283

Анонимен

преди 10 години

По ирония на съдбата( или грешки който съм допуснал) в момента нямам бизнес. Бившите ми колеги( служители) се справят мн. Добре във фирмите в които работят. Знаете какви са заплатите и бонусите. Въпроса е да продължиш да се бориш и да се развиваш. Една от грешките, които съм допускал е да си помисля , че съм успял.

282

Анонимен

преди 10 години

До пенсионерУм? В какво се изразява твоята умност? Успял си, благодарение на образоваността си, своя интелект, своя висок морал и честност?

281

Патриот

преди 10 години

До АнонименМога ли да знам какъв е бизнеса ви, и какви заплати давате на служителите си, какви осигуровки плащате на държавата? Естествено е да говорите в качеството си на "бизнесмен" как човек с много труд може да успее в България. Вашите служители успели ли са, грижите ли се добре за подчинените си или те са мързеливци и некадърници и заслужават мизерията в която ги принуждавате да живеят? Може би, не съм прав?

280

Анонимен

преди 10 години

До минюКогато заплатите бяха по 240 лева аз давах 650-1200. А при много добре свършена работа бонуси до 2800лв. Това преди 8-9години . Моите бивши служители сега са висш мениджърски състав в различни фирми. Как мислиш дали не е имало добра среда?

279

емигрант

преди 10 години

Аз смятам,че всеки си решава дали да замине или не.но ако смятате,че е лесно и тук жестоко се лъжете.повечето се отказват до първата година

278

пенсионер

преди 10 години

Чета и се удивявам. Всички недоволни. Аз Ви препоръчвам идете при родителите си ако са живи или на гроба им ако са мъртви и ги попитайте защо са Ви родили с по малко ум от другите а той не идва от митинги , гласуване за НС и писане в сайта.

277

Glushkov

преди 10 години

Do K. 200: bejantzite iskat da napusnat BG, ama bg slujbi ne gi puskat da letyat s BGAIR po sveta.Predlagam na uvajaemite komentatori da puskat snimki na kuhnite, banite i na klozetite si za sravnenie i obyasnenie na bitieto i misleneto im.

276

стефан

преди 10 години

Аз лично предпочитам Испанската криза , пред Българската мизерия. Кадето държавата прави неописуем рекет на българите , а *** има повече права .

275

Анонимен

преди 10 години

Ако ви се счупи колата на сред пътя какво правите? Зарязвате я и хващате влака? Ако ви протече покрива какво правите? Отивате под наем ли? Така е и с държавата! Нещо като не е наред давате сигнал, завежда те дело и т.н. Друг е въпроса, че е по-лесно да се бяга. Скачените съдове работник-работодател - бачкал съм по 16 часа , давал съм предложения,повишавал съм си квалификацията = повишение! имам 3 фалита и не съм се отказал от България. Тук съм и се боря!Бачкане+учене+инат=добър живот!

274

tribun

преди 10 години

"working poor",този израз много добре отразява истинското положение у нас,ние не сме мързеливи ,напротив българинът е трудолюбив човек ,друг е въпросът колко можем да бъдем ефективни когато труда ни отива в различни посоки и все пак да не забравяме и онези ,,преуспели бизнесмени" благодарение на "working poor"станаха милиардери и милионери.

273

Патриот

преди 10 години

Как е възможно въобще някой разумен човек, да каже, че в България се живее добре?!? Що за същество трябва да си за да ти е комфортно в ***??? Тук в БГ, дори и да успееш ,поради някаква аморална причина, да спечелиш някой лев, средата и обстановката са потискащи. Наоколо е мизерия (София,Лозенец), разбити улици, мръсотия, бездомни кучета, просяци, клошари, намръщени хора с одърпани дрехи и в контраст на това са охранените нискочели бизнесмени с бентлита и лъскавите им поп- фолк куклички.

272

до гурбетчия !

преди 10 години

,,,Пази Боже ,сляпо да прогледа.... !!!

271

до ГУРБЕТЧИЯ

преди 10 години

Ти нали си на социални и чакаш германеца да те храни. Всички знаем че си без работа, ислямист вреден. ***.

270

Анонимен

преди 10 години

А не ви ли смущава, че на практика от Левски, през Ботев до Димитров и Симеон-2, все са били в емиграция. Ботев само се връща да умре на Околчица, виж Симеон-2 е практик, върна се за имоти ;-) !!!П.П. Това за Димитров знам, че кара някои да подскачат на стола, но такива са фактите ;-).

269

Анонимен

преди 10 години

До анон Мият чинии,бършат ***,може и да подрязват дръвчета и да метат улици,но ИМАТ РАБОТА,ДОХОДИ хранят се мнооого по-нормално от тук,у нас.Ако са в България какво да правят,къде да работят и колко ще им е заплатата в натурално изражение ??? ИШли ще работят цял ден/ОСЕМ И ПОЛОВИНА ЧАСА/:за: 2 л.мляко на час,или за 300 гр.нормално месо,или за 10 бр.яйца....Оставам на теб да продължиш списъка.*** ЗАБЛУДЕН И ЗАСЛЕПЕН ОТ НЕДОРАЗБРАНО РОДОЛЮБИЕ.

268

===

преди 10 години

НЕ всички мият чинии и бършат ***! Тези които го правят са сезонни работници, а тези които поназнайват повече остават и за по- дълго, а образованите завинаги... ето това е проблема!!! Образованите и будни млади хора без бъдеще тук БЯГАТ и както казах по- долу забравят дори кръвта си, макар да казват, че не е вярно... а колко пъти ни виждат... на няколко години и вече дори няма какво да си кажем- целуваме се прегръщаме се и...друг мироглед, други ценности, друг начин на живот и разбиране...

267

Саздов

преди 10 години

Истината е Германия

266

анон

преди 10 години

За да мият чинии, да бършат задниците на пенсионери и да се хвалят колко са щасливи като се приберат през лятото.

265

ЕК

преди 10 години

Истината е, че един живот има човек и на никой не му се ще да го прекара в изгубена кауза, борейки се сам да ''си оправи положението'' в родината, докато междувременно живее наблъскан в панелката с 3 поколения роднини и се чуди дали да иде на море тази година или да си купи зимни гуми. Очевидно е,че протестите и това че сме в новините по цял свят не помага в краткосрочен план. Трябва да се промени изконно мисленето на народа и политиците, а това е непосилно в рамките на един човешки живот.

264

Анонимен

преди 10 години

"Защо българите напускат България?"А вие защо задавате *** въпроси? В живота и обществото процесите се подчиняват на здрава логика и това, че не разбираме или не приемаме някои от тях, не означава, че с това ще ги спрем.:) Във всеки случай не мога да си представя да остарея в България. Не го заслужавам просто! А внуците ми дано се раждах под други знамена. Под знаме на държава, където човекът значи нещо.