276

e

преди 10 години

(Каква раздяла само в личен и емоционален план (нищо лошо в това) и каква неистова жажда отново за власт!)Тройният тандем "Борисов-Плевнелиев", "Цв. Бориславова-Иво Прокопиев", "Орешарски-Огнян Донев" илиЗащо Р. Плевнелиев така активно се включи на страната на "протестиращите"Автор: georgimarinovОбръча от фирми на Плевнелиев

275

bnb I mutrite

преди 10 години

Дали сделката, при която Бориславова надделява над 4 други кандидати за Българо-американската кредитна банка, е в резултат на някакви ангажименти, никой няма да може да докаже. Но фактите са си факти.В случая Бориславова придобива за 100 хиляди евро банка с активи за над 700 милиона лева. Със сигурност е въпрос на време да придобие още акции от банката. И със сигурност при следващата класация на най-богатите българи ще се изкачи още нагоре.

274

w.w.w. Ivan Iskrov

преди 10 години

Читателят трябва да е наясно, че щом става дума за БНБ, става дума за пари. БНБ е тази, която контролира банките. БНБ може да оказва натиск върху тях, може да прикрива нарушенията им (а много от тях имат нарушения, които се прикриват пред обществото). БНБ има право да вкара квестори във всяка банка, да я управлява и, ако трябва, да я обяви в ликвидация. БНБ издава или отнема лиценз за банкова дейност. БНБ дори издава лиценз на всеки конкретен банков директор, за да бъде назначен за такъв. Властта й е сериозна и на всички близо до политиката е ясно, че за да остане Искров като шеф на БН

273

bnb i ivan iskrov

преди 10 години

Оказва се, че той е свързан и с ***. Момчета от спортните зали и банкери се преплитат отново на очаквани и неочаквани места. След изборите Искров първо подаде оставка под натиска на новото правителство, а после мнозинството на Бойко Борисов в парламента с гласуване го остави на поста. Но ГЕРБ махна единия подуправител на БНБ само два месеца след като беше избран и го смени с 38-годишния Калин Христов. Какви са били пазарлъците да остане Искров, не се знае, но нещо е клекнал на ГЕРБ.

272

Анонимен

преди 10 години

Kyulev prostose SPOMINA i sega upraviteli na BNB i mutrite vilneyat bezpardonno

271

BNB i Mutrite

преди 10 години

Ако читателите си спомнят, когато правителството на Борисов дойде на власт, поиска да смени новоизбрания от предишния парламент управител на БНБ Иван Искров човек на НДСВ, избран в парламента от тройната коалиция, но с подуправители, посочени от БСП. След около един месец напрежение Искров беше оставен на поста с неясни задкулисни пазарлъци. Същият Искров, който е бил директор на банката на Кюлев, който го вкарва в политиката.

270

w.w.w. BNB

преди 10 години

Започват да наричат СИБанк Цветелинбанк, което очевидно създава проблем на премиера Борисов. Тя постепенно се оттегля от нея и я напуска окончателно в началото на 2011 г. Около година, след като Борисов става премиер, двойката се разделя. Поне така пишат официално. Но дали наистина се разделя?През декември 2010 г. Цветелина се изказва неочаквано критично за Борисов в интервю във в. Труд. Тя осъжда начина му на говорене: Както един бизнесмен или банкер трябва да бъде премерен в приказките си по всеки повод, стократно повече това важи за един премиер. Всички са вторачени във всяка дума,

269

w.w.w.w BNB

преди 10 години

Спомня ли си някой как през 2009 г. Бойко Борисов и Цветан Цветанов обявиха шумно пред медиите, че взимат кредит от 440 000 лв., като ипотекират имотите си, за да финансират ГЕРБ за изборите? Да ги ожали човекМесеци, след като Бойко Борисов става премиер на България, СИБанк удвоява сумите по сметки на държавни фирми и печели конкурса за разпространение на винетните стикери през следващите 4 години.

