30

Анонимен

преди 10 години

Маккарти е често цитиран да казва: Аз държа тук в ръката си списък с 205 имена, за които Държавният секретар е бил уведомен, че са членове на Комунистическата партия и които въпреки всичко продължават да работят и да формират политиката на Държавния департамент

29

Анонимен

преди 10 години

Маккартизмът (на английски: McCarthyism), по името на американския сенатор Джоузеф Маккарти, е политическо течение в САЩ от втората половина на 20-ти век. Маккартизмът е насочен срещу комунистите и крайно-левите в САЩ и представлява практика на обвиняване в подривна дейност, заговор, в някои случаи без наличието на реални или достатъчни доказателства, или като се използват иначе рядко използвани средства за разследване, най-често с участието на ФБР, често използван за потущаване на политическа критика. Маккартизмът е в мащабна кампания за разкриване на съветски шпиони, комунисти или техни симп

28

Анонимен

преди 10 години

TYI ZNACHI TQ PYRVO NI OKRADOXA USA DO PROSESHKA TOQGA I XOP NA RUSIQ,DA PSUVAM LI KVO DA PRAVQ TIQ GADNI QNKI VSE IM E MALKO

27

Анонимен

преди 10 години

Американката военна мощ !Уф леле, страшна работА!Е какво е това неоспоримо военно лидерство, като Русия може да ги унищожи за 30 минути?То ,Тяхната ПВО е само в холивудската пропаганда ,за разлика от руските системи!Не че Русия нама да бъд понесе ужасни разрушения,но ат САЩ няма да остане и спомен дори!ФАКТ!

26

Инж:)

преди 10 години

Ама тия хорица във Вашингтон защо си мислят,че само те трябва да ядат "бял хляб"! И че всички народи по земното кълбо са длъжни да им "наливат вода във воденицата"?

25

Анонимен

преди 10 години

До АнонименНяма как да му се отмирише устата на инджев.Освен това освен мирише и на друго.Всъщност такива ,като Инджев веднага ще станат първи приятели на Путин ако се наложи!Ако се наложи и УХАБИТИ ще станат!Eдна жена проституираща на магистралата има 10 пъти повече достойнстмво от този бивш ТЪМНОЧЕРВЕН КОМСОМОЛЕЦ!Това засъжаление е образапо принцип ,който съсипва нашата държава !Хора готови по всяко време да продадат душишката си.....

24

Стамат

преди 10 години

Чисто икономически погледнато по-изгодно и по-близо ни е Русия. Американските туристи са сигурно 10-12 броя транзитно преминаващи за Турция, а Шеврон май се отказа да ни трови, така че работата е ясна!

23

йованчо

преди 10 години

Ивчо, насочи се към друг жанр - любовни романи или епопеи. От политика и политическа агитация не вдяваш!

22

тото

преди 10 години

Инджев, съмнителния българин си ти-истривалка за подметките на САЩ....помисли къкво става с държавите където САЩ са се намесвали....Ирак,Либия,Косово....и мн. други...а Русия винаги и само ни е помагала.....вярвам че винаги ще е така....независимо от дупедаците като теб

21

Анонимен

преди 10 години

Ако Русия е равно на Сталин и путин, то тогава Сащ равно ли е на Осуалд и на убиеца на Линкълн? Равно ли сащ на генерал Макарти провел невероятин гонения спрямо всеки когото подозирал в сипматии в социализма и заради когото Чарз Чаплин Напуска със семйствоот си Америка и се отказав от гражданство?

20

TEREZA

преди 10 години

ИНДЖЕВ ,я обърни посоката към САЩ ,не виждаш ли накъде духа вятъра, дедушка Иван иде,иде пък ние БЪЛГАРИТЕ ще го посрещаме с хляб и сол както са го посрещали нашите прадеди

19

Анонимен

преди 10 години

нека сравним, САЩ с Русия като включваме И ГЕТАТА уверявам те че като цяло Империята русия е огледален образ на империят САщ, с разликат че ни е по-близка по бит, душевност и култура.

