121

Анонимен

преди 8 години

Всеки си решава, само после да не се сърдят като ги сравняваме с *** ни братя ;)

120

Родолюбец

преди 8 години

Както казва коментиралият по-долу, от 1944 г. до днес държавата се управлява от марионетки на юдео-болшевишката върхушка - наследниците на книжниците и фарисеите от времето на Христа, които управляват света.Жалкото и тъжното е, че вече 71 г. масата от народа им сътрудничи и съучаства на тези престъпници и богоборци, вместо да служи на Бог. Народът сам си го е избрал и сега трябва да сърба попарата, която си е надробил.

119

Gar

преди 8 години

Отвратен съм от семейството ми - половината са емигрантчета които разпродадоха земите на дедите си и забегнаха в чужбина. Някои са тираджии в Чикаго, други правят дюнери в Лондон. Твърдят,че им е добре. Смея се в лицата им.Аз тук съм роден ,тук и ще умра. На земята си не ще изменя, ако и да работя за 180 лв. Защото родът ни е Дуло, Вокил,Угаин, Ермиар и Чакарар.А това е важното, а не кой за колко работи.Тикви ,Ради и Федероски няма да ме накарат да се предам и да емигрирам.

118

стефчо

преди 8 години

всеки иска по -доброто за себе си и семейството си. Няма нужда да съм халяба със 25 лв надница и вечер да ги изпуквам в кръчмата от мъка и безисходица!

117

Анонимен

преди 8 години

"Никой не те кара да работиш за некоректен работодател и т.н." В грешка си! Мизерията те кара да работиш за малка заплата, защото е повече от никаква! Не можеш да проумееш, че някъде хората нямат избор. Точно това е причината да се напусна родния си град.Сега мога да избирам в някаква степен, но с очите си съм видяла какво значи да си притиснат от обстоятелствата и имам познати, които още са в това положение. Съчувствам им, но с нищо не мога да помогна..

116

койчо

преди 8 години

В много от мненията пишат хора, на които все "червените" им пречат. Не разбрахте ли, че няма червени, няма зелени? Има безачливи капиталисти, инвестиращи преди всичко в лични вещи и облаги, без чувство за мярка и страх от възмездие!!!

115

Анонимен

преди 8 години

До 142Аз пък си мисля, че си в голяма заблуда! В едно малко населено място равнището на работната заплата се формира от фактора "безработица", т.е. шефа знае, че няма да намериш друга работа, плаща колкото да не умреш от глад и си инвестира не цялата печалба,а по-голямата част от нея в скъпи вещи за лична употреба. Защото държавата го позволява. Това далеч не е единственото безобразие толерирано от закона. За справка : право на данъчен кредит за джип. Защо? Ще зарежда стока с него или ..?

114

Бобчо

преди 8 години

Ей, много хейтър тука, много нещо....

113

Пешо

преди 8 години

Като от освобождението си сме със заплати от по 300 лв така ще е. Още 10 години ги дръжте така и никой няма да остане.

112

absurd

преди 8 години

Това, че няма млади квалифицирани кадри е лъжа. Кадри има, но не работят по специалността си заради заплащането и условията на труд. Преориентират се към сектори, в които се плаща повече и редовно. Не работят по специалността си, защото аман от шуробаджанаци, посредствени парашутисти и дребни душици. Където и да съм работил досега масово са хора на които липсват първите 7 години, но имат як гръб. И на мен не ми се иска, но отида ли в чужбина съм оценен и заплатен подобаващо, а тук само завист.

111

Бобчо

преди 8 години

Ами търсят държава, където ще им дадат добавената стойност, произведена чрез труда им, а не 450 жени да произвеждат вафли, като работят на три смени за минимална заплата за да може шефа да си купи новата S класа предпремиерно, защото било модерно(справка-последната ми работа в бг) и после тоя да обяснява на събрание с работниците, че видиш ли фирмата големи инвестиции направила и пари за заплати няма. И в същото време - да фирмата е изрядна, правихме проверки, това-онова......

