33

УТОЧНЕНИЕ

преди 9 години

Само за уточнение , така нареченеите Хорахане Рома - мюлсумани точно тези в Пазарджик не говорят турски език а ромско-турски типично техен буквално от тях измислен език

32

Анонимен

преди 9 години

по време на мюсюлмански празник, през който се пости, не се пие, спазват се правила за благоприличие, ти *** се цамбуркай все едно си на селска баня. и извинявайте, ама 19 годишно момиче, особено след като е ***, въобще не е дете, отдавна трябва да се готви да става баба. и пет фереджета да сложи, пак ще си остане същото...

31

Пропуснати са факти

преди 9 години

- "Обсаждащите" жени са с бурки, а мъжете - с ислямски бради.- Заплашили са лекарите с линч.Значи какво се получава? В България действа закон, който постановява как да се постъпи при трагични случаи като този. Няколко десетки от хрантутените от нас *** обаче нагло заявяват, че вместо нашия закон трябва да се следват правилата на Шериата, в противен случай ще последва зловеща саморазправа.Къде са органите за борба с тероризма?Обсаждащите ще продължат ли да получават социални помощи?

30

дo: 39

преди 9 години

Както Дасикане Рома се наричат християни , така и Хорохане Рома се наричат мюслумани в България

29

Анонимен

преди 9 години

кой нормален мюсюлманин ще си пусне непълнолетната или малолетна дъщеря САМА с други тинейджъри, сред които и момчета, да ходи да се къпе в някакво езеро? ни будизъм, ни християнство, никаква религия не може да ги оправи тези.

28

Алекс

преди 9 години

Не виждам защо протестират. Нито е първата такава аутопсия нито ще бъде последната. Да не говорим че държавата по никой начин не е излязла от задълженията си. Честно казано трябва са си *** за да влезеш в язовир с дълга дреха която се закача и пречи на движението, но идиотизма още не е подсъден. Като лично мнение закона не трябва да отпуска и йота аванс на религията (която и да е), защото най големите изстъпления са на религиозна основа.

27

Хорахане рома

преди 9 години

Хорахане рома (роми-мюсюлмани, турски ***): изповядват ислям, като спазват и християнски празници (Гергьовден, Василица и др.). Говорят ромски език, като често знаят и турско-ромски диалект. Разделят се на множество групи по професионален признак: кошничари, калайджии, музиканти и т.н.

26

Анонимен

преди 9 години

Къде сте бе ***,къде са тук вашите милиционери защо не ги арестуват тези ***,или трябва заповед от интерпол...

25

Лъвчо

преди 9 години

Горкото дете! Отишло си е мърцина.

24

Sick&Tired

преди 9 години

За ромите няма религия, няма закони, няма нищо. За тях има само техни искания и желания, който ние сме длъжни тях да изпълняваме... няма искаш, не искаш - прави каквото бай асан ти каже, иначе ще се намерят хиляди институции да те осъдят за расизъм!!!

23

Sick&Tired

преди 9 години

Само вижте за една изисквана аутопсия колко рома се събират, а какво да говорим ако за нещо друго им се посегне над правата?!?!? А за посегателствата, извършени от роми над българи - колко българина се събрахме ....

22

Анонимен

преди 9 години

До 27Какво значи не е хуманно? В тази държава си има закони и никоя религия не е над тях.

21

Анонимен

преди 9 години

До гошкоЕвалата Исуус, Авраам, Мойсей или който и да си ти ....

20

Истината

преди 9 години

НЯКОИ от коментиращите имат желание да режат трупове, като чета коментарите им за аутопсията. Не е хуманно според мен. Ама ви е си знаете. Съдник ще ви бъе собственната ви съвест.

19

гошко

преди 9 години

Те родителите може да искат и умъртвяване с камъни, ама има закон, според който може да ги обвинят и в непредумишлено убийство, а и къпане в язовир, предполагам е било забранено плуването

18

Анонимен

преди 9 години

абе вече *** ще ни управляват в тая държава

17

Тялото

преди 9 години

Религията трябва да се третира като всяко друго психично заболяване.

16

Анонимен

преди 9 години

какво очаквате да се случи с подобна политическа класа и правосъдие?естествено,че ще започнат да избиват,подобни,непознати за нашите ширини недоразумения.скоро може и колани да препашат.

15

Анонимен

преди 9 години

Лошо ли е направила?

14

10

преди 9 години

8, когато имаме налице смърт, като тази, извън болнично заведение, на здрав и прав човек човек, аутопсията е задължителна. Тя изключва насилствената смърт. Религии, мелигии- да си гледат в техните си канчоци. Ако е налице убийство, как ще се установи? Винаги някой близък- насилник може да се "опре" на религията си и да забрани проверката, като с това целИ да избегне наказателна отговорност, например.Аутопсията и е задължителна по закон и логически необходима.