75

Пешко

преди 8 години

английските и руските имат тайно споразумение България да няма излаз на Бяло море

74

до 92 от рускиня

преди 8 години

До възмутен. Вече 40 хиляди интелигенция ли стана избита? Тогава задавам контра-въпрос кой остана жив по комунистическо време, ако избита цяла интелигенция - само простаци ? Тогава следващ въпрос - твои баба и дядо или родители, май бяха от вторите, защото имали възможност да те родят. Или може би те бяха тези "*** комунисти" , които избиваха хора?

73

Църо

преди 8 години

До възмутенПо.с.ерко, къде можем да се запознаем със списъка на 40-те хиляди български интелигенти-мъченици, избити от комунистите? И къде са им погребани костите? Айде, с 40 хил. се изфляка като че..я на сгурия, ама дай поне къде да прочетем имената на 4 хиляди убити български интелигенти? Или поне 400? А?

72

Анонимен

преди 8 години

Освобождението на България в МАНИПУЛАЦИЯ и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ е дело на Руснаците

71

Анонимен

преди 8 години

Лавром припомни: Ние ви освободихме ние ша ва ***

70

до: мангото

преди 8 години

Договор за продажба на било автомобил не е ли Освобождение на България нали е Договор , а какво в Санстефанския мирен договор сигурно продажба на картофи

69

Пешко

преди 8 години

Другарите кутевци (напр. пачата Андролова) говорят за "подарена свобода" и затова разбираш ли българите сме били такива и онакива. Другарите кутевци удобно забравят да споменат Съединението на България и Обявяването независимостта на България - две събития, инициирани изцяло само и единствено от българите, при това пряко против волята на поне две тогавашни Велики сили. Не - кутевци държат Лавров да напомня и поучава, а ако се наложи и да пляска нали. Няма такива ***

68

Анонимен

преди 8 години

До ПешкоМда, и да се посочи откъде идват научени на четмо и писмо монасите и даскалите в килийните училища и от къде получават църковни книги на славянски език!!! Щот май никой в България не се е замислял по тоя въпрос! И от къде тече основният книгопоток за така важния процес на българското национално Възраждане!!!

67

Пешко

преди 8 години

До Анонимен 89,имай предвид, че България е зависима (подчинена на султана) от Османската империя до 22 септември 1908 г. Странно, но през соца тая дата, както и 6 септември, много много не се споменаваха, защо ли?

66

Анонимен

преди 8 години

Лавров "напомни" на България: Не забравяйте кой ви освободи от османската власт!

65

възмутен

преди 8 години

Защо се говори за турско робство,когато българите са имали имущество,писменост,църкви,право на свободна емиграция и са били по богати от турското население а не се говори за комунистическо робство,когато на българина му беше отнето всичко и го застрелваха на границата като куче ако искаше да избяга от тоз рай ?Защо се говори за Батак,където хората са изклани от помаци-българи а не се говори за 40 хиляди български интилигенти избите след 9 септ. от *** комунисти - по заповед на Сталин ?

64

Мери

преди 8 години

До 1И ще споделиш ли някакви факти за тези потресаващи открития за историята на българите по тези земи? Някакви паметници, нещо писано, рисувано?

63

Киро Кривото

преди 8 години

До ДЕЗИНФОРМАЦИЯБългария празнува 3-ти март, защото тогава Бачканджи Йово е видел с избодените си очи как тия, дето са завлекли сестра му Яна, бегат презглава към Анадола. Анадъмо, ф.ес а.га?Или искаш българите да празнуват Берлинския конгрес, когато днешните ни съюзници ни * майката?

62

1

преди 8 години

Ние българите имаме невероятна ситория която е повод за национална гордост !Няма нужда да измисляме имена нито да си присвояваме събития от историята !Ние живеем по тези земи от незампомнени времена за разлика от някои съседни народи. Лошото е, че социалистическите историци са писали политически изгодна история. Така са натрупали "научни" титли и сега не могат да се отрекат от тях защото не им е изгодно. Хубавото е, че в двадесет и първи век истинате не може да се скрие !

61

Иво

преди 8 години

Вместо да променят езика на учебниците, те съкращават неудобните им за толерантността творби. У нас бъка от професори и над 50 ВУЗ-а ги хранят, за да пречат на добрите и умни учители да се намесят истински в образованието. "ГЛАД ЗА ПРОФЕСОРИ"! Как насмогват да прелитат из цяла България, без да направят нещо полезно за обучаваните. Едно и също. Нямат и срам, ама защото учителите си мълчат. Не вземат да ги пенсионират, че младите да внесат някакви свежи струи в това блато. Учителството запада!

60

Пешко

преди 8 години

Защо не се изучават в училищата църковните борби на българите? М? Защо никъде не се изучава, че Българското Възраждане започва от килийните училища в манастирите, че възрожденците ни са първо "интелектуалци"? Защо никъде не се пише, че в българската общност най-отгоре са попът, даскалът и ханджията? Защо не се изучава Симеон Радев? Защо се изучава съкратено, а не пълно издание на "Записки..."? Защо не се изучава Георги Раковски? Де сте патриоти?

59

Дими

преди 8 години

До АнонименТова не са опорни точки а самата истина ! Когато през далечната 1994 г един мой познат вече покойник ми каза за този план аз буквално го изпратих на психиатър че говори глупости ! 22 години по късно когато в България всичко е разграбено и унищожено от партийните членове на управлявалите страната партии наследнички на БКП и прочетеното от мен в интернет си мисля че скоро всички ще ходим на психиатър за да можем по лесно да приемем новата си етническа принадлежност ако сме все още живи

58

ДЕЗИНФОРМАЦИЯ

преди 8 години

Освобождението на България е абсолютна ДЕЗИНФОРМАЦИЯ , подписва се Санстефанския мирен договор , тоест един Договор не е Освобождение по силата на този международен акт Българското княжество е окупирана от Русия територия в продължение на две години. Окончателните граници на новата българска държава подлежат на определяне от руско-турска комисия, която следва да се води от общите граници, указани в договора. Възстановяването на България е потвърдено с Берлинския договор, като юридически чак до 1908 година Княжество България е трибутарно, макар на практика да е независимо от Високата порта.

57

Studentski grad

преди 8 години

Ne davash Yana, obache tq dava na turskite studenti v studentski grad. Skasvat q ot ezda i troiki

56

Анонимен

преди 8 години

До ДимиСтига повтаря опорни точки, какъв САЩ, какви 5 лева?