206

Ala_Bala

преди 7 години

Няма да ни купуват. Искал е да каже: "Ще ви откупим от САЩ, заедмо с Митов, Ненчев и Плевнелиев и на тях сме им намерили места в Северо-Източен Сибир"

205

ивчо

преди 7 години

305щом не си ЮС фен или фес, значи си русофил, това ли са критериите, бегай едно сюнетче да си направиш.

204

Анонимен

преди 7 години

С парите за бежанците ни купиха и продадоха вече. Там е голямата покупко продажба а не някакъв си какво казал. Кьор фишек за отвличане на вниманието. Стандартна процедура. Купиха ни за плацдарм на амуджите.

203

Анонимен

преди 7 години

До ивчоТук става въпрос за отношението на руски политик към България. Но вие русофилите това не може да го разберете. За вас *** на руски *** е върховна проява на патриотизъм.

202

ивчо

преди 7 години

е как бе, нали сме отворен пазар или само когато ни изнася, за турци може за руснаци не.

201

Анонимен

преди 7 години

Митов, подобно на шефа си , руския пудел Бойко неглижира проблема. Фейсбук не е мястото и начина по, който трябва да се реагира на думите на руския депутат. Най-малкото трябваше да бъде привикан руския посланик за обяснение, а Тостой да бъде обявен за персона нон грата. А от мълчанието на премиера оставам с впечатлението, че обмисля да предложи Толстой да бъде награден с орден "Стара планина'.

200

Калина

преди 7 години

България отдавна е почти продадена.А каквото има осранало, го доразпродават сега.

199

ни съ знай

преди 7 години

Митов, продадохте си душите отдавна, останалото го вземат покровителите ви без пари.....

198

Анонимен

преди 7 години

ТОЗИ АМЕРИКАНСКИ СЛУЖИТЕЛ, ДЕТО ГО ПРАТИХА В КОМАНДИРОВКА ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЪР, ВЪОБЩЕ ВЪРШИ ЛИ НЕЩО?а руснаците ще купят България, но от американците, защото ние вече сме се продали на тях. А те ще се разберат помежду си, както се разбраха в 1944 г.

197

Анонимен

преди 7 години

Споко бе МитоФ като не я купят ще я анексират и такива като теб сороси отивате в Черно море за храна на раците

196

Анонимен

преди 7 години

АМИ КАК ДА НЕ Е ? ВИЕ ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ЗА ПАРИ ПРОДАВАТЕ И МАЙКА СИ ! ВСИЧКО Е НА ТЕЗГЯХА И БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА БЯГАТ НЕ КЪМ РУСИЯ А КЪМ ЗАПАДА И РУСИЯ ИСКА И ГО ПРАВИ ДА ОСВОБОДИ ЕДНА ПРЕКРАСНА ТЕРИТОРИЯ НА КОЯТО ДА СЕ ШИРИ ,ДА КОМАНДВА КАТО КРИМ !

195

Катон

преди 7 години

До Анонимен 293Пенчо, Атомстройекспорт дали идния месец ще си плати на работниците с дял от лихвите на българския дълг или ще им даде пари? Според теб. Лихвите и те като дълга, не се знае кога ще станат на пари.

194

Kатон

преди 7 години

До Анонимен 292Пенчо, проверих, и наистина се лъжа. "История на външния държавен дълг на България 1878-1990 г., част 1", стр. 123, пише че турския дълг към Русия, необслужван, се редуцира с 125 млн. франка, а България съответно поема нов дълг към Русия от 82 млн. франка. Така че ще трябва да коригирам твърдението си, Русия не просто не е платила пари, но дори не е пропуснала ползи.

193

Катон

преди 7 години

До Анонимен 288Пенчо, бате ти Бойко реактори до момента не ги е платил, а се ослушва. Май, май, дълга не е равен на пари. За разлика от теб, руснаците това отдавна го знаят. Поне от 1908.

192

Анонимен

преди 7 години

В България не остана нищо за продаване - нищо не беше продадено - всичко беше разграбено. Продължава разграбването на остатъците. Вярно е твърдението, че чужденци вече притежават огромни части от българската територия - не само руснаци, а турци, евреи и още много други. А що се отнася до нашите политици - ах, как им се иска някой да им предложи нещичко - пари, къща, кола, образование за детето...

191

Катон

преди 7 години

До Анонимен 286Ако не се лъжа, България не е постигнала договорка, а просто е отказала да плати турските претенции. Това което аз твърдях, и продължавам да твърдя, е че дълга не е пари и Русия не е плащала с пари за българската независимост а е опростила несъбираем дълг. Но Пенчо не чете, а яде локум.

190

Катон

преди 7 години

До Анонимен 282Ако дългът беше равен на пари, лихварството нямаше да съществува.Фактите продължават да бъдат, че пари не са платени, а са пропуснати съмнителни ползи. Ако това те затруднява като концепция, това не е мой проблем.

189

Катон

преди 7 години

До Анонимен 280Ми, не. Разликата е конвертируемост. Магазинерът може да приеме да се издължи във версия за кредитора си или трето лице, а може и да откаже. Може и да поиска да даде по-малка версия от размера на дълга. По същия начин Русия е можела да продаде дълга на трето лице, за по-малко от равностойността му, но без инцидент като българската независимост, трудно е можела да го размени 1:1. Което е и дефиницията за неликвиден актив. За разлика от парите.

188

Катон

преди 7 години

До Анонимен 277Ако тезата е че всуе рИвеш за двойния ни алианс с Австрия докато се тупаш по гърдите за фактологическата си точност, то не е неочаквано че хора я защитават ни в клин, ни в ръкав. Коментарите са публични, ако не ти харесва че случайни минувачи ти отговарят просто не пиши.

187

Катон

преди 7 години

До Анонимен 276Хипотетично, човек може и да си напазарува и с яйца. Парите са обаче по дефиниция средство за размяна, за разлика от дълга и яйцата. Когато някой каже че българската независимост е платена с руски пари, средно интелигентен човек си представя транш от руския бюджет в турския. Това не се е случило. Случило се е че Русия се е отказала от актив който трудно е можела да ликвидира, сиреч обърне в пари, защото турците не са искали да го плащат и са отлагали 30 години.