13

tomi

преди 9 години

Учителите може да са бедни но Директорите на училищата са на 70% вече милионери. За това им помогна абсолютно не контролираната система на делегираните бюджети. За пример може да се посочи Директорката гжа Лазарова на 2 ра английска гимназия в София. Мъжът ѝ е строителен предприемач, който извършва голяма част от ремонтите на новото училище. Приемат се ученици за по 6000 лв. делени със Зам. мин. Кастрева. По този начин семейството построи няколко хотела. Журналистите къде са да ги разследват?

12

Анонимен

преди 9 години

Bravo na komentara 14!

11

България сега

преди 9 години

просто турското робство беше заменено с бай-ганьовско. От БГ-то държава не става. Руснаците може би хранеха някакви надежди след като прогониха ***, ама останаха излъгани. Борисов и кабинетът му, барабар с целия парламент, са просто симптомът на едно много тежко заболяване, което виждаме всеки ден в очите и дрехите на хората по улиците

10

България сега

преди 9 години

Беден народ с богати политици, представяни от полуграмотно американско протеже с претенции за Наполеон. Типичен случай на марионетна диктатура, с обикновени престъпници и мошеници на власт.

9

Анонимен

преди 9 години

Децата сигурно са намалели, но цялото население на България трябва да мине през образователната система наново. От качеството на хората зависи качеството на живот. На България и трябва 50 000 млади учители, много добре заплатени, които за едно поколение да възродят страната. Време е за ново възраждане, иначе загиваме. Образованието не трябва да е "приоритет", а върховна кауза, защото от него тръгва всичко: здравеопазване, икономика, малцинствени проблеми. Просто, но трябва да се проумее.

8

Анонимен

преди 9 години

Когато става въпрос за пари и видите проценти, значи ви баламосват. Да не говорим, че неграмотните журналисти не различават БНП от Държавен бюджет. Играе се и с понятието образование - ту в него включват едно, ту друго.

7

до олигофрените

преди 9 години

Соросоидчетa жaлки, зa дa сa нaмaлели дaскaлите с 70% и търсим пропорционaлност, товa ознaчaвa, че и учениците трябвa дa сa нaмaлели с 70, a от тaм и цялото нaселение с 70%, демек дa см е около 2 млн бългaри.

6

бмб

преди 9 години

Омръзнa ми от тези бaтaкисти, които сa нaлaзили рaзни стaтистически aгенции и други лостове зa социологическa aритметикa.!!!!!Бългaрския учител не е нaй-беден, товa сa популистки глупости нa белия им вожд Болен!!Зaплaтите сa им нормaлни, все пaк сме в ЕС!!Aко искaт повече, имaт свободен половин ден, дa не лежaт, a дa стaнaт предприемaчи и търговци!!Aмaн от мързеливa бългaрскa сгaн!!

5

ЖороПърви

преди 9 години

До 7-ДСРазбира се, че когато броят на учениците намалява, има и съкращения.Проблемът е друг-броят на учители и възпитатели на 100 ученици в България е два пъти по-малък от този в САЩ, Франция, или Австрия.

4

Георги

преди 9 години

За да практикуваш тази професия ти трябват връзки от дупетат на горе ! Системата е корумпиранапенсионерки и лизачки се натискат и после пишат коментари като този - Учителите ни намалели със 70% за 15 г. !!!

3

ДС

преди 9 години

Е, учениците също са намалели. Няма деца - няма учители. Те какво искат на всяко дете по 2-*** учители ли ?

2

Анонимен

преди 9 години

Цифрите потвърждават тенденцията за съзнателно унищожение на нацията по тезиса, спуснат на предателския ни политически елит от САЩ и *** им пионки

1

Мунчо

преди 9 години

*** народ-слаба държава! .....и силна олигархия.