18

Анонимен

преди 10 години

иво грешката ти е че мислиш по шаблон - Русия равно СССР равно на Сибир. Съветвам те да отидеш в Санкт Петербург (може и в Мокса, ама петербург не е толкова силон комунистическото влияние) да видиш един съвременн глада и после *** в най от по.затгънтените градове на Тексас - не в Хюстън, да речем в ОСтин - или може би в Аляска *** и ми говори за САЩ. или ако искаш - *** Ню Йорк, ама в ХАРЛЕМ. щото всеки може да отиде в Белия дом или в казината на Вегас.

17

Иво, Иво

преди 10 години

В коментара има само едно, но то е журн... джудже. Какви успехи, какви 5 $ в Америка. Русия е джудже спрямо дълговете си, а САЩ е направо исполин. Кажи ми приятелю, каква политика може да имаш, когато си затънал в дългове. Знаеш ли какво е за едно сериозно производствено предприятие спирането на газта само за месец. Четвърт век се гъзим на Европа и Америка, а дори вазелинче не получихме.Подарили " нещо, което никога не са имали. Азия ще смачка мързелива Европа и безидейна Америка. Иво !!!?!!!

16

От село

преди 10 години

Иво Инджев - като не те кефи Русия - *** с ДПС в анадола ... или при нашите ЕС(САЩ) партньори - разбирай Кончита Вурст (Бахур).

15

Анонимен

преди 10 години

Лесно им е на военният елит да предлага мащбни военни конфликти които имат голям потенциал да се превърнат във световна война.Така де нали първи ще се скрият в някоя подземна база,снабдена със всякакви глезотии предназначена да им храни задниците и да ги пази половин век.След това не им пука особено-и без това ще са вече мъртви.Поради тази причина в САЩ те са изпълнители подчинени на по-висша власт.За щастие президентът на САЩ има значително по-различно мислене.Малодушие?Хах.Grow the *** up.

14

Жоро

преди 10 години

Обама ли трябав да смачак Путин бе Иво? ми че тойс един Сноудън не можа да се оправи, с путин ще се оправи? Смях! Обама още се чуди какво стаан в Крим! Смотльо! да не говорим за провалената здраван реформа дето вече осма година не се случва за проваленаат рефорам за оръжията и за това че миналаат година САщ едва не фалираха. Обама ли ще притисак ПУТИН? гледа Путин да не притисне обама!

13

Жоро

преди 10 години

сирия, китай (най-великата икономика в света, на път да изпревари щатите по БВП), беларус (никаква опозиция), Бразилия (огромон търговсоко салдо) и силон влияние в Кипър, Румъния и България... германия и полша също са под натисак на Путин. И ти ми говориш тук глупосит - Русия икономичесок джудже, западни лидери да я смачкат .кои западин лидери бе Иво. ми нали Меркел като удари по масата и путин ще спре потока на газ за германия и след три -четири месеца Меркел и полша ще бъдат аут.

12

Анонимен

преди 10 години

Каквато ни държавата, такива ни и журналистите!За семки и бонбонки скачат и веселят господаря!

11

Жоро

преди 10 години

иво,-иво - на русия и показаах вратата от г-8 по ПОЛИТИЧЕСКИ причини, но ИКОНОМИЧЕСКИ тя си остава в г-8 и дори има тенденции скоро вреем да застиген товя Любим САЩ....реалон това е седам икономика в света, която е втора ядрена и военна сила с осезаемо присъствие в космоса и е с ОГРОМНИ РесУРСИ. Осъзанй се ИВо за какив джуджета говорим когато русия може (ако иска( да почен ядрена война и да я спечели. Нено съюзни са иран (вероятон също имат ядрено оръжие) С.керея (със сигурност имат), Куба...