44

По-стар кадър

преди 9 години

Ало старият кадър,войниците от задължителната наборна служба бяха на държавна издръжка и допълнително им се плащаше и заплата и пълни осигуровки а двете години прослужено време им се зачиташе за трудов стаж.Ти в казармата да не си падал на главата си и си забравил или мислиш,че и другите са късопаметни като теб?

43

Анонимен

преди 9 години

Ама ние армия имаме ли още?Нали всичко отиде на скрап?!Имахме подводница,танк,даже ракети.Сега остана самолета само....

42

Анонимен

преди 9 години

До стар кадър Стар катър, двете години ти се признават за трудов стаж,така ,че не е така както го пишеш.

41

за какво?

преди 9 години

За какво ни е армия? Ако ни нападне Турция, самата Турция ще ни защитава от Турция! Като член на Нато!

40

[[

преди 9 години

спасението е наборна служба.

39

ттт

преди 9 години

До Съни номер 57Лъжеш се. Накрая на годината си разпределят неизразходваните средства от фонд работна заплата. Икономия няма.

38

докога

преди 9 години

За какво ни е армия като си имаме армия от НПО-та и *** и то безплатно ,те са на хранилка при държавния департамент на САЩ,при крайна нужда ще помага и авера на Баце -Ердоган ,нали така?

37

АРМИЯ Е НУЖНА

преди 9 години

да спрем ТУРЦИ, ГЪРЦИ и РУМЪНЦИ да посягат на наша земя. А че Българската армия ще е редом с Руската - то се знае. Един път Фердинанд направи грешката и това му коства короната. На Фашистките управници преди 09.09.1944 им коства НАРОДЕН СЪД и някои им коства главите. Да се надяваме, че ПЛЕВЕЛА въпреки тъпизмите има все пак малко мозък и инстинкт за самосъхранение

36

Ники

преди 9 години

Упс: "Дебатите за ранното пенсиониране доДедоха до масово напускане" - ДоДеДоХа ДоДекаЕдър Драги Другари.

35

Съни

преди 9 години

Е кво толкова е станало, просто няколко хиляди търтей по-малко на държавна хранилка! Някой да е видял някаква полза от тази армия освен вечните съвещания ,командировки и задгранични мисии за *** и интервюта?

34

До управниците

преди 9 години

Предлагам нещо!!! Като няма пари за Армия... Раздавате оръжие на тези които са ходили в казарма.. Па вземете малко опит от Щвейцарците!

33

Шоп

преди 9 години

За какво изобщо е нужна армия? Нали уж всички били русофили и ще посрещат руснаците с хляб и сол, а пък останалите са ни съюзници...

32

BG

преди 9 години

До 40, ами брат хайде обясни на мен "цивилната гарга" дето не е служила, как така армията като няма нищо ?! нито оръжие нито техника нито нищо, има толкоз пари че да изплаща такива привилегии на военните дето ги няма никъде другаде ?!?! Как така като няма пари, можем да плащаме на военни по мисийки в чужбина по 300 евро /ден + заплатата в България която си тече ?!?!Извинявам се за глупавия въпрос ама не е приоритет да се купи оръжие с което да се пази държвата, пък после да се мисли за бонуси

31

ттт

преди 9 години

Когато аз бях войник, се падаха горе-долу 20 войника на един офицер. При това съотношение имахме силна армия. Ако погледнем сега при 20000 щатен състав на въоръжените ни сили, ни трябват 1000 офицера. Половината обаче липсват. Ако някой ни нападне, май няма да има, кой да ни вдигне по тревога.

30

до стар кадър

преди 9 години

Нали преди да стане сержант на свръхсрочна служба и той е бил като теб войник две години.Мисли преди да пишеш глупости "господинчо"!

29

Митко

преди 9 години

Съсипаха армията, да не би да им спретнат военен преврат и да изметат жалките кукли, които ни управляват

28

Иван

преди 9 години

До редактора:"Дебатите за ранното пенсиониране додедоха до масово напускане" доДехоа?

27

Анонимен

преди 9 години

Ще се върнат, тия от масово напусналите. Като излязат на пазара на труда и видят, че се работи (наистина се работи) по 10-12 часа за 350лв, няма полагаеми отпуски и още куп други привилегии и ... ще се върнат обратно

26

Гнило воня на кражби

преди 9 години

До BG Брат, кои "Цивилни гарги" ще спасяват положението при случай на война??? Оръжие Няма... Складовете ги запалиха танковете нарязаха... зиловете (130, 131, 157) ги продадоха дърва да карат с тях... На афганците подариха СПГ-9 40 броя.От "Арсенал" по 30$ за Ак-74 за сащ а ост от БГ армия все още е с Ак-47!!!

25

Анонимен

преди 9 години

ми ще напускат ми.кой луд да загуби ранна и то хубава пенсия и 20 заплати.