123

Анонимен

преди 9 години

А, че украинците и молдовците по-добри специалисти ли са от нашите??? :))))))

122

Анонимен

преди 9 години

като се сетя че плащаха по 280 лв на месец за камериерки /минимума /2008 г ,а за админситратори -450 лв -интересно от 2008 г досега има ли повишаване на заплащането?:) мда е при липса на мотивация за работа -каква работа се очаква от милите работодатели ?да отиват да обикалят общежитията за бежанци -оттам може да успеят да прилъжат някой,няма какво да дебнат хорица от Украйна и Молдова /има познати от Украйна -работят по кораби ,за п о 4000евро на месец тъй че... никъде не пасат оФФФцете

121

до 121

преди 9 години

Ако предлагаш добро заплащане и нормални условия на труд, няма да се наложи да наемаш некачествени, защото ще се появят и качествени кандидати. Само, че хората са се напатили и ще трябва време, за да спечелиш доверието им. Ако трябва, всяка седмица ще им плащаш, защото сега никой не знае дали ще си получи заплатата или не.

120

тцЪ

преди 9 години

Вдигнете заплащането и ще има!

119

до НЕАНОНИМНИЯ

преди 9 години

мда ,а ти като работодател и виждаш ,че е кадърен работника ама си траеш и не му вдигаш заплащането /щото той си работи и така що пък сега да се охарчваш за заплата/ -после не се чуди защо не работи втори сезон при теб,или защо сменя раб.място .

118

gio

преди 9 години

и още повече ще се реве от недостиг на кадри поради факта, че вече и техникумите не изкарват кадрите, който бяха до преди 10-15 год. Тези от университетите без значение за кои става на въпрос са под всякаква критика. Като добавим и това, че в този сектор заплатите са смешни нещата са от зле по зле.

117

Петко

преди 9 години

До НЕАНОНИМЕН КОМЕНТАР:"Ако един човек не може да си върши качествено работа, и 10 пъти да му вдигнеш заплатата той да започне да си я върши качествено. Некадърният си е некадърен, независимо от размера на заплатата."Точно така е - некадърният си е некадърен, независимо от размера на заплатата.Но пък го има моментът, че когато даваш добри заплати, лесно ще привлечеш по-способни и по-стойностни хора.

116

sante_dog

преди 9 години

До НЕАНОНИМЕН КОМЕНТАРЗатова се наемат кадърни! Ама те искали пари... Обяви заплата от 2000 + квартира (примерно) и ще доидат кадърни служители. Обяви заплата от 500 и ще ревеш че кадрите са неподготвени.

115

Batman

преди 9 години

Какви кадри бе рожбо, ти като ми даваш 400лв. чисто как да се получат нещата??????????

114

Анонимен

преди 9 години

Ако давате хубави заплати ще се намерят кадри

113

Анонимен

преди 9 години

Почти всеки бизнесмен чака наготово, да му дойдат обучени и опитни кадри, вместо да си ги обучи, развие и мотивира с добро заплащане, за да ги задържи с години.

112

Анонимен

преди 9 години

До НЕАНОНИМЕН КОМЕНТАРсериоззззззноооооо ли бе специалистче,ай ти тогава да работиш за без пари ,ама с желание ,и така заплащането няма въобще да е фактор в мотивацията ти за работа.Между другото резултатите от подобно мнение ,широкоразпространено сред бг хотелиерите са налице -''е тука в Бг е така .плащаме 450 -500лв '' '' - абе щоооо нямааа кааадри беееее

111

Анонимен

преди 9 години

Така е,защото хотелите и ресторантите по бетонираното Черноморие, станаха по-вече от туристите! До кога ще съществуват незаконните хотели, построени на пясъка и на дюните ? И докога мислите,че ща плащате на минимум, а ще искате готови качествени кадри ? И от горе на това, държавата да плаща за рекламата ви! Тая вече няма да я бъде!

110

Анонимен

преди 9 години

А, спокойно! В скоро време и последните ентусиасти, които се навиват да работят за жълти стотинки ще се откажат и тогава мутрата-работодател ще трябва или да си работи сам или да ходи го гетата да навива *** да му работят. Ама както знаем те какви са работни... и тогава вече ще настане пълен цирк и Мутрьо ще се усети, ама ще е късно, защото младите и знаещите отдавна ще са извън България. Та ако сега си мислите, че няма кадри, ще ви видя след 10 години как ще ревете!

109

бачо

преди 9 години

хахаххаха Българския работодател плаща (ако е в настроение) кадар да не умрем от глад, ние пък работим кадар да не заспим!!!

108

иванова

преди 9 години

на Албена ни скъсваха задниците от работа,почиствали сме по 20 стаи на ден,бяхме разглобени от работа за никакви пари,толкова много години ми отидоха там,сега да не реват,а да хващат прахосмукачките

107

Анонимен

преди 9 години

абе от 118 мнения /+ твоето/ какво те дразни 1 мнеие на ''ай ти специалист'' :) те какт осе вижда полчуават най високите законни доходи от заплати в Бг ...ам щом и такива бягат от Бг ,нещо гнило има в Бгто

106

1111

преди 9 години

"Хотелиерски жалейки: Няма подготвени кадри за нас!"Пожелавам на всички български работодатели да се жалват ,че няма кадри!Вие драги ми робовладелци сами сте си виновни.САМИ изгонихте кадърните хора от държавата и обезкуражихте останалите с вашите 300-400-500лв заплати!Пожелавам ви, всичките ви кандидати за работа в CV-то им да пише:Име-Зюбмюлагодини-18, с 4 диЦЪзавършиа- 8 класпредишна работа- работила социала..

105

Анонимен

преди 9 години

Едно лято работих като администратор за 400 лв 3 месеца без почивен ден по 12 часа. Бяхме двама, а би трябвало да сме четирима. По средата на юли (с голямо закъснение) ни дадоха първа заплата, останалите още ги чакам. От края на май до 15 септември изкарахме с колегите по една заплата. Наглостта им беше, че на следващата година пак ме потърсиха. На въпроса "Кога ще ми платите неизплатените заплати от миналата година?" започнаха да лъжат, че вече започнали да ги изплащат и да започна работа.

104

НЕАНОНИМЕН КОМЕНТАР

преди 9 години

Ако един човек не може да си върши качествено работа, и 10 пъти да му вдигнеш заплатата той да започне да си я върши качествено. Некадърният си е некадърен, независимо от размера на заплатата.