51

Анонимен

преди 9 години

Всяка години близо една трета от произведената в света храна за консумация от хора - около 1,3 милиарда тона - бива загубена или похабена, съобщи Световната организация по прехрана и земеделие (ФАО).При НРБ продукцията наТКЗС-то директно отиваше на пазара или в столовете на предприятията. А това, което оставаше обратно при животновъдите.При социализма се мислеше - при капитализма се граби. Просто е.Хиляда закони да изпишат демокрадите, нравът им няма да се промени.Капитализъм= безмерна алчност

50

Анонимен

преди 9 години

Вината за високите цени е основно в прекупвачите и в собствениците на зеленчуковите борси, те са мафиотска собственост.Не купувам на тези цени и това е.

49

СТОП

преди 9 години

Да не купуваме всички 10 дни да видим дали няма да се свалят цените :)Спрете да купувате скапи цени 3 лв за домат

48

Анонимен

преди 9 години

Всеки ден четем как пенсионери били дали хиляди левове на измамници... Значи народа има пари ;)Защо домати да не струват 5 лева?

47

Бай Иван

преди 9 години

при ба ти Тошо имаше бригади, на които им се плащаха символични пари.

46

до 72(

преди 9 години

При бай Тошо ТКЗ-тата бълваха 900 000 000 кг. домати годишно.-При бай ти Ташо, през април нямаше домати. Евтини домати имаше чак след юли.

45

Бай Иван

преди 9 години

е ти говоря за времето на соца, а за времето до 2007-2008

44

бай Иване

преди 9 години

преди да влезем в ЕС когато нямаше субсидии зеленчуците защо бяха евтини?--По време на соца зеленчуците и храните и вестниците и т.н. бяха субсидирани - просто хората не знаеха това.

43

бай Петко

преди 9 години

Ако никой не купува ще стоят, стоят или ще ги хвърлят или ще поевтинеят. Яжте си ги! На времето чакахме лятната стока, както му е реда, и не сме умрели. Станахме лигльовци, вървим срещу природата, само и само да сме "модерни" и да напълним гушките. Ай с....ир !

42

Бай Иван

преди 9 години

"Основна причина за ниското производство у нас е намалената субсидия за зеленчукопроизводителите, което не им позволява да планират точните добиви."Абе майкаму д**а, преди да влезем в ЕС когато нямаше субсидии зеленчуците защо бяха евтини?

41

до 81

преди 9 години

Станете вие фермер. Докажете, че не сте мързелив.-Благодаря за предложението, но работя професия, която е далече по-сложна от тази на фермера. Някой трябва да работи и на други нива, там където само малцина могат да се справят.от факт

40

Българи

преди 9 години

Защо си мислите,че доматите аа скъпи.СКЪПИ СА ПО МАГАЗИНИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ.АРАБИТЕ ИМАТ СКЛЮЧЕНИ СПОРАЗУМЕНИЯ. РЕДОВНО ПЛАЩАТ ГОЛЕМИ СУМУ ПАРИ. ТРАНЗАКЦИИТЕ ИДВАТ ДИРЕКТНО ОТ АРАБСКИ БАНКИ. КУПУВАТ СЕ СТОТИЦИ КИЛОГРАМИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ.АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА ЦЕНА 4ЛВ. КИЛОТО МО Е ДА ЕМИГРИРАШ. И БЕЗ ДРУГО БЪЛГАРИНО НЕ ГЛАСУВАШ НА ИЗБОРИ. СТИГА ЕГОИЗЪМ. ТАЗИ ЗЕМЯ Е ОПРЕДЕЛЕНА ВЕЧЕ ЗА АРАБИ. ТЕ СА ОБЕДИНЕНИ. НЕ СА КАТО БЪЛГАРИТЕ.

39

до 60

преди 9 години

Станете вие фермер. Докажете, че не сте мързелив.

38

факт

преди 9 години

Не забравяйте, че това са оранжерийни зеленчуци - те винаги са доста по-скъпи от летните. Вие сравнявате цените от предни години на летните зеленчуци със сегашните, които са оранжерийни.Летни домати и краставици в БГ има чак през юни. Просто всички се разглезиха и искат целогодишно зеленчуци на летни цени - няма как да стане, не живеем в тропиците.

37

Домати под 4 лв

преди 9 години

Видят ли домат под 4 лв. записват името на фирмата и после удри,удри.Стига са ви пускали евтино. Не гласуваш на избори, тогава бегай да си търсиш късмета в чужбина.ЦЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАЧАТ. Има много бежанци,арабския свят им плащат милиони дневно. Тази земя е за АРАБИ. БЪЛГАРИТЕ ДА ЕМИГРИРАТ.

36

Предложение

преди 9 години

Ами да си намалят печалбите вносителите и производителите. Държавата има инструменти - да притисне фирмите вносители с проверки от НАП и накрая те ще кандисат на ниски печалби. Нормалната надценка е между 3-7% на един продукт, а не 300-500%.

35

Анонимен

преди 9 години

Крайно време е да се намери български политик който да е загреижен за нашето земеделие.А всичко е просто - трябва да се стимулират кооперативите - хората произвеждат, други хора им продават стоката на пазара. Така увеличението на цените ще е само 100%, а не както сега 400-600%. И ще ядем домати по 1лв а не по 3лв.Въпроса е - защо толкова години политиците нарочно не правят нищо?

34

Анонимен

преди 9 години

Просто е!*** ви научиха да ядете евтини и вкусни томатоу, демокрадите ви отучиха.При бай Тошо ТКЗ-тата бълваха 900 000 000 кг. домати годишно..Ми минавайте на ряпа, дами и господ!

33

Анонимен

преди 9 години

.Хора не е ли по-добре вместо да пълним гушите прекупвачи и търговци да ги оставим да изгният по магазините ...Не е по-добре, защото тогава ще вдигнат тока за компенсация.

32

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен66Майната му на Путин,но имаш ли представа,че 1/3 от храната в Европа и САЩ,се изхвърля от големите хипермаркети с цел да не се допусне понижаване на цените(и нашата система не е цвете)