62

Анонимен

преди 9 години

"Президентът Обама винаги действа безразсъдно на думи и дела, подобно на *** в тропическа гора"

61

Анонимен

преди 9 години

AMERIKA VECE E ZAGINALA.

60

Анонимен

преди 9 години

В същото време българите ще продължат да получават непосилни сметки за ток и парно, а гневът им ще продължи да бъде умело насочван от някого не към действителните монополи, а към трите енергоразпределителни дружества, които само поддържат мрежата и събират сметките.

59

Анонимен

преди 9 години

До дебаМного си прав, братле. Ама на, лош късмет.... дивия изток. :(

58

Анонимен

преди 9 години

Българска газ ще има още тази година !

57

Анонимен

преди 9 години

До до 112А къде са американските совалки моля. Руснаците навреме разбраха, че това е погрешна посока, и за това спряха полетите. Явно са много по-умни от американците. Щом ги возят до МКС, явно ,щатите са бантустанци като нас!---------Разбират те като им свършат парите,американците са съсредоточени за кацане на Марс, тук разни *** за МКС ми говорят.

56

деба

преди 9 години

Писна ми от Путин,Обама ,уса,Ръша,Тюрки,Ердоган...що не бяхме съседи.с.Дания или Швейцария...Аспарухеее..Кханеее малко по -назапад да бе боднал конската опашка.

55

Анонимен

преди 9 години

До До Анонимен 82До а бе той"Буран" беше едно голямо достижение на техниката. "Энергия", която го изведе на орбита, беше (а може би още е?) най-мощната ракета по това време. Безпилотният експериминт шашардиса всички!Но руснаците веднага разбраха, че тази програма е много скъпа, използваемостта на върнатитте елементи - практически нулева и СЕ ОТКАЗАХА НАВРЕМЕ ОТ НЕЯ.------Умен народ тея руснаци, не че нямат пари, разбраха че е скъпа програмата :)

54

Анонимен

преди 9 години

Според Филип Верлегер, бивш отговорник по енергетиката в кабинета Картър и настоящ енергиен консултант за едно от най-големите шистови находища, намиращо се в северна Дакота, спада на цената на барел петрол до $70 ще доведе до 28% спад в добива от находището Бейкън, което се равнява на минус 800 хил. барела, а до юли загубите ще са вече поне 1.1 млн. барела дневно. "Средствата за да продължат дупченето ще започнат да свършват и ще станем свидетели в голям спад на добива на шистов газ и нефт."

53

Русия е ...

преди 9 години

... най-големият производител на петрол.

52

Анонимен

преди 9 години

До до бранникТа кой е губещ от ниския нефт?-------Отговор:Русия

51

Анонимен

преди 9 години

Русия с рекорден нефтодобив, България с рекордно ниски нива на раждаемост, като сметнете, че малцинствата раждат по 4-5 деца и пак сме на дъното - значи българчета се раждат... ама друг път. Докато се пенете срещу Русия за където ви е освободила 500 годишните робските ***, България ще бъде просто географско понятие, а българите екзотично малцинство в държавата си. Който е сляп - да не вижда дупката и да си повтаря, че всичко е ок. И да може и малко минуси да ми наплякате, че правдатае кисела

50

Бранник

преди 9 години

Според EIA развитието на шистовата индустрия в Полша и Великобритания се очаква да повлияе на политическата приемливост и правителствените политики по отношение на природния газ от шисти в Румъния и България. Според данните в доклада общите залежи на природен газ от шисти в света са 10% по-големи в сравнение с предходна оценка, правена през 2011 г.

49

Анонимен

преди 9 години

До driverВ Гърция и Турция бензина е по-скъп с 20 % спрямо България. България е по средата в ЕС по цена на бензина. САЩ вадят евтин бензин, защото се субсидира яко от държавата иначе ще стане френска революция в САЩ.

48

Анонимен

преди 9 години

Когато Русия изнася е на печалба, когато не изнася на още по-голяма печалба, още са махмурлии в тролската стая май.

47

Бранник

преди 9 години

Във връзка със износа на нефт от САЩ, буквално ВЧЕРА е паднала ЗАБРАНАТА за ИЗНОС на американски нефт, до сега беше каквото беше, но САЩ имат намерението да стъпят и на нефтения пазар като ИЗНОСИТЕЛ!!!!!

46

Анонимен

преди 9 години

Для нас это (добыча сланцевого газа) сегодня не актуально. Если будут расти технологии, то мы для себя не исключаем этой возможности. Если и беспокоит (добыча), то только из соображений защиты окружающей среды, потому что добыча сланцевого газа это очень варварский способ добычи минеральных ресурсов утверждал Путин.++++*** се оказа един обикновен лъжец :)

45

Бранник

преди 9 години

EIA отбелязва, че шистовите находища в Мизийската платформа все още не са добре проучени и могат да се окажат значително по-големи, което предполага, че запасите на природен газ и нефт от шисти също може да са по-значителни. В доклада се посочва, че макар България да няма специален режим за регулация на природния газ от шисти, страната предлага привлекателни условия за добив на конвенционален газ и нефт.

44

driver

преди 9 години

01/091/2015 - USA, IL: $1.95/galon ($0.54/liter - 0.86lv./literKak e v BG s TransRosNeft?

43

Анонимен

преди 9 години

Ако Русия спрат да изнасят, цената на нефта ще прескочи 300 долара и тогава печалбата за Русия ще е много по-висока.