110

Анонимен

преди 8 години

Добре,едни взимат повече и повече от нормалното където и да са,и привличат други за съвместна работа,това е патриотично,други като учените от БАН клоко взимат знае ли се щом като на техни кадри по проекти дават по 420 лв. дори не и в евро даже и то от разните там проекти,та те пък за кого правят тия проекти-за оня дето бръсне и постригва ли,па оня праща за чужбина щот лесно определя цената,как като всеки проект си е защита,представен,защитен откъм куп нелицепр. неща,що за патриоти са тогаз всите

109

Бобчо

преди 8 години

Кажи, бе, авторчето - в какви ценности възпитахте тези деца, т.нар. деца на прехода, родени след 1990г? В нашите изконни български или оставихте телевизора да я свърши таз работа? И ся ривеш, а? А не казваш и ти на каква държавна ясла зобаш..... Тънки анализатори-специалисти като теб унищожиха държавността и оставихте една шепа ваши хора да дерибействат с целия народ. И после що бягат младите.

108

Иво

преди 8 години

За съжаление нашата нелоша държава върви стремглаво по нанадолнището и няма изгледи да се спре и обърне посоката. С изтичащите млади не трябва да си ясновидец за да предположиш какво ще се случи. От хубавата страна ще остане само един коптор, който тъмни и още по-тъмни субекти ще населяват. Последните бели ще са политиците, докато не ги претопят и тях в нарастващ брой бат салита.

107

Хачо

преди 8 години

BURZUM, идеално ги закова. Подкрепям изказването ти на 100%. Аз също съм в ИТ сферата и меко казано съм отвратен от поне 90% от колегите. Колеги, как може да не осъзнавате, че не е редно само 1-2 сфери да живеят прилично с доходите си, а всички останали да тънат в мизерия?! Вие в някаква утопия ли живеете?! Разходете се малко в чужбина и вижте как млади хора са железничари и всякакви подобни професии, а в България е невъзжможно, защото ще са обречени на глад и мизерия. Това нормално ли е за вас?

106

Анонимен

преди 8 години

Академикът добре прави, че ни информира! Но не казва, че българите в Германия получават товкова нищожни заплати, че много от тях имат право да получават и социални помощи! Което говори за дискриминация! Въпросната помощ е от 369 евро! Но остават там - по-изгодно е отколкото тук! Но никой няма да се върне поради призиви за патриотизъм! Но академикът не казва нищо за социалната ножица тук- тя е макс. разтворена във вреда на работещите наемници! А бизнесът си е добре! Не пука и на политиците ни!

105

дедо Йов

преди 8 години

"1 650 000 души - предимно млади българи, трайно са напуснали България", а иначе по времето когато наливахме основите на социализма било много страшно :)

104

Анонимен

преди 8 години

102, жалка картинка са хора, като теб, на които уж нещо им пречи да успеят и се заблуждават, че трябва да имаш връзки, за да успееш. Започнах работа в ИТ фирма на 23г. с начална заплата 1200лв.- кандидатствах по разни обяви, ходих на разни интервюта и ме взеха без да познавам никого. Нормално. В момента получавам 5000лв. и имам собствен бизнес, от който си докарвам по още толкова. Не се смятам за нещо особено, имам приятели, които печелят петкратно на мен, но смея да твърдя, че живея добре.

103

Емил Николаев

преди 8 години

Как ще е на"мода"патриотизма след толкова години системна и брутална атака срещу всичко българско,след упорито унищожаване на морала,заменки на наши ценности с чужди на нас....Антинародна политика на партии и правителства,пенсии и заплати които не могат да се нарекат такива,безработица,корупция,наркотици,без армия,шашардисана полиция,престъпници в съдебната система,абсолютен хаос в Здравеопазването - тъга,мизерия и безнадеждност за повече от две трети от народа....

102

Анонимен

преди 8 години

Istina e komunista Kalfin masnika jivee li s 139 lv pensia deputatite s 400 lv saplati li sa ne vi e sram Magistrali Stadiona li schte jadem 4o lv sa koleda ne vi e sram ot Boga ot naroda ot Belite kosi i bolnite Hora milioneri Ste vs i edni i saschto Ste no ne Ste schtastlivi a bednaka e schtastliv