268

sauron

преди 10 години

интернет пространството затъмнява по пошлост и мръсотия дори и такова отвратително място като Мордор....пълно е навсякъде със скапани *** и ***,които дори без да са прочели новината започват да плюят и да повръщат върху когото и каквото им попадне....браво,юнаци...умници с накривени калпаци.............

267

w.w.w.w BNB

преди 10 години

Новият управител на БНБ е роден в Пирдоп на 26 март 1967 г. Пътят му към върховете на финансовата система започва от студентските банки на Университета за национално и световно стопанство. Там бъдещият гуверньор на централната банка завършва Финанси и кредит през 1992 г. На следващата година БНБ организира конкурс за кадри в управление Банков надзор. Самият Искров твърди, че е попаднал в БНБ до голяма степен по случайност. Беше тежък конкурс, казаха ми, че до месец ще има резултат. До месец нямаше такъв резултат и аз го отписах. Чак през октомври ми се обадиха и казаха ти си, спомня си

266

w.w.w.BNB

преди 10 години

Ако се вярва на Иван Искров, цялата му досегашна кариера се е развила някак случайно. В различни свои интервюта през годините той заявява, че случайно е станал служител на БНБ, после случайно е попаднал в политиката и също така случайно е бил издигнат за шеф на БНБ. Любителите на астрологията обаче сигурно биха възразили срещу наслагването на толкова много случайности и веднага биха добавили, че мъжете от зодия Овен, какъвто е и Искров, обичат да експериментират, подтиквани от своите свръхголеми амбиции. Овенът е мъжки, активен знак, който пръска енергия около себе си в стремежа да открие сво

265

w.w.w. BNB

преди 10 години

КАК СЕ РАЗГРАБВА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩА НА ИВАН ИСКРОВ

264

Григорий

преди 10 години

Станишев отивай в УКРАЙНА долен цирей!С нищо не си облагодетелствал българския народ!

263

Анонимен

преди 10 години

Незнам дали Станишката е евреин , но дори и да е не е той техният човек . Ционистите си искат пак простия банкански *** на власт , за да продължат да грабят България , а не искат станишев -факт ! Така че не ми ги пробутвайте тия на мене , гейбери прости , вие сте хората на сащ и израел , не станишката ... !!!!

262

Анонимен

преди 10 години

Боко в България - ,,Обичам мюсюлманите!'' Боко в чужбина - Турци, *** - лош материал!'' Лисугер, хитра мъжка лисица.

261

Анонимен

преди 10 години

Някой веднага да тегли оловото на тоя плъх долен!Това не е българин и човек не е!

260

Анонимен

преди 10 години

Нали според евроатлантическата ни отиентацие украинците са добрите, а русите - лошите! Станишев е украинец, следователно - добър.Няма угода за вас! Агент на Москва - лош, украинец - пак лош.

259

Герб Дебелооки

преди 10 години

Е, все пак не Станишев крещи по улици и студиа от една година ,,Долу ДПС!'', ,,Турци сте!'', ,,Турци ли ще ни управляват нас?!'' , ,,Не щем турци в администрацията!;; и подобни...Точно Буко насажда анти ДПС и разиграва етническото противопоставяне с ясна цел да навреди на БСП в тази насока.И не Станишев е бил член на БКП и командир на батальон за побой над мюсюлманите по време на Възродителния процес! Поредната герберастка наглост.

258

Анонимен

преди 10 години

До ВескоВеднага ти отговарям.Двойно гражданство.По нашите села и без туй повечето пенсионери сами си произвеждат каквото ядат и не ходят на лекар понеже е на 100 километра, полиция няма, тока им го крадат.

257

Веско

преди 10 години

До Анонимен от Жорова Област Веднага ти отговарям защото въпроса е не е толкова ***. Нямаш никакъв проблем да обявиш автономия, ако искаш и независимост. въпроса е икономически. Какво ще произвеждаш за да живееш и си осигуряваш необходимото. Къде ще ходиш на лекар, предполагам сам ще си бъдеш полицай. Децата ти в "чужбина" ли ще учат? Въбще хората са създали държава поради общи интереси и да си помагат. Нашто сега не е държава и мисля скоро ще има българи да се борят за независимост!