42

Пешко

преди 9 години

"Пенсионното законодателство в периода от 9 септември 1944 г. до приемането на Закона за пенсиите, влязъл в сила от 1 януари 1958 г. е с ясно изразен политически характер. Идеята за право на пенсия е, претворена и в законодателството, че тя е средство за овъзмездяване, а не резултат от дългогодишно осигуряване на лицето, при това реално осъществявано.

41

Анонимен

преди 9 години

Ми да си гласувал, бе червен ***.Я ходи да вадиш картофи не да ми мързелуваш, червен ***!

40

Анонимен

преди 9 години

Военните и полицаите искали само 18 годишен трудов стаж и пенсионер на 40. Ми кво да кажат миньорите, балетистите, стрелочниците, помпиерите. Ми така де.

39

Пешко

преди 9 години

... страната в част от широка мрежа от привилегии, които облагодетелстват една категория български граждани за сметка на основната част от българското общество, при това социално нуждаеща се."Те ги пенсиите на хората с 30-40 години трудов стаж. У джеба на сватовете на третото поколение антифашаги.

38

шофьор

преди 9 години

Факт е, че заради пенсионерите ние работещите страдаме, да не говорим че заради гласуването им за БСП не се строяха пътища.Подкрепям Борисов за отнемането на привилегиите на пенсионерите- донори на телефонните измсмници. Замислете се откъде тези пенсии имат по 20 000 спестени та да ги пускат от балкона на непознати.Защо да съжалявам подобни милионери, които цоцат пенсии за по 2000 лв на месец?

37

Пешко

преди 9 години

след 9 септември 1944 г. влиза в сила Закон за подпомагане на жертвите в борбата против фашизма и капитализма, който предвижда финансова помощ и безплатен ремонт на жилищата на "пострадалите". Постепенно кръгът на "пострадалите" правоимащи се разширява значително и обхваща и кръвните роднини на антифашистите до трета степен на родство, а също и тези по сватовство. Това е само началото на една цялостна законодателна поредица от мерки в подкрепа на тези лица, превръщайки пенсионната система на стр

36

ticket

преди 9 години

pensionnata vazrast 65 g. za vsichki bulgari i bulgarki ot bg narod.vseki sam samin da si izbira koga, kakvo, kade, zasto i kolko godini iska da raboti - tova e pravo na lichen izbor i jelanie. znaem ot bg istoriata, che buntovnicite, haidutite, partizanite, vastanicite, askerite umirat hepten zeleni i mladi. drugite sa jiveli po 110 godini. i bez pensii sa jiveeli daje, kalfin :)))). taka pishe v bg istoriata na shipka.:))) i hepten dobre sa si jiveeli, pesni peeli i hora igraeli.:))))))

35

работник

преди 9 години

Днес Позитано 20 плаща за защита на полицаи и военни . Другари ами работническата класа разчиташе на вас , а то какво стана и вие сте милиоционери . Ясно е всичко . Браво на ГЕРБ имат нашия глас .

34

Анонимен

преди 9 години

ББ мисли само и единствено доброто на хората... да го....

33

Анонимен

преди 9 години

Психолога от МВР да каже колко стола е счупил докато е киснел на бюрото си и не е свършил и работа за 7 стотинки и половина...Ей за такива пълнежи, гуруто му Бокo дръпна 16 милиарда-да ги хрантутим още..

32

Анонимен

преди 9 години

Избрани са за да направят живота ни ро-добър! Като немогат и са некадърви ще си ходят.

31

Анонимен

преди 9 години

Какво пенсиониране на 65? Че то ние мрем много по-рано. Тези дълголетниците са живяли цял живот по соца, затова доживяха до 80-90. Ние мрем преди да навършим 50.

30

NoName

преди 9 години

До 17 АнонименТи, май, нямаш никакво образование. Така и така "киснеш" в Интернет, вземи прочети нещо за правопис, за граматика! Не се излагай! Срамно е!

29

психолог от МВР

преди 9 години

Каквото и да пишат червените *** 80 % от хората подкрепят действията на правителството за пенсионната реформа . Не може *** от МВР и МНО да се пенсионират в младежка възраст , а кой по добре от генерал Борисов ги познава . Браво на ГЕРБ .

28

NoName

преди 9 години

До шофьорХайде, не говори глупости!Провери максималния размер на пенсиите!1500-2000 лв. :D

27

Анонимен

преди 9 години

Трябва да протестираме против това

26

ОТ ЮАР

преди 9 години

Крайно време беше привилегиите на ченгесарията да се махат! Аз разбирам ранно пенсиониране за полицаите, които рискуват живота си и са навън. Обаче 80% от МВР са в тихи офиси, същото се отнася и за армията. Цял свят работи до 65 години. Не е редно бившите от ДС и настоящите от ДАНС да работят с 20 години по-малко и на всичкото отгоре да държат доходоносните жили в държавата, да не говорим, че мутрите и рекета са тяхно дело! Никакви привилегии за лентяите!

25

Анонимен

преди 9 години

Комунистите са го преценили човека-пожарникар ще е!....Критериите на ЦРУ явно са по-различни-министър-председател ще е!...Ами резултата го виждаме всички-само погледнете през прозореца-разруха и унищожение на България...

24

Анонимен

преди 9 години

До 65 години да си работят хората гласували за 4-ната коалиция... аз защо трябва да работя до 65 ?

23

аматьор пророк

преди 9 години

Няма да изкара мандата пак. Този път няма да му се размине ако ще кръвно 200 на 200 да вдигне.