129

Джедая

преди 8 години

До Родолюбец<АКО ИЗБОРИТЕ РЕШАВАХА НЕЩО, ОТДАВНА ЩЯХА ДА СА ГИ --Да бе, ама как да си осигурят "проформа присъствие в стаичката", че да продължат изборите отново да не решават нищо, а пък тия, които "решават" да се считат за легитимни?! Това е въпроса, който ги тормози... това им е мъката на шайката на 240-те разбойника!

128

Родолюбец

преди 8 години

"Демокрация има в ада, а на небето - царство"св. Иоан Кронщадски

127

Инженер

преди 8 години

И аз смятам, че целта е сегашната корумпирана и почти изцяло компроментирана политическа класа да легитимира силово. Това не е демокрация и не е свобода. Всяко едно управление напоследък, дори и да има мнозинство на изборите страда от почти пълна липса на обществена подкрепа. На практика то управлява с подкрепата на около 10% - 20% от българския народ.Вместо обаче да се вземат реални мерки и да се изчистят гнилите ябълки, ще трябва със закон, да ги купуваме задължително.

126

Анонимен

преди 8 години

tova e kato da se saglasish che KRADLIVITE DEPUTATI zaslujavat da kradat oshte....

125

Горан

преди 8 години

В България след 10-ти ноември 1989-та година има всичко друго, само не и демокрация! За каква демокрация говорим, като единственото което се промени, като се замислим е, че богатите станаха още по-богати, а бедните - още по-бедни! Няма читав нито един сегмент от държавата, нито един. времето преди това може да го наричат както си щат - комунизъм, социализъм, тоталитаризъм - поне имаше едно: Държава! Сега е повсеместна простотия и мизерия!

124

ЦК на ГЕРБ

преди 8 години

до 154 : Анонимчо ,при Живков гласуването не беше задължително ... Ако не гласуваш,не те глобяват...За разлика от днешните комунодемократи...

123

Родолюбец

преди 8 години

"АКО ИЗБОРИТЕ РЕШАВАХА НЕЩО, ОТДАВНА ЩЯХА ДА СА ГИ ЗАБРАНИЛИ!"МАРК ТВЕН

122

Джедая

преди 8 години

От БСП, ДПС, "Атака" и част от реформаторите бяха категорични, че текстът е противоконституционен. Основният им мотив беше, че гласуването е право и не може да се превръща в задължение.---Абсолютно съм съгласен и този текст пада директно пред Конституционният съд!Държавата длъжна ли е да ми осигури здравна осигуровка, образование и работа?! Ще кажете - НЕ, нищо не е длъжна!Е що пък аз ще съм длъжен да гласувам?

121

Анонимен

преди 8 години

Защо така бе другари , вие сте си свикнали да гласувате задължително при Тодор Живков . Сега ще ви е лесно , а ние ще се мъчим младите . Ако не искате не гласувайте , таман БСП ще изчезне окончателно .

120

Ф.С.В

преди 8 години

До 147 - Напълно съм съгласен с теб - просто единственото което получихме за 27 г е една малка свобода- да може да кажем мнението си позицията си - нашият глас-- НО уви никой не го чува-- сега искат и тази малка свобода да ни отнемат-- дали да гласувам или не - дали да дишам или не - дали да плюя на ГЕРБ или не -- това искат да ни отнемат !!

119

ййкв

преди 8 години

Тези от ДПС май са най-прецакани сега се чудят колко трябва да купят хахах

118

B

преди 8 години

Totalitarna democrazia :D

117

цък

преди 8 години

можеше да направят задължително гласеването от 21г. до 61г. и да не включат в графата задължително тежко болните и инвалидите.А, за психо-болите помислиха ли?Ще окаже ли влияние задължителното гласуване?Другарят Сталин беше казал - " Не е важно кой - как е гласувал, а кой брои бюлетините!"Е, и кой ще брои бюлетините в Бг????Я да си припомним последното им преброяване!!!!!!

116

Анонимен

преди 8 години

Очаквам народните избранници скоро да въведат и лимит на дефекирането. Надхвърлиш ли го - плащаш. Щом имаш пари да ядеш ...

115

Ф.С.В

преди 8 години

Когато политиците са слаби - (без дар слово) и познати муцуни с години назад - то те не могат да предложат някакви мечти - защото никой не им вярва- явно вече процентите на всички ще са едни и същи - Политическият модел не може да се промени защото единствените гласуващи са хора чиновници(за работата си) и индианци( за пари) Сега поради познаването на лъжливите политически лица от дълги години спящи по седалките в НС-сега си мислят че задължителното гласуване ще помогне за тяхната лъжлива кауза)

114

Анонимен

преди 8 години

Страхотна новини ,това е добър повод да съдим държавата,аз живея в чужбина във едно малко графство и ако не ми се осигури урна за гласуване ще подам иск срещу България за умишлено то ми възпрепятствана и осуятяването на изпълнението на гражданският ми дълг

113

Георги

преди 8 години

Само, че в сегашната никъде не пише граждански дълг! Виждайки, че след още някоя година процента на отвратените и съответно отказали се да гласуват ще стане проблем за легитимността на изборите политиците правят тази еквилибристика!

112

Горан

преди 8 години

Като започнат да уволняват депутати за неявяване на работа, ще отида да гласувам задължително!

111

Анонимен

преди 8 години

Когато заплатата ми стане 2500евро, колкото взима един белгиец, ще отида да гласувам задължително. Но понеже нищо няма да промени този закон, няма да отида, ако ще и с милиция да ме подкарат! Айде да ходят на майната си тези главочи!

110

Георги

преди 8 години

Спазват ли гласувалите това решение Конституцията? По мое мнение-не! Там ясно е написано,че гласуването е право!