66

Иванчо до Марийка

преди 8 години

Марийке,Марийке -нищо не научи,трябва да те върна на поправка.

65

123

преди 8 години

До 49да ви приседне"От всички славни царе и князе на България, избраха този, свързан с най-трагичното и позорно събитие - слепяването на ЦЯЛА една армия и убийството на всичките и водачи!"Може би ще е добре да прочетеш пак Средновековната Българска история и тогава да се изказваш по темата...

64

До Мария

преди 8 години

Защото гледа към нас от високия си пиедестал, който ние никога няма да достигнем. Това е жест на уважение, а не символ да "наведеност". В скултурата има много символика и лично аз съм за това да е със светещи очи. И това няма нищо общо с кич. Нация завладявана от кича, като нашата, дори не може да го различи, пък ако щеш и под носа й го наври.

63

Самуил

преди 8 години

До MkdПродажен безхаберник, ти който не знаеш българин ли си, сърбин ли си, грък ли си..., а накрая си си измислил, че си македонец, какъвто народ не съществува. МЛЪК!

62

Анонимен

преди 8 години

В България на глава от населението има повече руски и партизански паметници отколкото български.

61

123

преди 8 години

До до 73Понеже на теб не ти харесва е кич.Не,уважаеми,на мен пък ми харесва и не смятам,че е кич.Напротив,и сведената глава,и суровият поглед ми харесват.А детайлите по орнаментите не ме притесняват.На снимките тук паметникът изглежда много хубав,а следващия месец ще отида да го видя с очите си.

60

Мария

преди 8 години

Защо един велик цар е с наведена глава? Да, поражението е било ужасно, но той е имал и много победи. Така ли трябва да го запомним с наведена глава?

59

Mkd

преди 8 години

Samouil e makedonec kradci nie eden bugarin ne se vika samoil ili goce toa e se makedonsko

58

Анонимен

преди 8 години

Скоро паметник на слепия български гражданин и престъпника политик.

57

Анонимен

преди 8 години

Като е толоква супер, някой от гербо-комсомолците, може ли да ми обясни, защо районът беше отцепен за обикновените хора, които искаха да го видят и бяха допускани само проверени служители на общината и активисти от ГЕРБ ?От какво толкова ви беше страх - от народната любов и от това, че всички харесват паметникът ви ли ?

56

Анонимен

преди 8 години

До БлъскоМакетата имаха огромни тържества, а ние трябваше да отговорим някак. Затова и проекта е от миналата година, когато се навършват 1000 години от смъртта му. Смятам, че паметника е доста добър и не разбрах какви са проблемите с него.

55

Анонимен

преди 8 години

Дреме ми за паметника, аз нямам пари за хляб на децата.

54

Браво

преди 8 години

Страхотен паметник ! Браво ! Сигурно не е случайно, че шепа "инициатори" се опитват отново да неглижират и осквернят едно от малкото родолюбиви начинания ! А всъщност има дълбока символика както в избора на място на паметника , така и в идеята, очите на цар Самуил да отразяват светлината ! Да, те отразяват към сегашното поколение светлината от душите на неговите ослепени български воини !!! Да, гледката за самоотвержения поборник за святата национална кауза Самуил е била толкова потресаваща, че сърцето му не издържа. А за колко съвременни български държавници се сещате, чието сърце не би издър

53

до 73

преди 8 години

И какво точно му е супер на пеметника. Ако искаш обясни в детайли, а не просто така, само защото така са ви казали да пишете по форумите от Щаба на ГЕРБ.Днес наистина се наблюдава масирана атака по всички сайтове за възхваляване на паметника.За мен е кич, понеже не отговаря на историческата истина. Няколко пъти по-долу беше споменато за короната. И защо на гърдите на Самуил се кипри Мадарският конник. Сигурно е идея на измисления професор Божидар.

52

Анонимен

преди 8 години

Даааа,още сме слепи и не виждаме че ни управляват престъпници вече 25 год.

51

въпрос

преди 8 години

А кога ще надправят паметник на Бойко Борисов? Може да е с три очи и да святкат денем и нощем с лазерни лъчи! А от устата и ноздрите да изригват пламъци /това ще стане лесно с газова горелка/!

50

Анонимен

преди 8 години

Паметникът е супер! Жалко, че вместо да ни обедини, отново сме разединени.

49

Блъско

преди 8 години

на мен паметника ми харесва,но не разбрах само защо на Самуил се вдигна паметник ,а не на някой от много по великите царе и ханове от него,на Крум например,нали той е превзел София и е присъединил към Българската държава тогава.

48

Анонимен

преди 8 години

На президента да му дадат една миньорска каска за да свети в тъмното като светофар или като паметник че може да го удари некой дрон.

47

будала

преди 8 години

Да се редят на опашки останалите кандидати---След Савуил, да дойде Аспарух, Тервел, Крум, Борис..............моля не се блъскайте...но и по-бързо, защото македонците вече ни водят с цели 29 паметника.....