367

Анонимен

преди 8 години

Като знам че повечето от тях излизат с дипломи но съвсем необучени то 400 лв ще са им много.Племенникът ми учи в момента и това е такава пародия.Някои от изпитите ги държи чрез тест по интернет.Вече няма добро бакалавърско и магистърско обучение в БГ.Младите вместо да учат първо мислят колко пари ще получават.Голям смях.Ако тези абитуренти се яват на кандидат-студентски изпити през 80-те щяхя да приемат не повече от 5-10%.Сега схемата е проста-плащаш и взимаш дипломата.А колко си обучен дреме им

366

Хмм

преди 8 години

Не е лошо да искаш 1000 лв. но в БГ не става. Тук всеки знае, че образованието не става за нищо, т.е. ти трябва опит. Аз лично съм тръгнал от 600лв. заплата и сега съм доста по-добре, но трябват жертви. Първите 3-5 години трябва само да попиваш и да повтаряш за да може след това да искаш 2000лв заплата без да се притесняваш. А някакви индивиди туко що завършили и искат 1000лв няма да стане. Ако взима такава заплата на 20, то той всеки ден ще идва с мухмурлик, ако въобще успее да стане от кревата

365

Анонимен

преди 8 години

понеже много се разтревожих за големия проблем на ПИШМАНБИЗНЕСМЕНИТЕ, на които не им се дават заплати ,но и не закриват ГУБЕЩИЯ си бизнес ще си посволя да дам съвет -има една държава Лаос, където за $50/месец наемаш работник...та хващайте пътя за там,драги! ..или ако ви е по-лесно накарайте ги да ви дойдат на крака.. балмурниците тук свършват, колкото и да не ви се вярва!моите уважения за всеки КАДЪРЕН бизнесмен, които съумява да управлява добре бизнеса си и да дава над 2000 лева заплата.

364

What?

преди 8 години

И къде е нереалистичното в тази заплата? Що за послание е това, скъпи псевдожурналисти? Нормално е ли е в една фирма шефът да е с кола за 200 бона, а служителите да не могат да свържат двата края и да взимат заеми, за да идат на зъболекар?? Това се нарича експлоатация. Масово няма нормално заплащане, нито възможност за гъвкаво работно време. Затова всички кадърни ще избягат навън - нека останалият човешки материал работи

363

Анонимен

преди 8 години

Когато в един млад човек са инвестирани хиляди левове за образование, когато той е инвестирал време да научи езици и да се образова, минал е през цялата помия и стрес, насреща му се появява дебел мустакат комунист, присвоил завод навремето или крал от ТКЗС, му заявява че започва на 600лв, с тенденция за увеличаване до 800, и с мазна усмивка заявява че има бонус - ваучер за храна 60 лв.. МНОГО Е ТРУДНО ДА СИ ПЛЮЕШ НА САМОУВАЖЕНИЕТО!НЕКА УПРАВЛЯВАТ РИМЛЯНИТЕ.. докато те не започнат да УПРАВЛЯВАТ

362

417 -2

преди 8 години

късно е драги от Чорбаджииска стопамска камара! късно е за рев и вой!! кадърните и можещите избягаха от ВАС още преди 10-20 години... кретахме някак НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ заради ВАС!.. но отскоро вече ромите и некадърните пресметнаха, че няма никаква логика да мизерстват и робуват на ВАС! , като дори без да работят ще получават повече от социалните, отколкото ВИЕ давате.....не ревете , а запрятайте ръкави САМИ ВИЕ да си работите! времето за това най-сетне ДОЙДЕ!

361

t-rex

преди 8 години

Още вирее схващането, че като завършиш "висше" мениджмънт примерно и директно те назначават началник в някоя фирма. Такъв филм няма никъде по света.

360

Анонимен

преди 8 години

младежите искат МИНИМУМА, необходим за оцеляване в БГ..и то съобразен с нашите цени..някакви си мизерни ?500 .. но алчните "бизнесмени" казват НЕ и се качват в лимузина за 200,000! ами ОК, значи няма сделка! съвсем нормално е да се жертваш и да се преместиш малко по на запад, където ДА, верно разходите ти за вода,ток,храна, дрехи (същите като тук) и наем, застраховки, данъци, забавления ще бъдат 2Х по-големи, но заплащането е поне 4Х... реват щото вече мързеливите,некадърните и ромите бягат

359

t-rex

преди 8 години

до 412По-голяма смешка не можа ли да измислиш?!Тъкмо си мислех, че поизмряха вече тия с копнежа по комунизма и изплува някой като теб да ръси глупости и младежите дето не помнят какво е било преди 30 години да вземат да ти повярват.Време е другари да си извадите главите от червените з..ници и да погледнете действителността.

