32

ТРАКИЕЦ

преди 9 години

НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТРАКИТЕ СЪХРАНИЛИ ТРАКИЙСКИЯ ГЕН ЖИВ!!!! И ДА Е ИМАЛО ТУРКИ ТЕ СА БИЛИ МНОГО МАЛКО АКО БЯХА МНОГО СЕГА ЩЯХМЕ ДА ПРИЛИЧАМЕ НА КИРГИЗИ И КАЗАХИ ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ ТУРКИ

31

Анонимен

преди 9 години

NEPREDSKAZUEMA E MINISTETSKATA GLUPOST,POKANIL OSEM DGURNALETA NA DARGAVNA TRAPEZAV PARIG I NA NAI0OFRATNATA DGURNALKA DAL 1500 EVRO ZA NAZIDANIE NA BEDNITE V BALGARIA.KOLKO SA 250 000 -NISHTO SPRIAMO OGRABENOTO OT NARODA.

30

Анонимен

преди 9 години

Скъпи форумци, НАЦИЯТА и НАЦИОНАЛНАТА държава възникват като идея преди има-няма 200 години във Франция. Тук е кръстопътят на преселението на народите и няма лошо, че сме наследници на много цивилизации, ама няма как да говорим само за един етнос или цивилизация. Такива простотии знаете докъде докарват - вижте Кюрдистан и Турция, Косово и Сърбия, Босна и Херцеговина, да не говорим за Белгия, бившия СССР и т.нар. Британска империя - достатъчно е да се разходите из Лондон, за да видите 'британците

29

Анонимен

преди 9 години

никой от балканските народи не би трябвало да претендира да е наследник на древните цивилизации, но е факт и всички го правят. нито румънците са гети или даки, нито македонците - македони, нито албанците са геги, нито турците са троянци, ни днешните гърци имат нещо общо със спартанците. същото се отнася и за древните египтяни, персите, да не говорим за шумери, картагенци и прочие - днес там има само араби, бедуини и някакви смески. а това, че са дали 250.000 е нищо - избиват се от летищни такси.

28

Покай се грешнико

преди 9 години

Какво е това нещо дето плещите и го представяте за история. Направо шашкате с историческата си неграмотност. Какви траки, какъв Аспарух на траките. Първо, Траките са над 80 племена, от които половината могат да бъдат наши прадеди, и не само наши, но и на "славянските" народи на Балканите, на част от Украинци, дори на Руси и Белоруси. От 25 до 36 процента е Тракийската хаплогрупа в Българите и Румънците - един народ сме, всички хаплогрупи съвпадат повече от на Македонците.

27

Аз

преди 9 години

Няма защо да се чуди,от изложби се печелят,а не се дават пари.Има съкровища,но къде е България,каква е тази придружаваща кавалкада?

26

Анонимен

преди 9 години

Пише се "Лувър", а не "Лувар", неграмотници.

25

Анонимен

преди 9 години

Няма такова чудо като ТРАКЙСКА нация, както няма и МАКЕДОНСКА нация. Траките са просто прадедите на Хан Аспарух, който е създателят на БЪЛГАРСКАТА нация. Той е пряк техен наследник по майчина линия.

24

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 24,само дето най-пълното и съвременно ДНК изследване проведено от БАН определя българите като местен народ, даже нямаме много общо със славяните, а турко-азиатския ген е 1,5% -тия са твоите предци чалмалии, ние българите сме потомци баш на траките!

23

Анонимен

преди 9 години

Май е много удобно да се фукате, че сте наследници на траките. То май друго не ви остана. ОК, фукайте се, но да знаете че не е вярно. Българите са наследници на тюркоезичните народи, дошли от Централна Азия и това е исторически факт, колкото и да не ви харесва.Траките просто са една древна цивилизация, живяла по тези земи.

22

qwerty

преди 9 години

tochno tova iskah da kaja i az, trakiq ima tolkova obshto s Bulgariq i bulgarite, kolkoto ima gruckiq polis MAkedonia sus suzdadenata predi 90 godini durjava na balkanite.

21

Пепи

преди 9 години

Много е голям Веждито...Световноизвестният френски скулптор Сезар казва: Българският артист Вежди Рашидов е наредил себе си и своята страна сред най-високите върхове на културата на XX век, сега и завинаги. Това, което прави, е прекрасно, докоснато от експресионизма.... толкова е завладяващо. Той е толкова силен като излъчване, толкова могъщ... Очевидно е колко много културни пластове присъстват в творбите му. Той е един от неокласиците на нашето време.За Вежди Рашидов Анри Лоарет, директор

20

Краси

преди 9 години

До безумеца със :"Тракийската култура няма нищо общо нито с България, нито с българската нация"Питомниците на Златарски са за Сибир.

19

Анонимен

преди 9 години

Уникалната по рода си култура на траките не е заслуга на нито една власт. Тя е дадедност. Така, че нека другарите от ГЕРБ да не си приписват за пореден път неща, за които нямат никаква заслуга.

18

Анонимен

преди 9 години

И все пак 250 000 са си много пари, а възвръщаемостта им е съмнителна.Но ГЕРБ са богата партия, нали преди 2 месеца дръпнаха 16 млрд заем.

17

Анонимен

преди 9 години

Този министър си е повярвал, че културата на България започва от неговото министерствуване ! Съкровищата от музеите на страната пътуват десетки години, обаче Вежди или не знае, или се прави, че не знае. Въпросът е съвсем друг журналистите ще пишат и ще си получат хонорарите. Незнайно защо музикантите трябва да пеят за "една шкембе чорба", според културата на този министър това са дневните на хора, казано с неговия речников хоризонт.

16

Анонимен

преди 9 години

Тракийската култура няма нищо общо нито с България, нито с българската нация. Това е все едно Ердоган да се гордее се фука с византийските артефакти, които изобиластват в Турция, главно в Мала Азия - Ефес, Троя и други.Ако слуша човек този Министър Вечно червения нос, ще си помисли, че едва ли не той лично е направил Тракийското златно съкровище. Мазен и противен турчин !

15

Анонимен

преди 9 години

Каквото и да се каже все ще е малко, добре че е имало траки че да ни приемат някъде си и сега какво неадекватите в ЕС ще съдят за днешна БГ по някакви реликви ли или какво ?

14

Анонимен

преди 9 години

Добре, че са траките, та да можеме да се гордееме с културата им.

13

Дедо

преди 9 години

Защо се чудиш бе чиляк? Защо прати разноските на придворната шантонерка Велева, която за пореден път си подмлади кратуната? Нали има постоянна работа? Или с чевръсти пръсти, с език като на жирафа и нови джуки ти е приплакала в скута.......?