46

от 58, нов 39

преди 8 години

До Боби 47Изразих се много общо и не бях правилно разбран. Нямам предвид военната съставляваща на ЛДНР. Тук всичко е в пълен ред. Визирам политическата воля и реалната обстановка. От една седмица укропските бомбардировки са преустановени, онзи ден беше задържан А. Пургин - един изключително честен, идеен и принципиален депутат от ДНР, а Захарченко мълчи, като че има вода в устата. Днес "мъглата" в ДНР е същата както при излизането на Стрелков от Славянск. И Ахметов... Затишие пред буря.

45

Крим

преди 8 години

Историята защо Крим се прехвърля от Русия в Украйна е крайно интересна. Оказва се че причината е, че след войната руснаците, татарите и българите там са намалели толкова много, че не е имало кой да обработва земята. Заселени са украински селяни за да не настъпи глад. Сега вече на руснаците не им трябват селяни да им работят земята и си я взимат обратно.

44

Анонимен

преди 8 години

До Григорий РаспутинАйде Гришо, ходи да учиш история. Украина няма. Просто такава държавност не е имало. Това е все едно да ми кажеш, че в сръбко-българската война са воювали повече шопи, а българите по-малко. Спрете тия глупости *** - ДРАЗНИТЕ! И отнов да ви кажа Украина не е имало няма и няма да има!

43

Анонимен

преди 8 години

Крим е Руски. Въпросът е затворен.

42

червенучки

преди 8 години

Интересно ми е всички тука дето ръкопляскат на Путин че им взе на украинците Крим и Донбас под носа одобряват ли Турция да ни вземе на нас Западните Родопи?

41

ЧАР

преди 8 години

НА ТОЯ ТОРБИЧКИТЕ ПОД ОЧИТЕ ОТ ПУКНИЦА СА ПО ГОЛЕМИ ОТ МОЗЪКА КОЙТО ИМА....

40

Анонимен

преди 8 години

Санкции за Кремъл !

39

Анонимен

преди 8 години

Санкции за Кремъл !

38

До 54

преди 8 години

И какво като е империя??? Какво не ти харесва в наименованието "империя"? Велика ли си е, велика си е! Важното е да си уважава всички народи, да си живеят дружно и да работят сплотено! А такива мижитурки като нас, дето "преклонена глава сабя не я сече" нито ги уважават нито даже и ги мразят. Просто не ги забелязват! А краварите, дето само обамката ги плещи за някаква "изключителност" на "нацията им (краварите - нация!!!) това какво е? Руснаците барем има защо да са с имперско самочувствие!

37

Анонимен

преди 8 години

До do 54 А има ли държава САЩ или и тя е империя ? Великобритания държава или империя ? Ха да почнем да мерим с един аршин.

36

Анонимен

преди 8 години

На 04.09.2015год."Газпром" подписа акционерно споразумение за газопровода "Северен поток - 2".Документа подписаха председателят на Управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер,председателят на Съвета на изпълнителните директори на BASF Курт Бок, един от членовете на борда на директорите на E.ON Клаус Шефер, заместник-генералният директор на ENGIE Пиер Шарейр,шефът на OMV AG д-р Райнер Зеле и управляващият директор на Royal Dutch Shell Бен ван Берден.Та явно правилата на ЕС са само за нас.

35

do 54

преди 8 години

По правилен върпос е има ли държава русия ? Понеже русия е съставена от 100 различни народа. Тя не е държава, а империя...

34

Анонимен

преди 8 години

Нито късче украинска земя за Русия!Порошенко не е със всичкия си... или така му командват да говори от САЩ.Исторически Русия се състои от Белорусия, Малорусия, Новоруся и Русия. Новорусия заема 2/3 от Украйна. Това са бивши руски царски губернии.Украина се превежда като "покрайнините" или "от към края". Така са говорели за този район руснаците от памти века. Руското име е Окраина, сегашното е от Полски език.Та Украйна по принцип си е руска земя (2/3) В днешния си вид е създадена от Ленин.

33

Джеферсън Дейвис

преди 8 години

До 63 Кан Тервел наистина е крайно неудобна историческа личност която не се вписва в съвременните евро-атлантически ценности и хвърля сянка върху нашата толерантност. Някак си варварски звучи Тервел Кошмарът на халифата и спасителят на Европа. Иначе от другия край предците на европейските цивилизатори едва успяха да спрат арабите чак при Поатие и то с голяма доза късмет. Но нека да не бъдем дребнави. Поздрави ;)

32

до 56

преди 8 години

А Мадуро какво означава ? Защото путин и мадуро са доста близки :D

31

Анонимен

преди 8 години

Териториалните претенции водят до войни. Войните водят до нови войни. В тоя ред на мисли е най-добре всяка държава да си стои в очертаните граници и да не прави опити за разширение. За това такива като путин нямат място в днешната политика.

30

до 44

преди 8 години

Глупаво и смешно е , че когато има интернет , някой не може или не иска да си преведе името на руския президент и да не се излага .Путин в превод означава - път.

29

Боби

преди 8 години

До Анонимен 58Малко факти:1. ЛНР/ДНР от приблизително година формират едно начални пълнокръвни армии с ясна йерархия и реално вече с обучени кадри за всичката техника която имат.2. Сепаратистите са сигурни че ще спрат настъплението на ВСУ защо - Защото имат МОТИВИРАНИ и вече добре въоръжени военни. Едноличното извеждане на въоръжението от линията на съприкосновение е както политически ход така и ВЕРОЯТНО ход да се скрият новите и модерни оръжия руско производство.

28

Иван

преди 8 години

До стига: никога не е късно :D

27

Анонимен

преди 8 години

"Първият е радикално настъпление, военно освобождаване на териториите и поход към Москва."Ето този сценарии ще ми е най-интересно да видя-как Украйна ще настъпи към Москва!Тия украйнци съвсем откачиха и си повярваха!