96

Анонимен

преди 9 години

СССР и Германия са съюзници в началото на ВСВ, после Хитлер и Сталин се скарват при подялбата на Полша

95

Анонимен

преди 9 години

До НФБКолко?

94

Анонимен

преди 9 години

До ЦиганинLand-Leasa от времето на войната така и не е платен от СССР. Платили са си само каквото са купили преди войната в злато и са купували предимно образци и сложни елементи за водни централи или заводско оборудване. Land-Leasa изобщо никой не е очаквал да бъде платен.

93

От 113

преди 9 години

До всички които ми дават минуси! Прочетете малко история и ще видите че последния влак с желязна руда от СССР към Германия е извозен буквално вечерта преди Германия да нападне СССР, до последно Сталин не вярва че Германия е нападнала СССР!

92

Анонимен

преди 9 години

dnes nail sa namalili kreditniq reiting na rusiq do stepen '***' po slu4aq!

91

Циганин

преди 9 години

До Тео Да ,американците са продавали на Русия помощи за залато ,но те са продавали и на Германия също стока ,дори когато е започнала ВСВ (МИСЛЯ ,ЧЕ КОМАПАНИЯТА НА ФОРД),ТАКА ,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ и с Германия са имали търговски отношения и с Русия също -да ,те са "помогнали" на Русия срещу Германия ,но не е безплатна помощата ( сащ ОТКРИВА ВТОИЯТ ФРОНТ след Курската битка -след пленяването на маршал Паулс ,защото разбират ,че Червената армия ще стигне до Париж и побръзаха .

90

Анонимен

преди 9 години

Ако не беше СССР да изхранва блитцкрига на германците 39-41ва с жито, стомана и петрол изобщо нямаше и да има ВСВ. Докато Хитлер си воюваше с другите евро буржуа руснаците ръкопляскаха в захлас. Всичките им вестници и кинообзори до 41'ва са пълни с хвалебствия спрямо немските генерали, танкови клинове и пикиращи бомбардировачи.

89

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 100В голяма грешка си!Ако Хитлер си беше свършил работата, сега Европа щеше да е една яма.Тези общества които се управляват еднолично от някой не могат да просъществуват, защото параноята винаги надделява и винаги ще се търси враг.Така беше и при нашия "комунизъм", така е сега в Русия и в Северна Корея.А врага се търси по една-единствена причина - Егоцентризъм който се свежда до "Не дай си боже този народ да разбере, че може да се оправя и без мен и не съм му нужен."

88

до Тео

преди 9 години

Само сега обясни, Тео, защо хамериканците и британците са давали оръжие на комунистите! Ей

87

Джедай Мастър

преди 9 години

Поредният пример на руска ксенофобия. 70% от Червената армия били руснаци, значи само руснаците имат заслуги за победата. А и какво се хвалят с освобождаването на лагера в Освиенцим, като на първо място причината да има такъв там, е че са си поделили Полша с Хитлер.

86

Анонимен

преди 9 години

Имаше преди години един филм "Непознатата война" англо, американо ,руски. Предназначен за западната аудитория, дублиран от Бърт Ланкастър. Защото американците и англичаните се оказва ,че изобщо не знаят , че и СССР е участвал в тази война. Просто не са им го казвали. Та и тука има доста подобни слабоумия.

85

Анонимен

преди 9 години

Я Руснак нарича германците от ВВС нацисти!?Това е голяма крачка. Какво стана така добре нямщото привидно нищо общо със социализма определение фашист? НационалСОЦИАЛИСТИТЕ са си били друг вид фашисти.Това си е като при бандите те вътрешно си се разпознават и делят на такива и такива но за външните хора са си едни и същи.

84

А по чия вина

преди 9 години

А по чия вина започна ВСВ? Кой си подели Полша с Германия? Ако СССР не се бяха сдушили с Германия 1939 година Втора световна война нямаше въобще да има!

83

до 100

преди 9 години

Ако Хитлер беше победил такива като теб щяха най-много да лижат ботушите на фашистите.Не забравяй, че не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава. Чърчил и Труман са на харизали на Сталин, а сега ти искаш да им стоим със зяпнали усти!?

82

Teo

преди 9 години

До МАКИС ТРЕНДАФИЛЛОСЯвно не си чел история много. Руснаците получават постоянно ресурси и военна помощ от САЩ и после Англия в хода на войната. Получават и много възлови разкодирани немски съобщения , които им дават ОГРОМНО военно предимство в директните битки. Русия никога нямаше да може да изтика немците от своя територия без тази помощ или това щеше да отнеме много повече години и жертви , а до тогава немците щяха да са разработили атомна бомба... Така че стига писа глупости ..

81

ранчо

преди 9 години

До 100 ако Хитлер беше спечелил сега щеше да гледаш мерцедесите през оградата и да миеш ***.Според нацитата не си чист ариец.

80

105

преди 9 години

не знам за дарвин, но джуджи определено е за 18-19-ти век

79

Селско момче

преди 9 години

До #100 Нещо не приличаме на арийска нация ,нали ? Нали не Фярваш ,че ако Хитлер беше победил ,то целия ни народ щеше да кара Мерцедеси ,то и сега карат много у нас мерцедеси ,но от миналият век на 80-90 години ,докато в Германия се кара Мерцедес по статус -е ако ти говори това нещо )Имаш ли 20 години ?)

78

ни съ знай

преди 9 години

Колко ли малки дечица е изял днес този лош Путин????????????????????????????????????

77

105

преди 9 години

американци и британци са воювали и на втори фронт срещу Япония.