18

дедо Ташунко

преди 10 години

Ако ще ни обслужват практиканти и практикантки, непременно да привикат от САЩ Моника Люински да ги научи на маниери.

17

Анонимен

преди 10 години

*** държава - помиярски туризъм.

16

Ема

преди 10 години

Щели да внасят кадри от Молдова, от Македония...Нещастници. Моят опит от бранша е как аз и още 2 момичета работехме на 12 часови смени, денем и нощем за 480 лв чисто, освен рецепционистки трябваше и да помагаме за сервиране на закуска. Работила съм навръх Коледа и Нова година без да получа един лев допълнително за това. Не искам и да си помислям за работа отново в тази сфера и на никого не го пожелавам.

15

wer

преди 10 години

Изключително глупаво е да се разчита на туристическа индустрия с 2 месеца сезон, след, като други страни имат 10 м. сезон. Нито на хотелиера му излиза сметката, нито на работещите, нито на туристите.

14

Ботьо

преди 10 години

Е как ще мотивираш един бъдещ твой работник с 2 и/или 3 езика, компютърна грамотност и други специфични качества с една заплата от 400/450/500/600 лв. на пълен работен ден от 8 ч. всеки ден; 12 ч смяна - дневна, нощна и почивка...А цените по морето са двойни или тройни, особено за храна и напитки...А самите работодатели/хотелиери, милионери, се обръщат към държавата че нямало кадри и бягали за повече парички и отиват да берат ягоди или да чистят стаи в САЩ..."Спи Дяконе, Спи..." !

13

Murzelivci

преди 10 години

Shte vi kaja che Bulgarina e murzeliv osaznah go,darja mnogo malko barche na moreto,osnovno samo sas skara i salati, ta 3 meseca ne moga da nameria gotvach za 1200+200 lv za spane+ hrana i procent ot oborota..rabotno vreme ne e malko ot 12 na obed do 10 vecherta,no vsichki revat po selata che niamat pari i ne si murdat guza da napraviat neshto..

12

Ицо Обира

преди 10 години

Крадете бе колеги ,аз съм в хотел алл инклузив и съм в партия с охрана на вечер изнасям 7-8 бутилки ,иначе няма как да не умра от глад с 570 те лева нето заплата,а на туристите вода с вермут вместо ром хахахаха

11

Ема

преди 10 години

Винаги, когато чета такива статии, искрено се радвам. Нека все по-малко стават хората, които са принудени да работят при нечовешки условия и за мизерни заплати, докато бизнесмените-робовладелци се бият в гърдите, че развиват един от най-печелившите браншове в икономиката. Забелязвате ли как собствениците упорито отказват да променят отношението си и да предложат по-атрактивни условия на потенциалните си служители, въпреки хленчовете как не могат да си намерят хора.

10

Адам Симита

преди 10 години

Една компания е толкова добра колкото добри са служителите и ,а служители добри за 450 лв в европейска страна няма как да има,и ще крадат и ще псуват туристите.....Сезонни работници и стажери също ще саботират компанията...

9

доносник хъх

преди 10 години

Само да ви кажа едно донесейнийце, тук се трият мнения. Ако не рекламирате алкохолния туризъм, мнението ви ще бъде изтрито. И друго: в морето не плуват фекалии, а проституки. Шамандурите са секс-кукли, това е важно!

8

ИНТЕРЕСНО

преди 10 години

как все още "финансовия" *** не се е изходил И на тази статия

7

бивш клиент

преди 10 години

Единствения начен да се повишат заплатите е тотален бойкот на Черноморието. Никой да не търси работа там, защото колкото и да нямаш пари там и тези 400 лв. накрая няма да ти ги дадат , защото уж имало кражби или счупена посуда и т.н. А хората да ходят в Турция и Гърция на почивка, защото нашето Черноморие не ги заслужава. Да си посрещат пияните Руснаци и Англичани.

6

с.

преди 10 години

Скоро всичко читаво ще се изнесе от тоя *** и всички назначени *** *** и "бизнесмени" да си бачкат сами!Най-ниската средна работна заплата не само в ЕС,но и на Балканите е в България!300 евра заплата и робовладелско отношение!Я у лево!

5

Анонимен

преди 10 години

Дали не трябваше да допишат, че бай *** чорбаджията заплати плаща ако е на кеф и дава по 400-500лв. Глобява за безумия само за да ти отреже от смешната заплата, възможността да не си видиш последната заплата за сезона е 90%! Надявам се изобщо повече никой да не се лъже да ходи на мутренското ни черноморие!

4

Анонимен

преди 10 години

Студена е водата в черно море.

3

mina

преди 10 години

Барман в заведение с оу инклузив на Слънчев бряг получава около 600 лв заплата... Е как да стане господа???? Няма бакшиши, няма нищо... Отделно ти дават 5 лв. на ден за спане, и в повечето случай си доплащаш от заплатата или спиш в ужасяваща мизерия...Кадри при такива условия НЯМА ДА ИМА!

2

Анонимен

преди 10 години

А дали пияната английска *** има нужда от качествено обслужване?

1

келнер

преди 10 години

Докато назначените капиталисти от БКП-БСП-ДС са собственици на хотелите и работодатели няма да има никакви работници. Не може да искаш да ти работят млади хора за 400 лв. заплата и безплатна храна три геврека на ден. Същевременно собственика да си купува яхти и самолети и да търси фолкаджийки за забавление. Сега те да си работят сами. Айде чао аз съм на круизен кораб с 4000 евро заплата.