68

123

преди 9 години

До анонимМацка,Тогава поискай обезщетение и за извънреден труд през уикендите, както и за нощем, ако бебето плаче нощем... също така смятам че обедните почивки също трябва да се сумират, и да се начислят, към полагаемия отпуск... все пак 2 години обедни почивки не си ползвала :D :D :D

67

Анонимен

преди 9 години

..."заяви, че не е справедливо майките да получават пари от отпуск, тъй като възнагражденията на практика са изработени от колектива" . Браво! А е справедливо определени групи с по 5-8 деца, които НИКОГА не са работили да получават помощи, така ли? Ние, българските майки ли тежим на обществото и работодателите? Обществото се крепи на възпитанието и грижите, които ние, българските майки полагаме за децата ни. Това ли успяха да измислят- как да не дават на нас, за да има за другите???

66

citizen

преди 9 години

Ами да видим как е в Америка - отпуска 14 седмици. Или в любимата Русия - три месеца.От какво се оплаквате?

65

Анонимен

преди 9 години

Айде пак ще го напиша- аман от цензура.Значи , въпросния , като взе без пари БМФ/Български морски флот/ и още една камара предприятия що не каза- аз нямам право, това не е мое, а сега реве, че ако жена излезе по майчинство, може да се наложи да плати 1- 2 заплати и ще обеднее.Не стига, че дават мизерни заплати, не стига, че крият данъци и осигуровки, ми и тези по-малко от 1000 лева им се зловидят.

64

Немм

преди 9 години

До Дамм едно едничко задължение има работникът и това е да изкарва пари на работодателя. Ако го прави качествено вторият трябва да му лиже гъзът и подметките по всевъзможен начин, за да го запази.

63

Анонимен

преди 9 години

65И обикяляне по цял ден на моловете, нали.

62

новото робство

преди 9 години

На тиквите не им трябват бг деца.

61

аноним

преди 9 години

До ДаммИзвинявай ама явно нямаш никакво понятие от майчинството. Явно за теб е "отпуск" - 2 г да не спиш и да си неотлъчно от бебето, да не можеш да се наядеш на спокойствие и т.н. В повечето случай този отпуск се ползва след като майката се върне на работа, хлапето е болно и не ходи на ясла /или няма кой да го гледа. На 2 г се разболяват през седвица

60

Анонимен

преди 9 години

Пак се впряга каруцата пред коня. Принципно това за отпуска на майките е вярно, както и че много от започват да се осигуряват 18 месеца преди зачеването, за да могат след раждането да вземат 90 % от осигурителния си доход. Въпросът обаче е в друго. Всички майки, които са българки, трябва да бъдат поощрявани от държавата за раждането на деца. Това няма нищо общо с кодекса на труда. За раждане на първо дете да се дава крупна сума, за второ, трето, да има отделен фонд за майчинство и т.н.

59

Tina

преди 9 години

До АнонименПлатеният отпуск за отглеждане на дете е задължение на държавата.Правото на Платен Годишен Отпуск от 20 дни е право на работника и задължение на работодателя.Едното няма нищо общо с другото.Ясно е, че искате да превърнете работещите бедни директно в роби за угода на бизнеса.Няма наяждане, няма социална политика, няма морален бизнес...

58

Симона

преди 9 години

Моят работодател ме осигурява на пълната ми заплата и винаги е бил коректен с мен. От тази гледна точка наистина ми се струва некоректно той да плаща този отпуск, който се натрупва по време на майчинството ми. Въпреки че за мен е добра привилегия, считам че е по-адекватно тази практика да се прекрати. Съвсем друг е въпросът, че както други хора са писали е далеч по-добре първо да подхванат проблема с ромките-майки.

57

Дамм

преди 9 години

Само в България, може да ползваш отпуск върху отпуска, обезщетение върху обезщетението и социална помощ, върху социалната помощ....Правата са хубаво нещо, но някак си е хубаво да са двустранни нещата... В тия отношения има няколко страни, не може едната страна да има само права, а другата само задължения :)

56

123

преди 9 години

"Правото на платен годишен отпуск да възниква само на база на действително отработено време"Ми прави са хората.... ЗАЩОто във всички други случаи закона придвижда същото....Започваш работа на 1 юли, примерно, ти не получаваш 20 дни отпуск, а 10, защото до края на годината остават само 6 месеца които ще отработиш....Напускаш работа, примерно на 31 март, полагат ти се 5 дни, щото си отработил 1/4 от годината.....

55

Анонимен

преди 9 години

до 55: и като си толкова умен и работлив защо не се концентрираш как да си увеличиш приходите, а пропиля толкова време как да си намалиш един мизерен разход? За човек с твоя капацитет нещо не ми се връзва??

54

синева

преди 9 години

Що е то профсъюзи, и имат ли те почва и нас?!?!?!

53

Анонимен

преди 9 години

"Какъв отпуск когато са в платен отпуск за гледане на деца?"Именно! Най-накрая един мислещ да се намери в този сайт.

52

алелеле

преди 9 години

"Ми като не ти харесва, затваряй фирмата и се хващай на работа при някой тарикат за 500 лева да видиш колко е хубаво. В крайна сметка не може всички да са бизнесмени, нали така?"Съжалявам, но съм достатъчно умен, инициативен и работлив, за да чакам някой да ми подсигури работа. Можещите хора не се нуждаят от шеф, който да им казва какво да правят и как да го направят.

51

Анонимен

преди 9 години

До 49: Е как, дето се вика това са му парите за к*рви през месеца. Да не говорим за новия джип и вилата в Италия. Те не се изплащат сами, трябва няколко маймунки да ги изкарат

50

Анонимен

преди 9 години

Какъв отпуск когато са в платен отпуск за гледане на деца?

49

Анонимен

преди 9 години

До АнонименА ти какво предлагаш? Хората да си плащат, че ходят на работа само и само да не фалира въпросната фирма? Като нямате възможност да осигурите нормални заплати и нормални условия за работа на хората, по-добре не се захващайте. Иначе ще стане като с шивачките, не получавали заплати от 3-4 месеца, ама редовно си ходят на работа. За теб това ли е успешен бизнес? Да си безнесмен не значи само да взимаш, трябва и да даваш!