103

jan

преди 9 години

Има голяма разлика. В големите градове, като изключим 85-89 год. имаше винаги меса, сирена - не деликатеси разбира се. Нямаше внос- цитруси, коли, изобщо техника. Но всички храни бяха натурални. И никога витрините не са били празни като в СССР. След като Горбачов ни отряза - тръгнахме надолу - режим на ток, поизпразнени витрини, а 90-91 вече беше пустош. А сега е различно - ГМО продукти, кренвирши от немесо, сирене с тебешир, пастет с тоалетна хартия и перушина.

102

Анонимен

преди 9 години

И в двата случая плаках горчиво-и при соца и при демокрацията.------другари,аз при комунизма плаках много, в условията на развит капитализъм само се смея ( изключваме бг )

101

биби

преди 9 години

Ми ние си ги сменяме всяка година с най -новият м...с,не казвам марката да не иззлобреш,пък ти си мързелувай и спори по форумите...а и си карай ладата.Айде цъкай минусите аз тъкмо излязох от работа, и отивам дс се поглезя по мола и да си вечеряме на брега на океана.А плачи ти за социализма!

100

Анонимен

преди 9 години

До шушумигаАми да, цели 16 страници, стигаха за целия партиен комитет! Ха-ха

99

До 137

преди 9 години

"Колко ли си търкала носле на витрината на КОРЕКОМ..."Спомням си случай от преди години,минавайки с моята приятелка с детето й пред Корекома и...ах,тези шоколадови яйца!Детето се търкаля на тротоара за шок.яйце,а моята приятелка ме пита как да му обясни,че няма долари и не може да му купи.А другия ми спомен е от преди 3год.наредих се на щанда за месо,а моята бивша учителка си купи 250гр.месо,да правела супа за внука си......И в двата случая плаках горчиво-и при соца и при демокрацията.

98

Анонимен

преди 9 години

Преди няколко седмици се опитах да избърша едно стъкло с тоалетна хартия (нямах под ръка салфетка) и в резултат стъклото побеля, а хартията се обезцвети (стъклото беше мокро), така че това не е само западна практика, у нас е същото.-----на запад цветна тоалетна хартия нямаме, само бяла е :)

97

Анонимен

преди 9 години

А колата на снимката като махнем фотошопа от задната врата и калника.Защото такъв вид повреда може да има само в някой болен мозък.Знаете ли колко струва сега?Такива автомобили сега и в щатите трудно се намират.

96

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 183Преди няколко седмици се опитах да избърша едно стъкло с тоалетна хартия (нямах под ръка салфетка) и в резултат стъклото побеля, а хартията се обезцвети (стъклото беше мокро), така че това не е само западна практика, у нас е същото.

95

Анонимен

преди 9 години

преди 32 секундиДо Анонимен 179Хммм, да, то и сега за един Мерц ще чакаш по-вече от 10 години, за Фолксваген 7-8 години, а за една трошка може и три години, по простата причина, че нямаш парите, след като вземаш 500кинта------който е на 500 кинта да му мисли...

94

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 179Хммм, да, то и сега за един Мерц ще чакаш по-вече от 10 години, за Фолксваген 7-8 години, а за една трошка може и три години, по простата причина, че нямаш парите, след като вземаш 500кинта

93

Анонимен

преди 9 години

не бойте се про-руски юнаци, вие сте и ще си останете винаги в соц- а.който има акъл се оправи на запад...

92

Анонимен

преди 9 години

А пък аз на времето ползвах вестник Работническо дело И нямам маясъл.Малко го размачквах.Малко водичка.А пък мастилото беше страхотен дезинфектант.

91

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 182В Гърция също се чака по 2-3-4 месеца, за да те прегледа някой специалист. Ако идеш на частно и си платиш, те преглеждат веднага. Явно, това е новата здравна политика на Европа.

90

Анонимен

преди 9 години

Ако някой не знае - тоалетната хартия на западсе прави от отпадъчна (рециклирана) (вторични суровини)-------итар-тасс са дали грешно инфо, от използваната тоалетна хартия се правят разни картони дето да ползват индустриално, от вторични суровини не се прави тоалетна хартия. грижата за човека е на първо место, ама вие си го знаете, нали така беше при соц-а ;)

89

Анонимен

преди 9 години

Ако някой не знае - тоалетната хартия на западсе прави от отпадъчна (рециклирана) (вторични суровини)хартия, която се обработва със синтетични избелители -така, че да изглежда на глупаците бяла и чиста. Всичкатаотрова прониква през ануса и трови много по-силно организма.Изкуствени избелители се слагат и в брашното, затова на Американцитеим поникват цици.Нама нищо по-полезно от миенето след голяма нужда.

