21

+-+-+-+-

преди 10 години

***, които премахнаха лекарските кабинети от училищата са виновни!

20

Анонимен

преди 10 години

Е браво намерихте си виновни! Обвинете, за всичко лекарите, пък дано ви стане по леко! Да ама Оня гледа и вероятно има да ви връща...!

19

Буревестников

преди 10 години

.... Като искам да внеса уточнение за коментара ми под номер 20.... че говоря ГЛАВНО за квартали в градове с преобладаващо БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ!!!!! За такива с преобладаващо ромско , поне според мен , трябва да важат съвсем други положения и директиви! И аз да съм спешен лекар.... и аз НЯМА ДА ИСКАМ да влизам в *** гето... :( :( :( !

18

спартак

преди 10 години

не ме вълнува кой е виновен всички работят към здравеопазването , и стига сте ги защитавали тези доктори толкова порази направиха на много хора за от както се смени здравната система че просто няма на къде до сега трябваше да има много осъдени доктори ама няма и продължават да си правят каквото си искат

17

Буревестников

преди 10 години

Бих казал "Бог да го прости!".... Но какво ли да прости Бог на едно 12-годишно дете?!?! Със сигурност е на много по - ДОБРО и КРАСИВО място!!! Иначе "линейката е кретала 21 минути....".... Нямаше да КРЕТА обаче ако ставаше дума за подобен случай в Парламента да кажем... или за някое "разглезено и разбесняло се синче" на някой тузар,разбило се с последен модел "БМВ" или скъпарски джип в някое дърво :( !!! После се чудят защо на някои места ядат бой.... Изнервеността на хората просто взима връх!:(

16

nlfkgbm

преди 10 години

А бе хора, вие в коя София живеете. Аз досега линейка, на която не правят път, не съм виждала. Скапана ни е системата народееее....и 200 линейки да има, откъде доктори, откъде апаратура.. откъде пари за тия екстри. 20 мин са даже малко при определени маршрути,По-скоро тр да си има КОМПЕТЕНТЕН доктор във всяко учебно заведение, а не пенсионирани сестри, уредени от директора, защото е леля, стринка или братовчедка на някоя от учителките.

15

До 9

преди 10 години

До 9: ти ако си доктор предпочитам да не ми помагаш като съм болен. Инфаркта засяга част от сърдечният мускул и е нетипичнен за дете. Камерните фибрилации могат да бъдат породени от много неща. Напредналата фаза на инфаркта и некротизиране на сърдечния мускул са една от причините. Възможно е да е от руптура, химичен дисбаланс дори и падане или силен удар. Това си е шоково състояние което се третира спешно и медикаментозно както и се дефибрилира. В Щатите приеха закон за дефибрилатор в училищата.

14

Анонимен

преди 10 години

ей това ни е здравеопазването. нямам думи. звъниш по разни телефони, баламосват те и накрая момчето си отива. много рано решихме да се правим на европейци, голяма реклама на тоя телефон 112 , но истината е че това е просто едно престъпление към хората. да звъниш на разни телефонистки и да чакаш от тях да пренасочват повикването на неизвестно кой?! може но не и в България!

13

до 10

преди 10 години

Детето е било с вроден инфаркт ли? Е, кажи ми, как можа да измислиш чак такава простотия? Ама честно ми кажи! Да си се проверявал да мозъчна недостатъчност напоследък ? :)))))))))))

12

до 7

преди 10 години

А на теб кой ти каза, че линейките идват ОТ болниците? Линейките са в движение в целия град и идват от предишния адрес! А забавянията са благодарение на 112, както се вижда и тук - 10 мин са се чесали зад ушите, преди да насочат адреса към спешна помощ!

11

SS

преди 10 години

Бог да прости хубавото, детенце...искрени съболезнованя на близките!

10

spartac

преди 10 години

и после няма ли да ядът бой не бой ами не знам какво трябва да ги правим тези гадове.

9

varg

преди 10 години

Важно е в случая да се знае дали детето е могло да оживее ако линейката е била там за 10 минути примерно.Това че са некадърни и некомпетентни е друг въпрос.Смятам да монтирам видеонаблюдение пред болницата в Шумен да видим за 24 часа каква работа и как ще я свършат.

8

do 5

преди 10 години

За нещата, които пишеш за това кой как и кога е давал адреси и кой как и кога ги е записал - не знам, не съм бил там. Но! Откакто беше въведен 112, се постигна АБСОЛЮТЕН хаос в спешната помощ, нерядко диспечерите ни пращат за "зелен хайвер", като биват пропускани действително спешни адреси. Освен това е пълна глупост твърдението, че за 10 мин. с получил инфаркт едва ли не ще умре. Златният стандарт за стентиране при инфаркт е до 1 час от инцидента:)

7

123

преди 10 години

Ne se ostabqite da vi razsejvat.CHEZ ?Zashto ne gi sydqt za ubitoto it jitsata dete ot Razlog?Zadho CHEZ ne gi sydqt za ubitoto ot toka im dete?Koj ako ne CHEZ e vinoven????

6

Илиян

преди 10 години

До DiscoveryОт болницата до училището 20 мин , а от училището до болницата 6 мин .... Мисля че не е виновен трафика ????

5

681

преди 10 години

От написаното в статията (прочетох я преди да коментирам, за разлика от други) става ясно , че линейката е пътувала 10минути , от 14,06 до 14,16. Останалото време е прахосано от диспечерите.

4

Анонимен

преди 10 години

Преди 2-3 дни ги слушам си говорят: Диспечерката се опитва да прати някой си доктор до Драгалевци където има припаднал мъж. Тя му казва: тръгнете към драгалевци в движение ще ви кажа точно адреса. Доктора най нагло: аз в движение не мога да пиша. Изчака 2 минути да му диктуват адреса после сигурно си е допушвал цигарата и чак тогава са тръгнали към адреса. При сърдечен удар с всяка минута забавяне се намалят шансовете за оцеляване с 10%. 10 минути - 0 % шанс.

3

Всички сме виновни

преди 10 години

Не знам какъв е случаят, но вчера гледах как един *** беше запречил пътя на линейката и си стоеше най-нагло без да мръдне скапаната си таратайка. И не си мислете, че беше мутра, политик или някой подобен. Беше си най-обикновен ***, каквито са повече от половината българи. *** и нагъл. Скапанякът се разкара, едва когато всички в колоната почнаха да му свирят и да го псуват. А трябваше просто да отбие 50-70 см. КАТ трябва да мачка такива ***, вместо да се крие по храстите за 20 лв.

2

Бай Онзи

преди 10 години

И после ветеринарите се чудят защо ,ядат дървото и ги обстрелват с камъни.Каквито и закони за защита на лекарите да приемат,никога не се знае дали някой афектиран от загубата на близък човек поради закъснение на ветеринарния екип ще гие чел...Ще стане око за око и зъб за зъб.Защото ако ветеринарите не стават или неискат за вършат като хората тази работа има и други професий.