43

Стара Планина?

преди 8 години

Защо му дадохте ордена?Даваме я на тоя и на ония орден Стара планина, и вече си загуби стойноста.Този какви заслуги към България е направил че да му давате най-високото държавно отличие?????

42

не Вие е срам..

преди 8 години

..повечето от нашите духовници,а може би и не само от нашите, са реален пример за меркантилност и лично облагодетелстване няма нищо свято в тях,то няма една добродетел пък да не говорим за свято,те са едни тарикати облечени в расо и използващи религията и вярващите за лично финансови облаги..Срам но те срам нямат само наглост,как духовен човек може да има ROLEX,като пловдивския митрополит или да кара кадилак,като варненския или там кои беше..Дядо ДОБРИ е светеца и Отец ИВАН а не тези ******

41

Анонимен

преди 8 години

Гърците са крали и заличавали Бългаски светини и църкви но и на вас ще се върне както и на Сърбите се връща с Косово . Този Вартоломей ще си получи наказанието

40

Ританка

преди 8 години

При тази мощна ислямска вълна, заливаща Гърция, по-добре би било дядо Вартоломей да се замисли как да укрепи единството на балканските християни, а не обратното.

39

До 49

преди 8 години

Може , а може и ти да говориш глупости , защото иконите с измисления лик на Света Дева и измисленото лице на Исус Христос не пресъздават никакви истории от Библията , а само фалшиви образи , на които да всеки в храмовете се кръсти , целува и им се кланя , в Библията не пише за икони , попове и позлатени куполи , минаване под масата и т.н. тва е положението.

38

Анонимен

преди 8 години

Като ни върнат БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ, ке помислиме върху предложението

37

Куропаткин

преди 8 години

В Русия църква и държава са едно, по-точно църквата е подчинена на държавата, в случая на др.Путин, който не се отказва да мечтае за България като нов член в Евразия.Да, ама не!

36

Анонимен

преди 8 години

ДО 41А КАК ЩЕ ОБЯСНИШ ЧЕ ИКОНИ МИРОТОЧАТ ?

35

Анонимен

преди 8 години

Стига сте плюли по Плевнелиев, мижитурки руски. Я кажете защо главата на великата православна църква, която все ви е в устите и която е благословила вашия господ путин и волен е българомразец? Отговаряйте, национални предатели!

34

паисий

преди 8 години

до 37 заради такива като теб преди години върнаха Паисиевата история. Северна Гърция е била с българско население. Моят дядо е роден в Емпури - Гърция и на кръщелното му 1885г пише българска епархия. Ясно ли ти е ***! Това са били бълг.църкви и иконите са наши. Предател

33

наско

преди 8 години

Вартоломей е поредния православен патриарх който няма нищо общо с християнството. Слагат атеисти или комунисти за патриарси и после се чудят защо хората не искат да ходят в техните храмове. Традицията и религията не са достатъчни да покрият греховете на нечестивите архиереи, на които не им пука за Божията воля.

32

Един Българин

преди 8 години

До 39Първо църквите са били БЪЛГАРСКИ преди тяхната "толерантна държава" да изгони българското население от там, да вароса стенописите и изгори иконите с кирилица (пр. църквата в град Зърнево), второ по-добре е наистина да бъдат в музеи, за да могат да бъдат видени от повече хора. Ние им върнахме евангелието, а те върнаха ли ни костите на Самуил? Да не смеят да гъкнат тия византийски *** в исторически план.

31

Анонимен

преди 8 години

До 40Църквата е много по-отговорна към тези религиозни реликви както ги наричаш, отколкото държавата, ако беше безотговорна те нямаше да оцелеят до наши дни

30

:)

преди 8 години

До АнонименИконите са измислици , Бог казва не се кланяйте на идоли , а Исус е бил бедняк , тоест златните куполи , разкошните храмове и блестящите кръстове по върховете на църквите са попски идиотизми и имат малко общо с доктрината на християнството , затова и се карат за тях ал4ните византийски стар4ета като този брадатия козел на снимката.

29

Анонимен

преди 8 години

До 35Няма значение каква е, те са правени за църкви и там трябва седят, не в музеите

28

Boris

преди 8 години

Mnogo sa mi smeshni horata koito viarvat na izmislenata ni istorija.Nevezija bulgarin mozeshe da mu se natrapvat vsiakakvi lazi,no sega platenite psevdo patrioti agitatori ne mogat li da razberat ,che ima dostap do razlichni istoricheski istochnici i vseki moze da prochete i sapostavi i da nameri istinata.Eeee tova s plenenite i neplenenite znamena e nai goliamata istoricheska glupost

27

Анонимен

преди 8 години

Крадливо племе е туй българскотои нахално а тия двамата никакви историци не са те правят пачки кат преиначават истотията конекрадци

26

† Джигарханян II

преди 8 години

Тоз' стар мошенник Вартоломей още не се е оплакал на арменския поп, затова не му се получава далаверата с иконите и светините, дето иска да отмъкне вдън гори тилилейски.

25

ОСТАВКА БЕ ПЛЕВЕЛ

преди 8 години

Заминавай си в ГЪРЦИЯ при имота и парите си!

24

Анонимен

преди 8 години

И все пак мястото на иконите е в църквите, а не в музейте