26

Анонимен

преди 9 години

Гърците нямат намерение да си плащат дълговете.Колкото по-бързо ИЗГОНЯТ гърците от ЕС толкова по-добре.Това ще е и урок за останалите които си помислят да шикалкавят макар че аз не виждам друга страна в ЕС която да се държи по подобен начин.

25

гочето

преди 9 години

трябва да си много нагъл за да вземаш заеми за да живееш на широко, а когато дойде момента да се връщат парите, да заплашваш хората, които са ти ги дали и да им извиваш ръцете за още.

24

Анонимен

преди 9 години

Световния разбойнически фонд е разработил отлична схема за задлъжняване на отделните страни и ги прави вечни длъжници.Поставят едно курвенско управление, то чрез заеми и разни спекулации вкара страната си във вечна задлъжнялост и получава за това похвали, още постове и облаги. Все едно да дадеш жилище под наем и да заприщиш квартирантите там до няколко поколения напред. Опитат ли да се измъкнат - санкции.

23

до 15

преди 9 години

Колко са спечелили германски банки от гръцка криза бе разбирач? Аз ще ти кажа. Изгубиха (опрастиха) около 80 милиарда евро, а останалите печеливши банките на останалите членки на ЕС спечелиха 20 милиарда евро пак в минусов знак.

22

Наблюдател

преди 9 години

"8-то чудо на Света" - това била Сиестата

21

туриста

преди 9 години

имам роднини в Гърция и съм ходил много пъти и впечатлрнията ми са следните:1: в Гърция нощния живот продължава до малките часове 3-4 след полунощ.2: на другия ден работното време им е от 9 до 12 и всички са махмурлии от предната вечер от узото.3: обедната почивка е от 12 до 4 ( 4 часа ) , то и хора няма по улиците в това време.4: след обяд започват да се поусеферват и към 17-18:00ч започва да се раздвижват нещата до към 20:00ч. всички са прикючили "работа" и пак са по кръчмите.

20

до 21

преди 9 години

Кой нормален политик, избран да управлява от Народа и държащ на демократичните ценности, ще се бори за намаляване на пенсии, заплати, закриване на болници, въвеждане на платено здравеопазване и за приватизация на държавни предприятия за 1 ?!?Ципрас и СИРИЗА бяха избрани от гърците с почти абсолютно мнозинство да не правят това! Еввлла на Ципрас, че се бори против Неолиберализма и финансовия десен Капитализъм!

19

Анонимен

преди 9 години

когато се е родил гръка и евреина е плакъл - народна поговорка

18

edin

преди 9 години

Бьлгари,предствяте ли си да получавате 2600лв. пенсия?И да имате и 13-та такава!Византийците са супер нахална нация!

17

до 21

преди 9 години

Защо да не може! Гърците са 10 милиона, БВП през 2010 година, преди да започне "спасението" от катасТройката (ЕК, МВФ и ЕЦБ), беше 300 милиарда $. Днес, 5 години по-късно, БВП е 245 млрд. $. Ние, например, от 17 години имаме таван на пенсиите и Валутен Борд. Гърците не са луди да се хванат и те на таква глупост.

16

Това е...

преди 9 години

... "великата" европейска солидарност, която се превърна в неолиберална "солидарност" и в солидарност в името на големите (инвестиционни) банки и финансовия сектор - печалбите се приватизират; загубите, национализират.

15

финансист

преди 9 години

Една от причините за да няма споразумение е пенсионната реформа. Гърция отказва да махне 13-а пенсия и да ги намали пенсиите до отговарящи на реалната икономика такива. Не може и не е реално един гръцки пенсионер да взема почти колкото един германски такъв и то пак с парите от Германия. Гърция за да получава заеми правителствата им целенасочено лъжеха за големината на БВП , като с тази цел все едно казваха, че могат да *** върнат когато си пожелаят.

14

Ангел

преди 9 години

Колкото и да ни се иска няма да оставят Гърците да си заминат.Загубеното доверие ,разклатената ЕС система както и борсовия шок ще струват на Европа повече от дълговете на Гърция към този момент.Чисто икономически е неизгоден за ЕС фалита на Гърция.Освен това при Grexit ,настъпилата инфлация и евтините драхми ще превърнат Гърция в мега топ туристическа дистинация ,както и ценови рай което ще окаже супер негативно влияние на единствения добре печеливш сектор у нас Туризма!

13

Анонимен

преди 9 години

Гърция са свършени, шанса да останат в Еврозоната е минимален. Тези хитреци бяха притиснати най-накрая до стената. Нека това да е урок за всички държави какво става, когато популисти-смешници бъдат избрани за управници. Те не направиха абсолютно нищо. Дори сега плана им е да губят време, да баламосват, да лъжат и ако може да се измъкнат. За абсолютно нищо не стават. Да, изглежда привлекателно да теглиш една майна на ЕС, МВФ и ЕЦБ обаче накрая като пресметнеш какво си направил никак не е добре.

12

Анонимен

преди 9 години

Това с Гърция е И предупреждение към новите страни членки на ЕС, каквато е и България. Накратко - кой хрупнал - хрупнал. Мандалото лопна. Вие ще плащате!

11

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 13 А бе що България е плащала репарации на Гърция? Нали не сме участвали на лошата страна в Втората световна война. И как така добрите ни приятели Англия и САЩ са допуснали това ? Ясно за руснаците знаем те са искали да ни прецакат.

10

Анонимен

преди 9 години

Тук има явно много разбирачи за гръцкият дълг.Я кажете колко спечелиха от кризата в Гърция - германските бланки? И друго къде са парите от кредитите които са давани на Гърция (това се отнася и за нас - къде отидоха парите от кредитите които взе България ?) ? В народа ,друг път.

9

Браво ...

преди 9 години

... на гърците! Показаха на цяла Източна Европа колко са жалки политиците ни, които клакаха и продължават да клякат на МВФ и превърнаха страните ни в неолиберални кочини.

8

Анонимен

преди 9 години

България плаща огромни репарации на Гърция след края на втората световна война.Мисля около 15 години бачкаме като луди за да платим дълга си към тия терористи.А сега те излизат с номера че не трябвало да се плащат парите които те са харчили!Наглост е това, но всичко има край!Ние защо не отказахме да им платим? Нема си плащат и те !

7

честит

преди 9 години

Шут Г.ЪЗА за Гърцияяяяяяяяяяяя................Айде малякииииииииииииииииииииииииии....айдееееееееееееее..........До-ви-жда-неДо-ви-жда-неДо-ви-жда-неДо-ви-жда-не