92

КАТ да се закрие

преди 8 години

Световният опит отдавна е доказал, че нарушенията на закона се намаляват силно не като се прилагат по-високи наказания, а когато след всяко нарушение следва наказание. Това в България едва ли ще стане някога. Сега вредният за безопасността на движението КАТ, санкционира 1 нарушение на примерно 10 милиона нарушения. Вместо да започне да си гледа работата както е по закон, КАТ ни пробутват все по-високи санкции, от които очевАдно полза няма, но някои *** им се радват.

91

КАТ да се закрие

преди 8 години

Поредните безумия инициирани от КАТ и хора с катаджийско мислене. В България колата не се шофира само от един шофьор, за да се налага наказание на колата, защото шофьора бил нарушил правилата. В държави, където една кола се шофира само от един шофьор, това има малко повече смисъл, но и там като цяло е безмислица. Шофьорът нарушил правилата може да има повече от една кола и какво от това, че му спират от движение една от тях?! Исканията за по-високи наказания са си мазохизъм. Световният опит отд

90

КАТ да се закрие

преди 8 години

Законът за движение по пътищата добива все по-уродлив вид и става все по-неизпълним. Примерно, както е написал колегата преди мен, няма как да намаля скоростта от 90 на 40 преди знака, който виждам обикновено в последният момент, а такива знаци има десетки хиляди в България. По-рано имаше в закона текст, който забраняваше скоростта да се намалява с повече от 20 км/час, сега май го няма. Това означаваше, че преди 40 км/час, трябва да има поне два знака, примерно 70 км/час и 50 км/час.

89

знак

преди 8 години

Нека да ми обяснят, как при максимална разрешена скорост извън града от 90км/ч при поява на знак за ограничение 40км/ч ще намаля скоростта до указаната. Такива знаци стърчат на разклони за села и пред бензиностанции. Логиката подсказва, че преди този знак трябва да има поне още 2 знака указващи плавно намаляване на скоростта напр. първо 70км/ч след това 50км/ч. Нека първо регулираме правилно движението, а не да гледаме малоумно поставена хоризонтална и вертикална маркировка.

88

Анонимен

преди 8 години

ха-ха дрифтещите пубери, наглярите паркиращи където им скимне и безсмъртните състезатели има да слагат минуси и да *** на умряло... със достатъчно сурови наказания и строг контрол само за 3 месеца може да започнем да шофираме като нормални хора

87

Синоптик Пирогов

преди 8 години

Даааа, горещините си казаха думата. Веднага откривам работилничка за правене на пластмасови държачи на книжка на предното стъкло и чакам да променят закона - сега е незаконно да слагаш разни работи отпред.

86

КАТ

преди 8 години

до 1011 - книжкиге - т.е. свиделствата за правоспособност са със срок! Други умни идеи?

85

Купон

преди 8 години

сядам в такси, питам първо имаш ли книжка, имаш ли гражданска - покажи я! духни в личния ми дрегер! веселяци

84

правилна посока

преди 8 години

браво, най накрая адекватни мерки за трагичната ни ситуация.но това е половината работа, сега трябва контрол!

83

българина

преди 8 години

разбира само когато му бръкнат в джоба, само конфискация, яки глоби и отнемане на права, инак войната по пътищата няма да спре. И за всички еднакво, независимо дали е *** с S класа или *** с фиат.

82

asdf

преди 8 години

А вместо постоянно да се вдигат глобите и да се мислят нови санкции, защо просто не се спре с раздаването на шофьорски книжки на куцо, кьораво и сакато?!И кому е нужно да си сравняваме глобите с тези във Франция и Холандия предвид икономическата картинка в страната ни?! Какви 1500 евра при положение, че над 50% от автомобилите в автопарка в България са на подобна стойност?!

81

Анонимен

преди 8 години

И на НСО да се конфискуват бмвтата и мерцедесите и като нямат минат преглед , гражданска , винетка глоба 100 000 лв

80

x

преди 8 години

само две неща трябва да станат- книжката да е със срок на валидност- наличните закони да се спазват и да се санкционират, няма смисъл нови като действащите не се прилагат

79

Той е

преди 8 години

Божеее,какви глупости доживях - да си слагам книжката на таблото,като тръгвам на път...Ами акта ми за раждане,да го окача и него там,да се вижда,че изобщо съществувам?Тия вече слънчасаха от жегите,трябва им малко лобут,профилактично,да не измислят само простотии!

78

Анонимен

преди 8 години

Който ги измисля и въвежда тия простотии да му умрат всички роднини в ПТП, но със разрешената скорост, разбира се. Аман от брюкселски калинки творящи пътни правила, които като се качат в автомобилите си не знаят какво правят и накъде карат. *** смотанячки цайсати тип Миглена Кунева. Тия и пеш се блъскат толкова са залухави.

77

Анонимен

преди 8 години

Айдеее, всички коли на НСО на наказателен паркинг завинаги отидоха. Щото те и изблъскват от пътищата, автомати размахват.... Все едно сме във Фалуджа или Багдад.

76

художника

преди 8 години

Има една стара максима :Не си скъсявай живота, като бързаш! Просто тръгни по-рано!А за тези, които бързат НАРОЧНО, ще им кажа:При Св.Петър няма опашка, не се опитвайте да се пререждате !!!

75

CA

преди 8 години

Всичко добре ама последната част за това че могат да ме глобят ако съм пътник седнал да се вози до неправоспособен водач, такъв употребил алкохол или в кола без гражданска е абсурдна. Дори и водача да се съгласи да го тествам за алкохол и ми покаже книжката си без да ми тегли една П***А майна и да ме прати да си ходя пеш. Аз не разполагам със сертифициран дрегер че да го тествам преди да се кача в колата нито имам достъп до базата данни на МВР да проверя валидна ли му е книжка

74

Анонимен

преди 8 години

До 95:Ами ако не си грамотен, няма да разбереш какво е написал човека. Все пак се иска да имаш основно образование за да имаш некупена книжка, каквато ти сигурно нямаш.

73

Анонимен

преди 8 години

В едната Румъния когато главен път се пресича от включващи се отбивки към села и ниви няма безумията у нас с постоянните ограничения на 50-60 км/ч, а има кръгови, на всяко такова кръстовище. Пътищата ни са наистина отврат.И като управление, и като поддръжка.