47

Анонимен

преди 7 години

според мен няколко хиляди лева стигат. за тротил.

46

Анонимен

преди 7 години

Като отремонтират чинията нали ще забранят на камуняките да си устройват сборищата там?Представяте ли си ужаса в очите на туристите като видят дърт камуниз да сeре в храстите?

45

Преустройство

преди 7 години

БКП/БСП първо започнаха да го разрушават. Качиха се горе, за да изчегъртат портрета на бай Тошо от мозайката. Скеле им трябваше, това беше огромна мозайка нависоко, от едната страна бяха Благоев, Димитров, Живков, от другата - Маркс, Енгелс, Ленин. И ни рекоха: "Събрахме Живков в чували, значи сме се преустроили". Големи циркове бяха.

44

Не са социалисти

преди 7 години

До Анонимен 45Не, не са симпатизанти на соца. Напротив, БСП-то изпраща по някой представител на събиранията им, който стои външен, гледа учудено, но подкрепя. Предимно млади хора са, средна възраст под 30, твърдят, че се ръководят от идеалистични подбуди, да не се съсипва такова произведение на архитектурата. Според мене се надяват да паднат пари по проект, наистина не ги интересува идейната страна на паметника. Може би само колкото да раздуват за лошия комунизъм, което сега е вървежно.

43

жоре

преди 7 години

Да си ремонтират чинията, да се качват да нея и да излитата на червената планета :)

42

Рибар

преди 7 години

До Анонимен 51Който не ти уйдисва е лош, много ясно.Пълно е с паметници на културата, които плачат за ремонт, някои ги и горят. Не сме опрели до чинията, която е твърде скъпа и проблемна.Има трудно се усвояват европарите, защото ЕС обича да взема от България, а не обича да дава. Как преценяваш работата за инжЕнери, като знаеш дори как се пише думата.С обяснението си за бедността в България изби рибата. Чудно защо същите хора, които не можели у нас, получават много повече в чужбина.

41

до 51

преди 7 години

Хубаво ще вземем пари. но .. на каксва цена. Да признаем символ на мракобесието за паметник на културата? Това е все едно Германия да иска пари --европари--и за тази цел да признае контрационнния лагер примерно Дахау ---за паметник на културата! И не ми казвай че има разлика между "Чинията " на Бузлуджа като символ и Дахау като символ. Още Желюл Ж'елев --доказа , че тоталитарните режими са еднакви.

40

SS

преди 7 години

До пенсионерЕ сега по ли ти е добре?1. Във всяко село по едно затворено училище щото няма деца.2. Разбити и разграбени заводи дето някога са давали хляб и на можещи и на не можещи.3. Не знам преди как е било но днес едва ли качваш непознат стопаджия, а някога наще са ходели на море на стоп (по повод престъпността).4. *** тогава бяха вкарани в производството и не ходеха да трепят бабички за по 5 лева (по повод престъпността).5. Наркотици не знам дали е имало но днес 80% от децата взем

39

Анонимен

преди 7 години

Гледам и невярвам колко смо...ани хора има. В статията ясно пише че тези пари са по европейска програма, а както е известно, първо са за определени дейности и второ никога неможем да ги усвоим всичките. Та всъщност ако вземем парите, първо ще се разкрият работни места за майстори и инжинери, после ще има някакъв персонал за поддръжка и т.н. ще се реализират приходи от туристи. Ама иначе имало бедни, ами има защото незнаете как се правят пари, чака се на готово от държавата

38

Е това е

преди 7 години

Няма да се оправим.Комунисите вечно ще върлуват из страната ни.

37

Анонимен

преди 7 години

Младата архитектка явно е решила да си наери благовиден предлог за бъркане в кацата с медец, за да може после да си оближе лапичките.

36

45678

преди 7 години

До Анонимен 45Не знам дали са го постигнали, но че действат усилено, това е истина, не е манипулация. Обикалят с една изложба с чертежи на проекта, снимки на съвременни фотографи и архивни материали и пропагандират. Самата изложба струва, десетки табла са, наемът на зала, разходите за пътуване на младата архитектка ... не знам кой го финансира.

35

Анонимен

преди 7 години

До Сюлейман великолениСтига с тези ваши джамиета ?!?!?! Ако обичаш не си насаждай религията. Християните се чувстваме обидени като чуваме за друга религия.

34

Дрънкал

преди 7 години

До кой 37Недей да месиш училища с чиния! И стига лъга, че са ремонтирани селски училища с европари, па и изоставяни. Може да е станало някъде по изключение, но пак не е загуба, хората могат да се върнат и сградата да се използва.

33

Анонимен

преди 7 години

Това е трудно за вярване, а някаква манипулация на журналисти, симпатизанти на соца, корумпиран колектив и други тарикати. 1. Европа пари не дава за реални производители в земеделието. 2 С такова заглавие могат да се отклонят пари от държавата и да отидат в не известна посока. 3 С пари за паметници най лесно се краде. няма контрол 4 Щеше да има паметник на Моцарт и Гьоте , но остана само паметника на Пушкин построен за 50 хил. долара в малката градинката на ул. Московска.

32

Анонимен

преди 7 години

Ох, някой като напише каква качествена храна се ядяло навремето и колко строго контролирано било това качество, чак ми иде да изблея. Се едно не си спомням смрадливите квартални бакалии и плод-зеленчук, с двата вида далам и гнил, кален зарзават в щайгите. Някои не си дават сметка какво е и в магазина да те обслужва държавен служител.

31

Анонимен

преди 7 години

Сигур ще й монтират веч ракетни двигатели и ще.отлитат за червената планета. Дай Боже!

30

Раговор

преди 7 години

До Анонимен 38През 1961 двама кадри на стария царски режим си обменят новините.- Ти чу ли радиото? Болшевиците излетели в космоса!- Чудесно! Всичките ли?

29

пенсионер

преди 7 години

До до ПешоНаистина живеехме както сега-престъпления и кражби колкото искаш само че не се обявяваха официално,защото по време на социализма няма крадци и престъпници,а само ЗЛОУПОТРЕБИ.Всички работеха,но кадърните взимаха колкото мързеливите и некадърни,защото по време на СОЦИАЛИЗМА всички бяха равни.Храната беше много КОНТРОЛИРАНА,особено след Чернобил.Заради тези ДОБРИ стари юристи,докториикономисти и т.н. КОРУПЦИЯТА сега е на световно ниво.

28

Докога

преди 7 години

Първо платихме за удоволствието на БКП да се възвеличи наедро и нависоко.После не го пазиха, макар че имаха власт и средства да го направят, и се разграби.Сега ще платим да се препострои, защото е архитектурна ценност.После, ако пак го изоставят и разграбят, пак плащаме ... и така на въртележка!Това възможно ли, осъществимо ли е и ако все още е, докога ще е? Да няма производство, да няма ХОРА, а да се строят мегаломанщини!