи!Като има такива почивки никаква работа не можеш да свършиш, един хляб не можеш да си вземеш от полудели почиващи потребители!Съгласен съм! Никакви почивки!

38

Анонимен

преди 7 години

Бизнесът направо ще цъфне с тези промени. Представям си как в четвъртък е празник и след това отивам на работа в петък силно мотивиран и работя та пушек се вдига и бизнесът излиза на печалба 400 млн. Само, че в не мога да свърша нищо, защото колегите и клиентите от които ми зависи работата в петък са отпуск. Такъв ще си го заврат милите работодатеши та чак не ми се вярва колко са глупави. Да се огледат как да повишат и стимулират производителността а не да мислят простотии с които да се закопаят

37

Анонимен

преди 7 години

разбирам, че за бизн3еса е кофти, но трябва някакви малки отпуски да има през годината, защото вече изследванията показват, че ако човек е поотпочинал е по-трудоспособен. Може да ги намалят или преразпределят, но не и изцяло да ги махат. А за някой фирми в които съм работил въобще няма такива почивки и повече от годиниа не ти се работи така.

36

реалист

преди 7 години

Не политиците,а българските работодатели са най-големият враг на народа

35

Стоян

преди 7 години

Чорбаджийте искат да им работим 16ч. и ако може по малко да ни плащат.Нека работим и събота но да ни дават 2000лв. заплата.

34

Голем бизнесмен

преди 7 години

Алууу, пролетариата...защо рИветИ за слятите дни, нали няма пари, бизнеса ви ограбва и използва, а всеки път сте на почивка, и харчите, облекли новите си анцузи...Знаете ли защо САЩ са това, което са, защото там ако бачкаш по-малко от 80 часа на седмица си умрял от глад. Средната ваканция там е 5-7 дни и никой не почива като рок звезда, както е у БеГето.. Сърдете се на себе си, малки човечета...и след 100 години внуците ви ще живеят мизерно..

33

Анонимен

преди 7 години

Работещите хора не са роботи.Много ви се иска да се работи неуморно,за да просперира бизнеса,носещ облаги на шепа самозабравили се лентяи.Всички останали да прецакат живота си.Впрочем кой бизнес.Луда работа.Почиват държавните служители и така наречените наужким бизнесмени

32

Анонимен

преди 7 години

Този капитализъм нали пак *** го направихе, петолъчке?!?!!Освен това ти като си скачал с палеца нагоре и си викал "БСП, СПОЛУКА", какво?Де ти го палеца сега, в дупцето на топло, а?

31

песимист

преди 7 години

До реалистА и скоро няма да има кой да работи,така че все тая

30

реалист

преди 7 години

Враг съм на комунизма,но на българският бизнес му трябва 9 септември иначе ще умрем от глад скоро

29

Анонимен

преди 7 години

Само един сряда има голен праз

28

Анонимен

преди 7 години

Така или иначе е се през уикенда като гледам пак същата простория само лаят кучетата

27

Krom

преди 7 години

Е, и какво от това? Поколението което работеше така или инак е на привършване. Сега е ред българския "бизнес" да събере "дивидентите" от "десетилетието на ромската интеграция" платено услужливо от Сорос и 30-те години напеви на Божидар Данев - "..нека да не притесняваме бизнеса с високи заплати..". Ред е на "..чудесните млади хора.." тип "София ден и нощ" - татуирани като папуаси, говорещи диалектен български, нищо неможещи, но всичко искащи. Ако искате, премахнете и почивните дни. Все това.

26

Пешо

преди 7 години

Отдавна трябваше да го приемат това.

25

до gtf

преди 7 години

Бай *** , от къде на къде аз трябва да си пускам отпуска, за да почивам на календарния почивния ден , защото иначе ше работя 15 дни с 2 дни почивка?

24

gtf

преди 7 години

оставкааа ! за пореден път правителството доказва, че обслужва интереси на червените олигарси... и сега бизнеса може да си работи без да слива почивки - така е в много фирми, които работят с чужденци. Кво страх ви е, че трябва да плащате двоен надник ли ?