89

Анонимен

преди 8 години

Тук е пълно с червени измамници- хора споделят личния си опит и дават конкретни факти как са живели преди 1989 г.,но на тези нечестивци истината не им изнася,въпреки че и те живяха при режим на тока и водата тогава! Но нека дам още малко факти. Цигите още тогава бяха почнали да раждат по 10-12 деца заради държавната издръжка,а Българите по 1-2,но за разлика от ромеите повечето наши мечтаеха да избягат от "добрините" на социализма и да идат на Запад,където да взимат дастойно заплащане за труда си

88

Анонимен

преди 8 години

Не е важно количеството а качеството, по-добре едно (1) момче от колкото (3) три момичета !

87

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 96Чии заеми изплащаш бе, през 89 година външния дълг беше 10 млрд долара, срещу които държавата имаше активи да стотици милиарди, а сега тиквата само за една година взе 21 млрд. лева, срещу които имате няколко километра асфалт.Тогава имаше евтини жилища, щото римляните не лежаха по цял ден, а строяха жилища и пътища, а сега чакат на готово.тогава тока и парното бяха евтини, щото бяха държавни, получавахме евтини суровини и технологии от руснаците, а сега американците само взима

86

До онзи с бабата

преди 8 години

До "помня баба ми работеше касиерка в едно кино и взимаше 75 лева"Ти много помниш бе, да не си на 150 години? През 1973-та година минималната заплата е била 80 лева. После 100 лева(от 1979), 110(1984), 120(1985), 140(1989).Пише го на сайта на НОИ. Само дето с тези 80 лева заплата от 1973-та се е живеело както с заплата от около 1600-2000 лева сега.

85

Анонимен

преди 8 години

Като почнете с това българите нямали деца... не е вярно! Имат, ама в Париж, Берлин, Лондон... познавам българка майка на 4 деца, ама нали се сещате, че не живее тук. Така, че сами си направете изводите защо българите имат 2-3, че и 4 деца там, а тук ако имат 1 пак е добре. Едва ли причината е, че не обичат децата и искат да си живеят весело.

84

Генади

преди 8 години

За тези ***, които се опитват да ни убедят колко сме били богати преди 1989-та и колко сме бедни сега, ще кажа че:- преди 1989-та спестяванията бяха 4 милиарда, сега са 42 милиарда - тогава карахме Трабант и Москвич, сега караме Ауди и БМВ- преди 1989-та студентите празнувахме в стола на университета, сега празнуват в хотели в Гърция или Пампорово- преди 1989-та имаше обущари и шивачи, които кърпеха дрехи и обувки, защото народа нямаше пари за нови, сега всяко лапе ходи със смартфон

83

Kikaha

преди 8 години

До АнонименНай-точното мнение!

82

user

преди 8 години

Че не са малко 60000 деца. Той ББ не може да огрее навсякъде :)Сигурно е казал на Цв.Цв. да удари едно м-до ама той мързелив и гледа как да запълни апартаментите само :)

81

Анонимен

преди 8 години

Според мене проблемите са няколко:1) Като цяло сега политиците ни нарочно направиха такава среда, че да е невъзможно да се живее и оцелява в тази страна. Повтарям - СЪЗНАТЕЛНО го направиха нашите политици последните 25г.2) Няма никаква съдебна система. Ако имаше, всички политици щяха да са осъдени !3) Апатията и егоизма на народа ни...

80

еl

преди 8 години

До 89Аз и на токчета и по кафенета в парка си ходих миналата година и на айфона си чатих, ама не ми попречи да родя дете. Което си гледам и ме радва. И пак си чата по айфона, и пак по кафета в парка сядах и не ми пречи да си нося обувките на високи токчета :)

79

...

преди 8 години

Голяма част от младите се обвързват на повече от 30 години! За деца още 5 - 10 години! И това е с извинението, че сега правят кариера или други от сорта! Е то кариера така или наче няма да направят, но накрая се оказва, че и деца няма! Но като гледам даже и бежанците не искат да са тук, та освен освен на "братята" роми да се разчита, *** те като изкопат сичкото железо дето е заровено по тия земи и те ше се изселят! Та деца в близко бъдеще, ха дано ама на дали!

78

Анонимен

преди 8 години

До сравнениеАми ето за това ще изплащаме вашите заеми,защото няма такава цена по света-6 лева за квартира заедно с режийните. Все от някъде се е заплащал остатъка и ще ти кажа от къде,ами от многобройните заеми,които взимаше върхушката,за си прави пиар акция,че през социализъма всичко е безплатно. Е,няма безплатен обяд,даже и вниците ни ще плащат за тези,които сега тъжат по социализъма,че е имало стоки бод себестойността си!!!

77

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 89Проблемът не е в токчета, а в това че 1 или 2 млн. млади българи избягаха в чужбина и там си имат деца, а тук останаха пенсионерите и м...те. Е, кой да ги роди тези деца? 80-годишната ми баба?А иначе, че преди 1989 беше мизерия, това е вярно, но имаше Берлинската стена и бягането беше трудно. Иначе още тогава половин България да се е изнесла.

76

До 89

преди 8 години

Не лъжи!Сега мизерията е в пъти по-страшна и затова няма деца. С лъжите си само помагаш на тези, които не искат да има българи.

75

до 74

преди 8 години

"помня баба ми работеше касиерка в едно кино и взимаше 75 лева"и по колко часа на ден работеше за тези пари? от 5 до 8? И тогава със 75 лева какво можеше да си купиш, а сега с 300 лева, колкото е МРЗ - какво? Тогава поне лекарствата бяха евтини, а лечението- безплатно, сега на баба ми пенсията й стига само за лекарствата.

74

Уиндинго

преди 8 години

Въпреки комунизма в България след ВСВ крадците и убийците на България са били по - малко... много по - малко .

73

Анонимен

преди 8 години

мизерията преди 1989-та беше много по-страшна и пак имаше децасега жените не искат деца, искат да ходят с високи токчета по заведения, да чатят на айфона и да пушат цигари

72

До 78

преди 8 години

Стига с тези щампи - били сме бедни и затова сме имали повече деца. Сега сме десет пъти по-бедни в сравнение с преди 1989-та и според твоята щампа, сега трябва да имаме повече деца, а е обратното - сега деца няма.

71

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 75Тогава хората знаеха, че 2-3 деца им гарантират да получат по-бързо и по-голямо жилище, както и държавата да им опрости младоженския заем от 5000 лева, а сега, ако нямаш наследена панелка от соца, 2-3 деца ти гарантират едната заплата да отива само за наем , ток и вода, а ако единия остане без работа, да станете просяци.

70

Две причини

преди 8 години

Две са причините за ниската раждаемост при българите - несигурност и сравненията. Несигурност, че утре ще имаш работа, както и несигурност, че живота в България ще се нормализира. Сравненията - сравнението преди 1989-та и сега, сравнението живота в България и живота в нормалните държави. Сегашната мизерия е страшна. С 30 лева преди 1989-та можеше да се живее, както сега се живее с 300 или 600 лева, т.е. сега трябват 10-20 пъти повече пари като номинална заплата, за да живееш,както си живял преди