396

до 430

преди 10 години

Ако приемат законопроекта аз първо ще си затворя фирмата и ще освободя 10-те работника! Изнасям се! Държавата да им плаща! Тая държава не ми е помогнала с нищичко! Напротив: по всякакъв начин се старае да ме спъва и глобява! Онзи ден инспектора каза, че вижда ч е е чистен снега, но му се струвало недостатъчно! Целия зор беше да вземе 10 лв.И ако съм на зор и забавя осигуровките ще вляза в затвора...Я марш оттука! Ще останат само Тренчев и безработните!

395

Анонимен

преди 10 години

До МагивБе бизнеса ти не го мисли, мисли като половината фирми пуснат кепенците ти къде и каква заплата ще получаваш. Най-вероятно никаква и пак ще ревеш.

394

наблюдател

преди 10 години

Тази държава докато не се отърси от комунизъма няма да се оправи. Трябвало работодателя да плаща т.н. "клас". От къф зор? Някой кибичил 100 г. на всякави службици, нищо не научил, тотално неадаптивен, а трябва да му се плаща допълнително, щото имал тр. стаж :))). Само проста сметка показва, че един млад специалист с 5 г. стаж знае и може много повече от чичко на 60 (има изключения, но в повечето случай е така). Е от къф зор втория да получава повече?

393

Пенсионер

преди 10 години

Един път и Тренчев да каже нещо свястно. Но за разпродажбата на промишлеността най-виновен е той и синдикатът му, защото най-много спомогнаха за този процес. Сега остана без синдикални членове и реве.

392

Магив

преди 10 години

30% данък и 400 евро минимална също часова заплата.От бизнеса кои оцелее значи става.Така ще се пресеят и фирми и работ

391

ураааа

преди 10 години

стискам палци за закона.после ще ви гледаме сеира господа с S класите и лъскавите секретарки:)))време е и вие да го почувствате дебелия:)))

390

436

преди 10 години

Трудовият пазар е отворен от 89 г. къде повече, къде по-малко. В момента всеки може да работи спокойно и свободно където си поиска. Във всеки сайт за работа ще откриеш сума ти оферти от където се сетиш за неквалифицирана работна ръка - кеф ти фермер или болногледач в Лондон за 800 паунда, кеф ти градинар в Гърция за 500 евро. Изборът е твой. В сайтовете на компании от цял свят и в аганции за подбор на кадри се търсят високо квалифицирани специалисти, като там изискване откъде си няма.

389

Чичо

преди 10 години

Явно хората които пишат коментарите за тази новина нямат достатъчно опит и не могат добре да анализират как стоят нещата с пазара на труда в България и манталитета на българския работодател.

388

Анонимен

преди 10 години

До Jag_älskar_Мухльо, както писах по-долу полагането на труд в България не е задължително. Никой не те кара да работиш за който и да било. Стой си в къщи и къркай шльокавица. Аз от доходите си не се оплаквам, от условията на труд също. Единственото, което ми е криво е, че трябва да хрантутя един куп чиновници, *** и търтей като тебе, но за сега се глътва. Ако това се промени ще сменя държавата. Когато знаеш, можеш и имаш нещо зад гърба си си желан навсякъде.

387

Jag_älskar_

преди 10 години

До Чичо СамАе ***, ти верваш ли си? От такива надути *** от типа "на тати синчето с на дедо парите от партията" стигнахме до там. Ами много ясно че никой няма да ти работи ако не плащаш! Час по-рано да идват, 2 часа по късно да си тръгват... може би наистина не е лоша идея и та ди плащаме за работата която ти вършим? Аман от комунисти пропити с капиталистически мечти.

386

илия

преди 10 години

българина е трудолюбив,но тези *** новоизлюпените бизнесмени ни напрвиха мързеливи.сега да си сърбат попарата.

385

аз

преди 10 години

Чета глупостите на пролетариата с огромни претенции и се чудя откога в България е въведено задължение да работиш. Не ти харесва заплатата и условията на труд - ами стой си в къщи. Кой те кара насила да работиш за малко пари?

384

409

преди 10 години

Пич, чета ти поста и се смея. Ти си неграмотен, изреченията са ти безсмислени граматически неиздържани. И с тези умения ти искаш огромната сума от 1200 евро заплата (вероятно и жилище, служебна кола и секретарка :)))). Да беше учил, заплатата за която неистово копнееш щеше да ти се вижда смехотворна. Но в случая аз не бих те наел дори да си плащаш, каму ли да ти плащам заплата.Но карай. Със сигурност до края на живота си ще си останеш неграмотен, неквалифициран лузър. А те не вървят никъде.

383

хехее

преди 10 години

ихаааа,тука са се разписали разни анти българи и ни убеждават,че сме им противни!!!ами какъв го дирите по нашите земи бе измислени господа?идете си в гърция и турция и там си работете с вашите си хора.като не ви харесва-чао.хем забогатявате от нископлатения труд и африканските данъци,хем мрънкате?адиос,аривидерчи,като не ви харесва законопроекта.дано да го приемат.ще почерпя колегите и ще ви гледам сеира.

382

гадни капиталисти

преди 10 години

Не е верно- *** умрат да работат като требе да се дава акъл,или кога да се подлее вода на някого,а не дай си боже нещо за дома да има леле немат стигане.За нещо сериозно -не ги търси прекалено са убави да работат.

381

Чичо Сам

преди 10 години

Българите не проумяха, че в нормалния свят е важно не какво си направил, а какво правиш... че не е важно дали идваш навреме, а колко си произвел, че мястото, в което работиш е по-важно от това дали жена ти те чака, че за да вземеш, трябва много пъти да дадеш... Затова българинът не разбира...защото иска той да имитига, че работи, а друг да намира пазар на *** му...

380

Чичо Сам

преди 10 години

Българите не успяха да разберат, че ще получават само онова, което изкарват. С ниската си производителност, (независимо от новите машини, за които ще плащам още 5 години) с непукизма и незаинтересованосттта си, с нежеланието си да се развиват, с липсата си на амбиция... Те не проумяха, че като работиш това, за което си нает ще получаваш онова, за което сме се спазарили до момента в който дойде по добър от теб, че за да се издигнеш трябва да идваш час по-рано, да си тръгваш поне два по късно...

379

Анонимен

преди 10 години

трудолюбиво племе, а задавате ли си въпроса, що на албиона ви нещат?!

378

хехе

преди 10 години

ами как очаквате да си намерите подходящ персонал,като му давате мизерни стотинки?квалифицираните хора си намират много бързо работа на подходящото място с подходяша заплата,а измислените ви фирмички с мижави левчета ще се мъчат още дълго.скоро ще ви се наложи да си вкарвате виетнамци.никой няма да ви работи за без пари:)

377

Анонимен

преди 10 години

Нямало свестна работна ръка , че за тия пари си викни жена ти , *** , баща ти и децата ти да работят , или ако не са ви кадърни работниците , си наемете германци , те са кадърни , само че за два дена ще трябва да им плащате , колкото на българин за месец