14

ДЕМОКРАТ

преди 9 години

до Съединението военният министър на създаденото през 1878 г. Княжество България задължително е бил назначаван от Санкт Петербург и е бил подчинен не на княза на българите, а на руския Имперски генерален щаб. Новосформираната българска армия е била командвана от руски офицери и в нея задължително се е говорило на руски. Именно армията се оказва машата в ръцете на руския император Александър Трети при опита му да спре устрема на българите от двете страни на Стара планина.

13

Анонимен

преди 9 години

"демокрaт"Aко не беше войнaтa от 1877-78, нямaше дa имa и съединение, a ти щеше дa си с фес.

12

до йово

преди 9 години

Българин е онзи който уважава и защитава държавата си БЪЛГАРИЯ, а не я продава за жълти стотинки на разни "емисари".======================================= ПО ТВОЯТА ЛОГИКА НЯМА БЪЛГАРИ ЩОТО ВСИЧКИ СЕ ПРОДАВАТ

11

АТАКИСТ

преди 9 години

до 20С кои съюзници са имали споразумение? СССР е искал толкова България за 16-та република, колкото навремето е искал война с Германия.

10

демократ до атакист

преди 9 години

Апетитите на руската империя за създаване на огромна славянска държава като покори всички народи до егейско море следва и *** в момента.НО НЕ БУДЕТЬ РУСКОЕ СОНЦЕ...ХА..ХА

9

Йово

преди 9 години

Честит празник българи и такива които имат българско самосъзнание, да сте живи и здрави. На хората които нямат българско самосъзнание а предпочитат да празнуват не български празници - ПРАЗНУВАЙТЕ СИ ГИ НО НЕ СЕ НАРИЧАЙТЕ БЪЛГАРИ, НЕ НИ СРАМЕТЕ, наричайте се както си искате но не се наричайте БЪЛГАРИ нямате това право. Това, че сте родени в България не ви прави Българи! Българин е онзи който уважава и защитава държавата си БЪЛГАРИЯ, а не я продава за жълти стотинки на разни "емисари".

8

АТАКИСТ

преди 9 години

до 15Олигофрен, дядо ти Иван 100 пъти можеше да го направи това при бай Тошо, ако наистина искахме да сме 16-та република на СССР. Понял, тъпан умрял?!

7

демократ

преди 9 години

Честито българи.На тази дата е са счупени краката на дядо Иван да направи от България руска провинция и задунавска губерня.

6

АТАКИСТ

преди 9 години

до 10Какво 5 вековно турско робство те гони, приятелю. Ти виж в новият учебник по история за 11 клас какво ни съобщават " Полицията заловила Васил Левски..."Нема такава държава!

5

демократ

преди 9 години

Княжество България задължително е бил назначаван от Санкт Петербург и е бил подчинен не на княза на българите, а на руския Имперски генерален щаб. Новосформираната българска армия е била командвана от руски офицери и в нея задължително се е говорило на руски. Създаването на обединена и значително по-силна българска държава, която може да се окаже трудно преодолимо препятствие пред замислената експанзия на юг, никак не се вписва в сметките на Санкт Петербург. Александър Трети влиза в остър конфликт с княз Александър Батенберг, като това е част от плана му да го измести от престола, а руският им

4

Анонимен

преди 9 години

Честит празник, българи! (не се отнася за турци и ***)

3

Анонимен

преди 9 години

Е щом на 5 април 1886г. е подписано споразумението с Великите сили, ние за къф *** празнуваме на 6 септември влизането на Чардафон в Пловдив?

2

Анонимен

преди 9 години

Днес трябваше да се състои мача Пулев Кличко и точно днес трябваше да бъде за да застанем зад нашия всички българи единни и съединени. Нищооо, чакаме украинското *** на 15-ти ноември пак така съединени!Кубрате, само ти можеш да обединиш вече разединената ни нация. Смачкай украинското ***.

1

Анонимен

преди 9 години

роска не трябва да бяде допусната там