88

Анонимен

преди 9 години

преди 4 минутиМи незнам, аз точно с един приятел дето е в Германия си говорихме и там за да идеш на преглед при някой лекар, трябва да чакаш "на опашка" няколко месеца. Типичне социализъм, ха ха ха....-----виж сега, твоя приятел не ти е казал че тоя " някой лекар" е сигурно от най- добрите 10 специалиста в германия, иначе се чака две седмици за специалист, ако е спешен случай, може и веднага

87

Анонимен

преди 9 години

пълни глупости. всеки караше лада - ладата е символа на соца - никой не е чакал 15 години за лада.--------ти нормален ли си бе ***, за един москвич се чакаше 7-8 години, за лада беше 10, за трабант се чакаше 3 години

86

СТ

преди 9 години

До Анонимен 172: НА КОЛКО СИ ГОДИНИ МОМЧЕ? ЗАПОЧНИ С ТОВА, ПЪК ПОСЛЕ ДА ПРОДЪЛЖИМ АКО ИСКАШ!!! И УТОЧНИ ПОНЯТИЕТО ВСЕКИ! В ЧИСЛО - ПРИМЕРНО 10 ОТ 10 ИЛИ 5 ОТ 10 И Т.Н.! НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ НА ЗАПАД НЯКОЙ ИСКА ДА СИ СМЕНЯ КОЛИТЕ НА 5 ГОДИНИ! ТЕ ГИ СМЕНЯТ ОКОЛО 6-7 ГОДИНИ И ДАЛЕЧ НЕ ВСЕКИ СИ КУПУВА НОВА!! СМЯНАТА Е ЗАРАДИ ЕКОНОРМИТЕ А НЕ ОТ БЛАГОДЕНСТВИЕ!!! НАИВНИК СИ ГОЛЯМ!

85

Анонимен

преди 9 години

До SOF-HAV И С ТОВА ЛИ С ИЗЧЕРПВА ЖИВОТА? С ЛИПСАТА НА ДАНЪЦИ, С ЕВТИНО БИЛЕТЧЕ ЗА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ И БЕЗПЛАТНОТО МЛЯКО????!!!! ЖИВОТЪТ ИМА РАЗЛИЧНИ ЛИЦА ЗА ВСЕКИ, НО ЧОВЕК Е СЪЗДАДЕН НЕ ДА ГО ИЗЖИВЕЕ В ДУПКА БЕЗ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ И НЯКОЛКО КУПОНЧЕТА НА ДЕН! ЗА ТВОЯТА ОПЕРАЦИЯ НЕ ЗНАМ, НО СА ТИ ДАЛИ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ! В ГЕРМАНИЯ, ХОЛАНДИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ ИМАТ НЕВЕРОЯТНИ ОФТАЛМОЛОЗИ! ТАКА ЧЕ НЕ ИЗПАДАЙ В ЕКСТАЗ! ДЪРЖАВА, В КОЯТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД Е ОБРЕЧЕНА!!!

84

ДО 163

преди 9 години

ВЕРОЯТНО ХУБАВО БЕШЕ И ТОВА, ЧЕ ИНЖЕНЕРИТЕ И ЛЕКАРИТЕ, ОТДЕЛИЛИ 5 ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА СИ СИ ПОЛУЧАВАХА МИЖАВИ ПАРИ, А ИЗРАБОТВАХА СОЛИДНА ЧАСТ ОТ БВП! А КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА ПАРТОКРАЦИЯТА? ПАРТИЙНИЯТ СЕКРЕТАР БЕШЕ КАТО ДЕРИБЕЙ! А ДА ПОГОВОРИМ ЛИ ЗА ДЕЧИЦАТА КАТО ТОШКО, ВЛАДКО И СЕРГЕЙ? А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА БЕЛЕНЕ, ЛОВЕЧ И СКРАВЕНА? ЗА ЦВЕТЕН ТВ НЕ ЗНАМ КОЛКО СИ ЧАКАЛ, НО БЕШЕ С ОПАШКИ ПРЕД ЦУМ!!!! МОЖЕ ДА СИ ГОВОРИМ БЕЗКРАЙНО, НО Е БЕЗМИСЛЕНО!!!