27

Анонимен

преди 8 години

Че те частните детски градини в България ако са 500 лева, те толкова са и в Испания - 250 евро, и децата ги гледат добре - най - малкото винаги са две момичета и най-често са млади жени и момичета. Повечето от тях работят в детски градини учейки да завършат за начална учителка. И в Испания има много деца, не е като в България, за наше съжаление. Апропо децата започват в ясла на 4 месеца/ толкова е майчинството/

26

Мангосокерес

преди 8 години

До . (29)Държавна, частна... все тая. Децата не са за удряне, а за гледане, радване, възпитаване... Дъщеря ми ако каже, че са я удряли от персонала... Не ми се мисли какво ще се случи на леличките в градината барабар с директорката. После и чистачки няма да им позволят да бъдат. Никой няма право да малтретира дете, особено в детска градина,където трябва да се ГРИЖАТ за децата.

25

До учителка

преди 8 години

Градината е частна,а и държавна да беше,ниската заплата оправдание ли е?

24

Мангосокерес

преди 8 години

До УчителкаДецата какво са виновни, че ви плащат колкото за Бог да прости?! Щом си учителка - учи децата, не ги "възпитавай" с тоягата. Ако не искаш - същите пари можеш да взимаш на още един куп места, без да се налага да слушаш крясъците на 30 деца.

23

.

преди 8 години

Че в държавните детски градини ядяхме бой - ядяхме. Аз съм на 24години и помня как за щяло и не щяло ни удряше леличката - например ако докато си спал, си ритал и одеалото е излязло от плика...Но в една частна детска градина, в 21век, където таксата е над 500лв месечно, подобно поведенение е недопустимо. Ясно, че децата ги изнервят, животът им труден, окей, но нека не работят това..

22

Анонимен

преди 8 години

Нинче, ти хубаво си отървала твоето дете, но е редно и на другите родители да се каже какво се случва. Едно стресирано дете на 4 годишна възраст, за цял живот може да има последствия. Такива хора са за уволнение. Има персонал, няма персонал, това не е причина да се тероризират и малкото останали български деца. А че са много наглезени децата сега и учителките наистина се виждат в чудо да ги усмирят също трябва да се помисли.

21

Родител

преди 8 години

До УчителкаИ ние работим за толкова.

20

Учителка

преди 8 години

Ами как да се работи за 410 лв чисто

19

Чичо

преди 8 години

"Заповядайте и при нас с 146 ОЗД Звездица кв. Кримиковци."Айде първо в първи клас.КрЕмиковци!

18

Nina

преди 8 години

Да и аз така си отписах детет от градина, точно за един ден. Отидох на обяд да го взема, без да предупредя. Госпожата така истерично крещеше, от втория етаж гласът и се носеше навсякъде. Дъщеря ми излезе от стаята бяла като платно. Тя по принцип отказваше да говори какво се случвая в градината, но аз си мислех, че е малка. После разбрах каква е причината. Директораката каза, че това е положението. Няма персонал и никой не иска да работи с деца. Било трудно. Поне моето дете се спаси от този ад.

17

Мангосокерес

преди 8 години

До Анонимен (19)Еми виновни са. Повечето учителки в градините са от онова време. Не знам дали имаш наблюдения, но аз имам (дъщеря ми е на 4г.). Вервай - повечето са да ги забу'аш с една мотика (щото я познават за какво служи) и да не им казваш защо. Нямат никаква представа защо са станали детски възпитателки, при положение, че не желаят да мият акани дупета, да бършат омазани деца с храна, да се занимават с глупости "ама тя не ми дава куклата, пешо пък ми взе елзааааааа (и рев)"...

16

Иван

преди 8 години

Често минавам покрай тази "детска градина" и винаги съм се чудил кой си оставя детето там. "Площадката" е мокет върху бетонна площадка между блока и улицата, а "лелките" са винаги с адски отегчени и намусени лица, с очевидно агресивно отношение към децата. Хич не съм учуден от историята...

15

Анонимен

преди 8 години

До 9900Написано е така, за да не се използва по-силното "турска злоба"!

14

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен. 9. "Комунистите и руснаците- вън от България"Нали тази възпитателка е комунистка и рускиня?

13

Анонимен

преди 8 години

Все комунистите и руснаците са ви виновни бе :) Станахте за смях! Те хората са го казали - на калпава ракета космоса е крив! Само Левски ви е националната гордост - а я вижте какви сме били по време на турското робство - няма нито едно неопропастено възстание - от българи! От край време сме си с кофти манталитет!

12

AZ

преди 8 години

Ина Шварц и Роза... Не бих искал децата ми да бъдат в градина с такива "българки".

11

Мангосокерес

преди 8 години

До АнонименБрат, не знаеш какви са били "възпитателките" преди 30г. Аз обаче знам, така че не говори глупости. Аз, като баща, бих повикал съвсем културно учителката, бих я попитал какво мисли тя по въпроса... и бих и разбил зъбите! Честно!

10

Анонимен

преди 8 години

14 ПИСА ДО 11

9

Анонимен

преди 8 години

ДО 19АМИ МАЙ ТАКИВА КАТО ТЕБ И ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИЩАВАШ ТРЯБВА ДА СЕДЯТ У ДОМА И ДА СИ ГЛЕДАТ СЕРИАЛИ

8

Анонимен

преди 8 години

До ЛеляНавсякъде по групите има телевизори. А на вас като не ви харсва не си водете детето там. Като имате големи претенции гледайте си го сама. Аман от викачи колко било зле в градината, ама всяка сутрин си мъкнете децата там.п.п. Вие или вашите роднини дали не гледате сериали,а?