173

чукча

преди 7 години

В момента камериерка (чистачка в Германия взима чисто след всички удръжки 900 евро и това е ниска заплата,поради непълно заплащане на извънредни часове,е кога ще започнат да плащат като немците нашите новобогаташчета?

172

чукча

преди 7 години

Още преди повече от 5-6 години в колабостроителницата в Русе бяха наели виетнамци за заварчици,понеже българи нямало желаещи.......е познаѝте защо?

171

Анонимен

преди 7 години

Може ли някой,по умен да ми каже,нашите депутати в Брюксел,какво правят.Знам,че се излагат,друго какво правят.Не се ли срамуват от подобни статии и проучвания на ЕС.Ами в нашия си парламент,занимават се с далавери,разврат,кражби,измами.Назначени са от една шайка комунисти едни и същи муцуни гледаме 25 години,ами преди тях?Ако не си отворим очите,ако не ние децата ни ще ги гледат по телевизията,как ги развеждат в парламента с памперси,като Цола Драгойчева.

170

НС РЕД

преди 7 години

Не, планът е да няма.

169

до 213

преди 7 години

Предполагам, че си нещо много сериозно болен, щом си още тук при тия условия!!

168

Анонимен

преди 7 години

това беше ясно.че ще се случи но господата-другари-феоали се надявахА да не е толкова скоро и да не ми реват,като вдови и за ..й,ами да оправят заплащането,работата в почивни дни,извънредният труд,фалшивото осигуряване и т.н. и тогава може и да се пооправят нещата.

167

Анонимен

преди 7 години

До Георги Донев.Неграмотните,могат да копат.Има хиляди декари пустееща земя.Има начин да ги накарат да работят.Ама ще си изгубят гласоподавателите.Познавам ***,които от години са на социални.Нека държавните институции им предложат да обработват земя,вместо да дерат кожите на работещите бедни.Европейската Комисия е проучила всяко производство в България и настоява,минималната заплата да е 600 евро.Там знаят,че политическата класа в България са бизнесмени-работодатели,затова заплатата е 200 ев

166

Анонимен

преди 7 години

Къде са тия автомобилни заводи!Ще кажеш,че имаме най-развитата икономика,ама емигрираме за разнообразие!

165

Анонимен

преди 7 години

А ДА ВИДИМ КАК ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ЩЕ НАКАРАТ ОТГЛЕЖДАНИТЕ И ГАЛЕНИ МИЛИОНИ *** ДА ИМ РАБОТЯТ!ХАХА!ФАЛИИРАЛА ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА!ТОВА Е!НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ НИТО ИЗБОРИТЕ ВИ ..НИТО НИЩО!

164

Довиждане

преди 7 години

Тази статия ме подтиква да поглеждам отвъд границите на вече не чак толкова милата ми родина (млад инженер, извършващ дейност за техник със средно образование срещу 600 лева не месец)

163

Анонимен

преди 7 години

До Георги ДоневОще не е късно да им се потърси вина на "приватизиращите" от 90-те години, които преди това са били видни комунисти. Защото докато не се осъдят да върнат всичко, което са откраднали от народа, тоест държавната собственост, България няма как да се оправи, защото всичкият капитал е у тях! Не се ли осъдят и да върнат ограбеното от приватизацията!, всичко по- качествено ще избяга в чужбина и България остава на *** и капиталисти.

162

Анонимен

преди 7 години

В Смолян има три такива предприятия за производство на компоненти на автомобили.Инвеститор е немска фирма.Но под изпълнители са партийни членове на БКП,съветници и друга плява.Постоянно има текучество,от създаването на тези предприятия.Работи се по 12 часа на ден.Заплатата е 400 лева на месец.Вредни не се плащат.Тук има три техникума,в които се обучават кадри за подобна работа.Друга немска компания има завод за кабели.Защо за същия труд в Испания се плаща 2 000 евро а в Смолян 200,кой е крадеца?

161

маг

преди 7 години

Така ще е докато тези баламурняци олигарсите незапочнат да плащат европеиски.А бежанците са на гости незабравяите

160

Георги Донев

преди 7 години

Пропуснахме да търсим вина още през 1990 а и по-рано,та за това и сега виновни няма и да има.Ромеите как да накараме да учат и да придобиват навици за труд.Нали те са бъдещето на територията с име България!Ако някой се надява политиците ни да помислят за бъдещето на България,значи много се заблуждава.Нищо не се случва случайно и хаотично.Всеки ход е предварително премислен и подготвен,подготени са и лицата необходими за реализацията-обикновено зависими с постъпки в миналото си.

159

П.Петров

преди 7 години

И кой е виновен ? Кой е отговорен ?

158

Георги Донев

преди 7 години

Нека направим сметката с това,което остава като сега работещи.При 2 млн.пенсионери,1.5 милиона безработни и малолетни и непълнолетни,1 млн.държавни и общински служители от които учители,военни полиция,лекари,библиотекари и всякакви комисии и учреждения,1 млн.неграмотни и без трудови навици ромеи.Ще се окаже че хората произвеждащи нещо и плащащи данъци на т.нар. държава са около 800 000- 1 млн.Колко от тях ще останат да произвеждат и след 10 години.Въпросът е как да накараме да работи последния.

157

Анонимен

преди 7 години

Аплодисменти за учените и работодателите! Значи, това, че българите бягат и няма да се върнат не е проблем? Проблемът е да се намерят хора, каквито и откъдето и да са, само да не искат нормални заплати! Политиците и работодателите НЕ ИСКАТ будни граждани и квалифицирани кадри, те искат неграмотници и роби! Скоро ще ги имат, но това няма да е горда България!

156

Анонимен

преди 7 години

до ози!Прав си! Няма по стистнати работодатели от бьлгарските.

155

Анонимен

преди 7 години

На бившата комунистическа номенклатура - сегашни "работодатели" и капиталисти (аз бих казала грабители) дано скоро да им отеснее и България и света... да дойде справедливото възмездие за приватизацията, ограбването на народа, и тогава да им се ограби всичкото имущество, което те окрадоха от народа. Тогава да ги видим колко са жалки, и те и потомството им...

154

Ози

преди 7 години

Що бе, на мен ми се връща. Само да ми дадат тукашната заплата и веднага се връщам.Но преди години, като го казах това на едни "работодатели" и те "...ааа, ама ние за тези пари в България 10 инженери ще назначим".Ами назначете ги бе. Намерете ги и ги назначете. И то такива, че да ви вършат тая работа за тия пари... Good luck!Защо ми губите времето и само ревете по медиите, че нямало кадри.Айде сетете се що няма...