30

Леле че народ

преди 9 години

Поздрав за всички евроинтегратори и подръжници на Украйна youtube/watch?v=N1_7l9YIcJ4 Ето и припева Украине полная, полная, полная ***

29

юбералес

преди 9 години

След подялбата на Полша от Российската империя, Австрия и Прусия повечето русини (бъдещите украинци) попадат в Россия. Малка част остават в Австрия. Тогава (1770-1820г.) започва националното възраждане на русините под името украинци. ''Крайна'' означава ''страна'', ''Украйна'' - ''родина''. Това, че историята и името им е окрадено, не значи, че ги е нямало. През 1918 е основана УНР ликвидирана от Ленин през 1922. През 1941 е основана Украйна от Бандера, ликвидирана от Хитлер веднага след това.

28

убити и ранени

преди 9 години

Пълен разгром за Порошенко! Жертвите, за които Порошенко е виновен, само от армията на вече бивша Украйна: 27 888 убити и ранени украински военни, 13 500 дезертирали или безследно изчезнали, 1649 пленени. Общо над 43 000! Опълченците са свалили 43 самолета и 22 бойни хеликоптера. Унищожили или са пленили: 448 танка, 827 броя бронирана техника, 56 реактивни залпови системи, над 100 броя артилерийски системи!

27

тотално фиаско

преди 9 години

Пороченко доведе, вече бивша, Украйна до тотално фиаско! Армията му е разбита и избяга по бели *** от опълченците. Икономиката е пред фалит. Из страната вилнеят въоръжени фашистки банди и грабят, изнасилват и бият. Народът е гладен, жаден и му е студено. На Пороченко не му остава нищо друго, освен да се гръмне.

26

юбералес

преди 9 години

До НаблюдателTaзи държава е създадена през 862г. с името Русь. През 1240г. е ликвидирана от монголите.След това е в състава на Литва и Полша. През 1648г. извоюва свободата си и е въстановено ''Руско княжество'' начело с Хмелницки. Княжеството е ликвидирано през 1659г от Московското царство (Московско-Руската война) и Полша. ''Митрополитът на Киев и вся Русь'' е ликвидиран и се появява ''Патриархът на Москва и вся Русь''. Малко по-късно Московското царство е преименувано на ''Руска империя''.

25

Анонимен

преди 9 години

И кво враг как пук да се стрхиват от укрите силно развита цивилизация кръгла нула 50 милона *** неорентирана

24

Корумпираните, ...

преди 9 години

... фашизирани (западно)украинци са символ на "*** глава затрива".

23

Наблюдател

преди 9 години

Украйна е измислена държава, която неминуемо ще се разпадне, с или без намесата на Путин. Реално погледнато, такава държава никога не е имало - просто по стечение на обстоятелствата след разпада на СССР географското понятие Украйна изникна като нова държава на политическата карта на Европа. Държава, в която огромна част от населението всъщност не говори официалния език, т. нар. "украински" език.. Каква е тая държава Украйна всъщност??!

22

Анонимен

преди 9 години

Въпреки, че като втора световна икономика след Китай Америка има голям брутен вътрешен продукт, американците са натрупали толкова дългове, че дори и със 100% данък да обложат всичко каквото се произвежда, в скоро време няма да могат да си плашат дълговете. В монента се крепят изкуствено на петродолара и на факта, че долара е световна валута, но Русия и Китай скоро ще променят това и Америка ще рухне. Впрочем Кадафи и Саддам си заминаха защото искаха да търгуват петрол в евро.

21

Анонимен

преди 9 години

Отслабването *** рублата е с цел не сте чели по рано за тайната среща в москва с директорите русофобите не бяха мого активни опотни точки липсват

20

Анонимен

преди 9 години

Спомням си 90-те години как Милошевич надъхваше сърбите, видите ли взехме си Крайна, взехме автономията на Косово, ще си вземем и Дубровник, а хърватите и словенците ще измрат от глад без нас, че кой освен сърбите ще им ходи по курортите и т.н е да, ама не, днеска Хърватия и Словения са опасани от аутобани, а страните са 10 кратно по развити от Сърбия, на всичкото отгоре сърбите загубиха и Косово.Истината драги ми ***, че вашият идол обедини украинците и си създаде един непримирим враг

19

Анонимен

преди 9 години

Това само стимулира износа и руската икономика. На практика си е санкция срещу ЕС. Евтината рубла стимулира износа на руски стоки, което е и целта на Русия - да развие конкурентни на запада производства. А ограничава вноса на западни стоки в Русия което е проблем за Запада. В същото време Русия в пълна с долари като един от най-големите кредитори на САЩ, и има огромни постъпления в евро от продажбите на газ за ЕС.

18

Анонимен

преди 9 години

Само сфера на влияние с разпада на комунизма а държави имащи демокрация след 45 защото преди са били фашисти лвп мо ги фалиш я кажи гърците кога измислят демокрацията преди сегашните да демократи да имат държави

17

Анонимен

преди 9 години

Русия не е загубила мото Украйна, нито "всичко от източна Германия до самата граница", защото Украйна от 20 години е самостоятелна държава, а Германия и страните от Германия до границата никога не са били Руски за да ги загуби. Спечели само Крим, който ускпяха да го измъкнат изпод носа на Американците. А загубиха страни като България, където сега цари невиждана мизерия и бедност и отчаяние, и я чакат още дълги години бедност защото е зачислена към третия свят на Запада.

16

Анонимен

преди 9 години

Ванка, Русия изгуби 22% от стойността на националната си валута за няколко месеца.Голем "успех" това ей вервай ми ...!

15

94796

преди 9 години

До ИванВанка какви територии е спечелила, като Русия загуби всичко от източна Германия до самата си граница. Загуби цяла Украйна без 3-4 региони нима това не е провал?

14

Анонимен

преди 9 години

Путин им разказа играта с Украйна, защо ли трябваш да се захващат. Играе си с Америка и ЕС като като котка с мишки и ги върти на малкия си пръст. Взе си Крим под носа им, а те подскачат като маймуни, но нищо не могат да направят. Скоро ще бъде създадена най-новата европейска дуржава Новорусия и още повече ще подскачат - каква я мислеха, каква стана.

13

Гошо Пернишкия

преди 9 години

Я и там имат Лафка. ;) Сигурно пак е на Кой?

12

Румбо

преди 9 години

Големи разочарования тепърва очакват украинците!Като влезнат в спиралата на непрекъснатите лутания,излизане няма.Още от самото начало тръгнаха по криви пътеки,а на всичко отгоре и САЩ ги стимулират да правят точно това-война,а не икономика!То май и в двете не ги бива,ама нейсе!

11

Циганин

преди 9 години

и стана полунощ и няма статия за Путин във Валдай !? Защо тъй ? Да не би се чака от редакцията да се отвори утре американското посолство и да се получи указания ккво може и какво неможе да се пише за изказванията на Путин ? Ами щом не можем сами да назначаваме главнокомандващ на армията -защо пък и да не се допуска и този вариант ,а ? Икономедията на Иво се цензурира и редактира от американското посолство !? може и тук да е тъй ,а ?))