47

Шоп

преди 9 години

Нищо лошо няма в стратегическото планиране, всяка по-голяма компания прави дългосрочни планове. Въпросът е, че Русия законово се превръща в една голяма компания, държава-корпорация, което точно представлява една фашистката държава. Такава една корпорация разполага освен с икономически лостове и с военна сила и в това е проблема. Много лесно е да се вземе решение за война, много по-лесно, отколкото това става в една демократична държава.

46

До 55

преди 9 години

Демокрацията е измислена в древна Атина . При 100 000 свободни атиняни и 500 000 роби. Съотношение богати бедни 1:5. Демократ и философ може да бъде само робовладелец, защото може да си го позволи. От тук следва извода, че демократите творят само и единствено в своя полза. Атиняните са били демократи, но според трудовата ръка - робите , строят е бил робовладелчески и тотална диктатура. Както сега с Брюксел и Вашингтон.

45

ДО ВСИЧКИ

преди 9 години

Всеки човек,всяко семейство,всеки град и държава ПЛАНИРА бъдещето си....дали е петилетка или двайсетилетка--всеки планира.Всяка компания на запад планира НЕ само за 5 год. но и за 15-20 год. напред.Така ,че тук има доста елементарни коментари,породени само от думата--петилетка...Че то без планове за бъдещето,дАмократите още да скачат по дърветата.....като роднините на Обонго в Африка..........

44

Анонимен

преди 9 години

И още към 66------------Не може с ключ 15 да развиваш болт 17 - развитието на една страна си е строго индивидуално за нейния народ!

43

Анонимен

преди 9 години

Те от последния път имат ли един поне непровален петгодишен план?

42

Анонимен

преди 9 години

"Планът даде основа за широк спектър от икономически, политически, организационни и идеологически мерки. Идеята бе държавата да се насочи към създаването на нови индустрии и разширяване на наличните посредством инструментариума на плановата икономика."Тц, тц, тц, *** тва петилетката било много лошо нещо. Дайте да цвилим срещу това. Държавата трябва да е в застой и мозъчният и капиталов потенциал да изтичат зад граница.

41

Анонимен

преди 9 години

До да----------------------------Повечето хора си нямат и бегла представа какво означава да управляваш една страна. Те са си свикнали на обикновените махленски караници по ТВ, които организират политиците (мисля че това го правят нарочно). И да обясняваш за стратегия, да обясняваш за планове, проекти - това са сложни неща за обикновения човек. Повечето дето тачат САЩ, ги тачат защото имат много пари и лъскави неща. Затова казват, че те са най-развити.И мутрите имат такива неща - умни ли са??

40

Анонимен

преди 9 години

Лилипутин свикал запасните чинове ...! Щял да ги храни без пари 2 месеца, а след това щели да плашат гаргите ! Дано им остане хапване и за третия месец, да могат да се приберат крестянити

39

ре робокоп

преди 9 години

До Анонимендемокрация значи е равно на робство?!...не е готино пич.........

38

НФБ

преди 9 години

До АнонименНАЙ-НАКРАЯ НЕЩО МНОГО НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В РЕАЛНОСТ!ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН СЕ ДОКАЗВА КАТО НАЙ-УСПЕШНИЯ ПОЛИТИК ГЛЕДАШ В БЪДЕЩЕТОСАМО НА ГАЗ И ПЕТРОЛ НЕМОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТАСТРАНАТА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВИВА МНОГОСТРАННОДЗА СЕ КРАДАТ ТЕХНОЛОГИИ И ДА СЕ ПРИВЛИЧАТ СПЕЦИАЛИСТИ СЪС ЗНАНИЯ А НЕ ДА ИДВАТ РАЗНИ НПО ОТ АГЕНТИ НА ЦРУСАМО ЗА 2 ПЕТИЛЕТКИ РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ КОРЕННО МОДЕРНИЗИРАНАУСПЕХ!

37

до 57

преди 9 години

Пак не разбрах, какво смешно намираш в това да има ясни срокове за изпълнение на определен пакет от задачи? Историята учи, от предишния си опит хората знаят какво да променят, за да действа системата.

36

Анонимен

преди 9 години

До РОБОКОП------------Демокрация, пич! Който свари - превари! Закона на джунглата - естествен подбор - природа!!!

35

да------------------

преди 9 години

Еми правилно са направили в Москва.....То се вижда че без планова икономика нищо не става.Със свободен пазар се получават постоянно кризи и финансови колапси.Ако плановата икономика е разумна(не както в комунизма) ,тя има своите предимства.Статията е написана да ни покажат,че Русия се връщала в миналото на СССР-което си е чисто изопачаване на истината.Всяка стъпка в живота се планира,още повече за икономиката на една държава.И накрая--не съм русофил или комунист--просто гледам реално на нещата..

34

ре робокоп

преди 9 години

До РОБОКОПТ К З С

33

Анонимен

преди 9 години

Някой от недоволните ще се аргументира ли точно какво лошо намира в петилетката?----------------Мисля, че не - лошо, а смешно! Понеже всички са чували/помнят прословутите пет за три и тем подобни глупости измислени в България и си мислят, че в Русия правят подобни неща. Значи не е изключено и така да стане понякога, но все пак това не е България.Бълария е много далеч от моралното състояние на Русия.

32

РОБОКОП

преди 9 години

искам да върнат ТКЗТ -та за да спрат местните феодали да получават субсидии с милиони за да си купуват последен модел Тойота Тундра уж да си обикалят владенията а бедните хорица,които им слугуват да получават 300 лева заплата и да са без социални осигуровки...НЕ НА РОБСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!!!!

31

Анонимен

преди 9 години

Някой от недоволните ще се аргументира ли точно какво лошо намира в петилетката?

30

Анонимен

преди 9 години

До Тц-тц-тц-----------------че развитие се постига, когато се даде свобода на желаещите и можещите да реализират идеите си!------------------------------------Зависи! Това в КНДР сигурно няма да проработи.Един добър пример - България! В България има свобода, ама няма възможност и способни хора, за да има развитие.

29

Анонимен

преди 9 години

Чудно ми е с тези санкции кой повече страда Русия или Америка от началото на годината до сега на САЩ бвп-то им е паднало с 3% а на Русия с приблизително половин процент тези данни са.

28

Анонимен

преди 9 години

Що да не въведем и ние петилетката у нас: ако партията на власт не я изпълни, губи право да се яви на следващите избори и ще чака 5 години пред парламента, докато й изтече наказанието.