12

Анонимен

преди 10 години

оказав се, че най-добрата правораздавателан система е била по времето на хан Крум Законодателя... за лъжене са рязали езици, за кражба- ръце. Той я е изпгиатствал от Йстиниановия кодекс и а е усъвършенствал и то толкова добре, че по-късон крал Ст.Душан е прекопирал почит изцяло Законника си от него....пъров нарушение - бой с тояги и те гонят от държавата. Вотор нарушение - бой с тояги, режата ти ръцете и те гонят от държавата. Трето нарушение - режат ти главата.

11

До Анонимен № 6

преди 10 години

В момент 35 от общо 50 американски щата се прилага смъртното наказане. В Европа единствено в Беларус то се изпълнява, а в Русия има мораториум (забрана) за прилагането му. След атентатите във Волгоград там има дискусия за вдигането на забраната му.

10

Анонимен

преди 10 години

Това било изтезание и не било цивилизовано, аха и за това в "нецивилизования" САЩ имат дори смъртно наказание в някои щати. Разберете хора, човек извършил подобно деяние престава да бъде човек, а се превръща в звяр и съответно трябва да бъде третиран като такъв, а не като нормално човешко същество!

9

Strict

преди 10 години

Докога криворазбрана либералност в съдебната система? Ами хилядите знайни и незнайни пострадали от невиждана престъпност по градове, села и паланки? Още ли ще се ръководим от прилагането на хуманно и цивилизовано отношение към доказани убийци и извършители на тежки престъпления? Защо не се чува гласът на народа, нали е казано: Глас народен, глас божий! Референдум незабавно!

8

...

преди 10 години

Ами явно наистина трябва да се върнем към каменната ера, че като ни гледам правосъдната система повече защитава престъпниците. Доказателство за това, че всеки ден търсим саморазправа с някой в обществото, защото знаем, че полиция и съд са само имена за украса. Не искам да правя реклама на никой, но това момче Джамбазки почти винаги казва това което искам и аз да кажа.

7

Анонимен

преди 10 години

О, горките ***! А това, че този може да е масов убиец или да е убил дете... ама нехуманно е да го затваряме до живот, а е много хуманно да се гавриш с дете и после брутално да го убиеш! Не знам изобщо кой ***...к дава такива идеи! Било нехуманно! Хайде бе!

6

Анонимен

преди 10 години

Никой не може да ме убеид че един педофил - рецидивист или един сериен убиец не трябав да получават смъртна присъда за деянието си - и то жестоак смъртанап рисъда - чрез удушаване или чрез газова камера, или дори чрез бесене на площада - за да са пример за околните - който посмее да върши такива жестокосит го чаак същото. Между другото м моног щати в САЩ поолзавг газова камера и доклоокот знам това не се смята за жестокост. но ние сме по-светиц и от папата

5

Абсурдистан

преди 10 години

Хуманно отношение към човек извършил нехуманно дело?

4

г

преди 10 години

да се върне смъртното наказание и то чрез обесване или разстрел

3

Анонимен

преди 10 години

хуманност може да се проявява спрямо жертвата, но не и спрямо престъпника. Престъпника не е ЖЕРТВА. щом е убмил човек, заслужава изтезание. Освен това никщой не става по-добър в затвора. Но дори да се издаде несправедлива доживотан присъда (шанс едон на милион), тя може да се отмени, докато ако смаляваме пръсъдите, един убиец може да бъде пуснат след 10-15 години. Всичик помним Ставийсик как избяга наказанието, само защото беше известен. Ами братя галеви. И въобещ каков лошо има в смъртанат при

2

Манчо Панделата

преди 10 години

Задължително трябва да остане мярката до живот,още повече,трябва да се въведе практиката всяка присъда лека или тежка да бъде придружена огромни часове принудителен общественополезен труд.

1

Анонимен

преди 10 години

a be normalen ili nenormalen ubiesh li - ubivat te i tebe. kakvo da hranime s godini po zatvorite takiva.