44

до 37

преди 9 години

По-голяма глупост не бях чувал. Съвет- недейте да приказвате как Вашето детенце решавало всичко, но, виждаш ли, се провалило на елементарната матура. Звучи смешно. Едни могат, други- не. Моето дете на никакви уроци не ходи и целият му клас се справи доста добре и не се намери един да каже колко е трудна матурата. Даже, напротив- децата разказваха колко било просто и как ги е яд за глупави грешки. Всичките имат над 5.

43

Анонимен

преди 9 години

Каквото и да си говорим, родителите са в основата на всеки успех или провал на децата. Когато видиш, че детето ти не се справя добре в училище, отдели му малко време, учете заедно, изпитвай го върху уроците и резултатите ще си дойдат сами. Да, изискват се усилия и от двете страни, но си струва.

42

Анонимен

преди 9 години

До37 Децата могат да усвоят всичко в училище.Частните уроци са оправдания за мързела и нежеланието да се учи при някои деца.Защото когато плащаш се стремиш да научиш,а в училище е безплатно,а защо ли да го слушаш този учител.На частен урок отново те подготвя учител при това ти се преподава същия материал като изучавания в училище.Формирана е нагласа в децата,че учителите са ТОЯ, ОНЯ,ОНАЯ и ако не се ходи на уроци,няма да успееш. Дете може да успее, стига да пожелае и да се постарае.

41

Анонимен

преди 9 години

До до 37За Носе какво е писало ?

40

Анонимен

преди 9 години

ТЕЗИ УЧЕНИЦИ ГИ ДОВЕДОХА ДО ТАМ ЧЕ В СЕДМИ КЛАС СРИЧАТ. НАЙ-ДОБРАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ Е НАШАТА!!!!! ЧЕСТИТО!!!!

39

Анонимен

преди 9 години

Ето това е резултата от уж направената реформата. Дали някой е изненадан? На дали!

38

Дани

преди 9 години

г-жо зам.министърКА ... извинете се на учениците , ... те не са ... неграмотни, неуки и необразовани ... та това е Вашата програма за образование! Влезте в ЧАС! ... или представлявате Министерството на оТбразованието и нЕуката !

37

и

преди 9 години

До 31 Абсолютно Ви подкрепям.Някои деца просто престояват в училище,техните родители никога не са на родителски срещи,не се интересуват какво се случва с децата им.Интересува ги само да не се повтаря годината и ако се случи това, пристигат с всевъзможни изисквания и обиди в некомпетентност към преподавателя.И тогава възниква въпроса как едни деца успяват с този преподавател, а други не успяват да научат.Явно вината не е само в преподавателя, а и в липсата на контрол от страна на родителите.

36

до 37

преди 9 години

Сериозно? Моето дете го подготвиха в училище. Каза ми, че матурата е, меко казано, елемтарна. Има 6.00. 5 деца от неговия клас- също. Не знам какви са тези глупости, които приказвате. Приличат на безпочвени оправдания.

35

Анонимен

преди 9 години

Навремето и аз не бях добър по математика, но поне бях много сръчен в ръцете.А днешните деца нито от наука разбират, нито пък ги бива в каквато и да е работа. Това е същинският проблем - че след като завършат образованието си, децата реално не могат да правят нищо. Една гайка не могат за завият, едно копче не могат да зашият. Това е страшното, а че не могат да решават задачи по математика

34

Барабани

преди 9 години

Айде, ве майка ви стара. Кога ще излязат резултатите? Навсякъде пише ДО 03.06.2015 г., което означава най-късно до 23:59 ч. на 02.06.2015 г. *** нещастни.

33

Анонимен

преди 9 години

Тези от МОН за каво са назначени за да взимат заплата и да отчитат статистика ли?

32

сами сме си виновни

преди 9 години

Тези оценки не са за децата, а за учителите и образователната ни система.Да не зарбавим и родителите,които им купуват таблети, смартфони и ги оставят на произвола.

31

Анонимен

преди 9 години

Матурата няма нищо общо с изучаваният материал в 7-ми клас. Много -много по-друдна е. Моето съкровище, което за 15 мин. решава матурите до 2014 г ,за 20 мин реши приемният ми изпит от 1979 г в 114 АЕГ, за 10 мин реши задачите давани при на пробни изпити..... се затрудни на матурата. Със всяка следваща година дават все по-трудни задачи, матурата по БЕЛ беше върхът тази година. Тормоз-тормоз..... за да ни набият в главата ,че не ставаме....От МОН не са в час, вервай ми

30

Тиквата от Банкя

преди 9 години

Браво на децата, овчари трябват на държавата, какво са хукнали програмисти да ми стават.

29

Монархист

преди 9 години

Тия са ни бъдещето, бе! Същите тия дето ше решават един ден бъдещето на държавата, ше гласуват заплатите, пенсиите, здравното осигуряване, образованието, науката и др. и др.Тия са ни бъдещето! С двойките, дето сричат и пишат пАт, кАде и прочее.

28

до 31

преди 9 години

Няма как да се съглася. През целия си живот не съм ходил на никакви уроци. Не исках, за да имам време за забавления. Какво да ти кажа. След 7ми клас влязох с 6.00 в гимназията. Нея я завърших с 6.00 и влязох с 5.50 в университет. Завърших го с около 5. В момента работя в сериозна компания и изкарвам прекрасна за нашите стандарти заплата. Детето на братовчедка ми има 6.00 на матурата без каквито и да било уроци. Просто нагласа, интелект, възпитание.

27

lqlq

преди 9 години

Добре е от време навреме да ви се показва на какво ниво са малките ви "съкровища".

26

родител

преди 9 години

Една от първите писмености е финикийската. Писали са на глинени плочки. При разкопки е открита накава плочка с текст "От днешната младеж нищо не става !"...Историята се повтаря. Като бях хлапе така "дъртите" казваха за нас, но сега съм по-успял от родителите си. Старая се повече да стимулирам отколкото да упреквам децата си. Вярвам, че са по-умни от мен и че ще са по-успешни в живота.

25

към № 28

преди 9 години

Високите оценки пък са плод на частни уроци, курсове и включване на близки с много време и опит. Рядко биват плод на преподавано и усвоено в училище.