358

Анонимен

преди 8 години

Аз на тати във фирмата започнах с 3000.

357

Анонимен

преди 8 години

Не е хубаво човек да е прекалено алчен, че ще станем като гърците и 2000 евро няма да ни стигат. Но пък за млад човек без собствено жилище, 500 евро на месец не са никак много.

356

До 411 Крундел

преди 8 години

Противоречиш си! Хем казваш, че всичко над 700 лева се започва само с връзки, хем обясняваш какво яко бачкане по 12 часа има в кол центровете за 1000 лева.Връзки в България се използват точно както е по целия свят. Няма силна връзка между връзките и големите заплати, макар че има изключения. За размера на заплата в България сега най-важно е в кой сектор на икономиката работиш и каква ти е професията, но по принцип заплатите са около десетина пъти по-ниски от това, което трябва да бъдат.

355

Факт

преди 8 години

Искали само 1000 лева! Много са си занижили критериите тези млади. За нормален живот сега в София трябва поне 4800-5000 лева заплата, от която след данъци и осигуровки да ти останат поне 4000 лева и това е някакъв минимум съизмерим с живота, който осигуряваше средната заплата в България преди 30 години.

354

Крундел

преди 8 години

хубавите заплати в БГ са само за "наши хора" - от партизано/комунизите и офисните *** - лично съм виждал такива дето почват вчера с 4500лв заплата, но те имат и странична работа, освен офисната...Всичко над 700лв се започва само с връзки, половината от колегите от университета не работят това, което са учили, другите ги няма в Бг.Да, в кол центровете се взимат "големи" заплати от 1200лв, но чисто са под 1000 като махнем осигуровките и то с яко бачкане, извънредно и по 12 часа на ден.

353

8

преди 8 години

До НиколайДА,В ЧУЖБИНА ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ,НО.........СИНЪТ МИ ПОЛУЧАВАШЕ 1500Р ДОЛАРА И ТУК ВСИЧКИ У ЗАВИЖДАХА,НО..........КАТО СИ ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ,МУ ОСТАВАХА 1150,КАТО СИ ПЛАТИ И НАЕМА ,МУ ОСТАВАХА 250.ЯЖТЕ И ПИЙТЕ И ЗДРАВИ БЪДЕТЕ! А,ДА ТОЙ Е С 2 виши И ЗНАЕ РУСКИ,ФРЕНСКИ И АНГЛИЙСКИ ПЕРФЕКТНО!СЕГА Е В БЪЛГАРИЯ И НЕ ЩЕ И ДА ЧУЕ ЗА ХАМЕРИКА!В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА ЗАМИНА,ЗАЩОТО ПРИЯТЕЛИ МУ ПИШЕХА ТАКИВА ЧУДЕСА ЗА ЖИВОТ ТАВ,ЧЕ И НА МЕН МИ СЕ ПРИИСКА ДА ЗАМИНА.Е,ДА,АМА НЕ!

352

до 413

преди 8 години

Младите хора изобщо нямат представа от твоите комунистически идеи,драги ми Смехурко.Те са друго поколение,имат представа как се работи по света и как се плаща този труд,затова не можеш да ги излъжеш.А експлоатацията в България от новите капиталисти става все по-зловеща.И няма защита на наемния труд нито от синдикати,нито от кодекс на труда,който е изцяло преработен в услуга на т.н. български работодатели.И да работиш ,и да не работиш-заплатата минимална...това е

351

Мирослав Стойков

преди 8 години

Бизнес ли казахте? Я не ме разсмивайте!

350

Николай

преди 8 години

Продължение не че в чужбина е цвете за мирисане но поне си плащат редовно, за техния стандарт не е много. Докато в Бг. не се промени цялата политико-икономическа система няма да има никакъв напредък, Бг. се управлява от шайка разбойници вече 25г. без значение на политическата окраска, докато тази шайка не бъда озаптена в Белене и Скравена няма да има напредък.

349

Божидар

преди 8 години

Нереалистични очаквания да. Но не от младите. Ами от *** шефчета които смятат че със 500 лева в провинцията и със 800 лева в София ще успееш да задържиш младите българи в страната, вместо да емигрират.

348

Николай

преди 8 години

Да наистина с тези темпове на развитие и с тази пенсионна система след време няма да има и стотинка за пенсии след като се очаква пенсионерите да бъдат 60 70 % от общото население на България и останалото крадливи и бездействащи роми. Описвам моя случай висшист съм с 15 г- стаж като гл. счетоводител и възраст от 50г. и задължение към банка в размер на 15000лв.не можах да си намеря работа в България вече съм чужбина изплатих си кредита за една година вече съм на чисто. Не мисля да продължавам Бг