115

Анонимен

преди 7 години

Moмче, аз какво казвам?ПРЕДИ разкачане на спускаемата капсула, скоростта се убива.Спускаемата капсула е просто един чайник с термоизолация и няколко парашута.Няма и как иначе да е.

114

до 134

преди 7 години

Защо пишеш нелепости. Лунният модул се откача от спускаемкия апарат, след като героите от Луната влязат в спускаемия апарат. И го откачат и той пада на Луната. И след 380000 км кацат с пълна скорост на земята, която освен това ги привлича с найното 6 пъти по голяма гравитация.

113

Анонимен

преди 7 години

Не спускаемият апарат бе момченце,целият кораб.Ракачането е след като се убие скоростта.

112

до 130

преди 7 години

Естествено че спускаемия апарат се обръща с дъното напред. Затова се прави и с коническа форма. Но дори и това не е достатъчно за скорост от 11 км, защото ще изгори като метеорит. Освен това на всички руски спускаеми апарати имат абелационна защита. А на американските липсва. А какво е абелационна защита ще ти обясня по-късно.

111

Анонимен

преди 7 години

Не знам кой какво крепи само знам че БеГе "съда" крепи у. на маф..та и от него идват всичките проблеми.

110

Анонимен

преди 7 години

Преди навлизане в атмосферата, корабите по прнцип ги обръщат "с дупето напред" за да убият скоростта.Иначе може да изгори при навлизане с твърде голяма скорост.Това да ти е известно?

109

до 126

преди 7 години

Запалва се двигателя за спиране...Обаче на командния модул няма спирачен двигател.. Никакъв, само четири малки маневрени за скачване с лунния модул в орбита около Луната. А лунния модул при приближаване на Земята се откача и се праща към Слънцето. Наса дори и да излъже достоверно вече не може!

108

Анонимен

преди 7 години

"връщане от Луната се движат с втора космическа скорост-11,2км/сек. И за да кацнат на Земята, асронавтите трябва да преживеят претоварване от 35-40G, при влизане в атмосферата. И кацат точно до самолетоносача."И не, не кацат точно до самолетоносача.Просто пустият му самолетоносач може да плава и да се движи КЪМ проектното място на кацане.И се казва "приводняване", другарю "специалист", за да сме точни.

107

до 114

преди 7 години

След това навлизат по обичайния начин, с претоварване най много от 4G.Но тогава точността на кацане се изразява с разброс от няколко хиляди километра. А като кацнат излизат бодри от капсулата, въпреки, че са били в безтегловност две седмици. А горките руснаци, след приземяване чакат медицинска помощ за да ги прибере вертолета. Как става това?

106

Анонимен

преди 7 години

"връщане от Луната се движат с втора космическа скорост-11,2км/сек. И за да кацнат на Земята, асронавтите трябва да преживеят претоварване от 35-40G, при влизане в атмосферата. И кацат точно до самолетоносача."При наближаване на Земята, се запалва двигателят в обратна посока, за да убие скоростта.

105

фактите

преди 7 години

През 1990 г, американската космическа сонда "Магелан" се установява на орбита около Венера и използвайки радар, картографира повърхността на планетата.Успешно от раз. Американска ефективност и успеваемост.

104

Анонимен

преди 7 години

Не,снимка от Венера има, но е само една, поне аз нея знам.

103

до 114

преди 7 години

Не знам дали слабата лунна гравитация помага за кацането там. Обаче е факт, че при връщане от Луната се движат с втора космическа скорост-11,2км/сек. И за да кацнат на Земята, асронавтите трябва да преживеят претоварване от 35-40G, при влизане в атмосферата. И кацат точно до самолетоносача. А нормално навлизане с такава скорост е възможно само при двукратно навлизане. Първо навлизат с 4 градуса наклон, който ги връща обратно в орбита, но с известно убиване на скоростта. След това навлизане по об

102

Анонимен

преди 7 години

"ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПУТИН!"Да, одъртя с оше една година,умирачката наближава.

101

Анонимен

преди 7 години

До до 111Няма снимки. Има само данни за температура и налягане в продължение на 25 мин. Това е пратила руската сонда след десетки провали.

100

НАТО-веца Радев

преди 7 години

като НАТО-вски генерал и US възпитаник ви казвам: море руснаците само да вдигнат бипланите ... и гледайте тогава какво става!

99

Анонимен

преди 7 години

До до 111Значи, свръхплътната атмосфера на Венера (100тина атмосфери налягане) и разстояние от 50 млн км не са проблем за малък апарат и ниска мощност на енергоизточника, така ли ?

98

Анонимен

преди 7 години

Като ученици ни набиваха в главите колко "велика" била съветската космонавтика,а по физика учехме за Юпитер и другите далечни планети от снимки от "великите съветски" станции като Вояджър, Пайъниър, Маринър.....

97

до 111

преди 7 години

Атмосферата на Венера пропуска радиовълните. Това е първото нещо, което правят руснаците с първата си сонда. Иначе няма смисъл да пратят нещо което ще стопи там, без да изпрати снимки.

96

Анонимен

преди 7 години

Копейко!Лунен модул да кацне на Земята????????Това и Чък Норис не може да го направи.Виж фашио *** може и да успее.Колко пъти по-голяма гравитация има Земята, пред Луната?