343

100yan

преди 11 години

До AngelhellЧул недочул, казвам ти за крайна цена на квт.ч. с ДДС и с всички такси включени. В Германия е 0,27?, в NY 0,26? в BG 0,10?. Ако имаш първи клас, ще разбереш къде е по-евтино, къде е по-скъпо.Тоя от NY дето си е пратил сметката е платил 93$ за 274квт.ч, в БГ за тия киловти плащаш 55лв. крайна цена с ддс, какво ми говориш повече.Не можете да смятате, а после ревете, че всеки ви лъже. Върнете се в 1ви клас да научите малко математиката.

342

Angelhell

преди 11 години

До 100yanИ още нещо, в Европа наистина не ни чакат с отворени обятия, въпреки че ние работим работата, която те никога няма да работят (поради липса на престиж).И все пак за всичко ние сме им виновни!Но могат от Европа да ни пълнят пазарите с ***, които ни задължават да купуваме скъпо и прескъпо.Ние можем да храним чешките и австрийските пенсионери на общо основание.И понеже "живееш в Австрия" то най-много ти трябва да си наясно, че самите австрийци се изказват особено негативно за ЕВН!

341

а случайно

преди 11 години

а случайно да сте чули за пенсия от 82 евро колкото е моята-на машинен инженер

340

Angelhell

преди 11 години

До 100yanПонеже виждам, че ги разбираш много нещата, спокойно може да отидеш да си чуруликате с Владо Каролев и с Бойко Борисов. То и Бойко тези дни каза, че той получавал от всички премиери най-малко!И понеже живееш в Австрия, забрави да споменеш колко ДДС се плаща върху сметката за тока. По-малко е, нали... е, то е така и за храните.=А понеже ги разбираш нещата, в България има едни 28%, които изнасят на гръб цялата икономика на страната. Май работим повече от другите!

339

Анонимен

преди 11 години

Я да ви кажем защо заплатите са ви най-ниски.Икономиката ви се състои главно от покупка на кромид от Петрич на 5 стотинки и продажбата му в София на левче.Производителността на труда и енергийната ефективност в предприятията,които още работят е на ниво Етиопия.И ваште братя и сестри българи щом се доберат до някой пост почват да крадът като че ли светът ще свърши утре.И за всичко това обвинявате всякакви външни сили,но не и собствената си глупост.

338

100yan

преди 11 години

До memovмда точно така, той токът се носи на гръб вързан в чували :D

337

Анонимен

преди 11 години

Ааа, така ли?А заплатите най-високи, пенсиите и социалните помощи.Браво на нас, така и в Япония не могат да го докарат.!

336

100yan

преди 11 години

До AngelhellАйде ще ти кажа, заплатите се получават за положения от тебе труд. Ако смяташ, че си подценен отиваш да си търсиш работа другаде. Ако смяташ, че в западна европа те чакат с отворени обятия да си го клатиш, защо не се пробваш? И последно, заплатите по какъв начин са обвързани с цената на тока, ако може да ми обясниш?

335

Angelhell

преди 11 години

Като сме с най-ниска цена на тока... За заплатите кажете, кажете нещо и за тях. :)

334

100yan

преди 11 години

Няма и такова нещо, че загубите по пренос не се плащат в чужбина, напротив влизат си в крайната цена, както и добавките за зелен ток и тн. Друг е въпросът, че загубите по мрежата са по-ниски по една или друга причина, дали по-малко се краде или техниката е по-модерна не мога да ти кажа ама ако трябва да се инвестира в мрежата, цените ще скочат още повече. Цените на тока няма как да падат в България. Идеята е да се образуват прозрачно и на пазарен принцип и да не се краде, това е каузата.

333

вера

преди 11 години

че то нали се говори че Енерго про е на ***

332

100yan

преди 11 години

До СинНяма такова нещо, че са по-високи това са някакви измишльотини на икономически неграмотни хора. Сметни да речем за 10квтч. колко се плаща в България и сравни с ЕС. Това, че някой платил 5лева или 50? нищо не значи, важно колко е консумирал. Ти като вярваш на глупости от рода аз живея в Австрия и платих 50? без да знаеш колко енергия е консумирана за тази цена, значи си безнадежден случай. Да си кажат ясно и точно колко са консумирали и колко са платили и това най-добре на годишен период.

331

memov

преди 11 години

Ha, tzenata na toka bila nai-niska v bg. Ami nali i stokata trud v bg e s nai-niska tzena?!Obache sme ot parvite i nai-golemi iznositeli?! E, po kakvi tzeni iznasyame?! Kakto v BG ili kakto v Kuveit? I kade otiva razlikata? Ami za 1 godina kolko danak DDS obira bg finministera ot prodaden tok, pechalbi,dohodi?

330

Петко

преди 11 години

Назрява революция срещу некадърно управление "24 години преход " всички които ни управляват от тогава до сега гледат само собственият си интерес. Запомнете Мирен преход няма. За да се промени нещо тотално трябва РЕВОЛЮЦИЯ! Всяко едно ново управление след революция е за благото на хората. Естествено че и то се корумпира след 40-50 години историята го доказва. Замислете се скъпи сънародници колко ПОСТОЯННИ политици имаме в парламента от 89 до сега и ще проумеете какво казвам.

329

Синчец

преди 11 години

Съгласен съм със Син!Бих добавил много важния ВЪПРОС-защо мрежовите услуги се изчисляват върху потребените брой киловати !Трябва да се изчисляват върху разходите за поддържане на конкретните обекти от мрежата !

328

Син

преди 11 години

След като единичните цени в България са най ниски,защо сметките на българите са по-високи от европейските-напр.Швейцария,Австрия и пр.и САЩ?!Единствено възможен отговор-защото се манипулират електромерите.Метрологичната лаборатория се запретна с всички сили да доказва обратното !Продажници,каквито винаги у нас са на лице,при нужда!!А единичните цени в България трябва да са по-ниски от сегашните ,защото включването на мрежовата услуга за достъп е НЕЗАКОННА!

327

AHA

преди 11 години

България 6,7 евро при 140 евро минимална заплата, Франция 7,2 евро при 1480 евро минимална заплата,дали е едно и също? Францuя има 89 реактора,Борисов да завърши Белене или да си ходи.Затвори реакторите на Козлодуй и започва да се усеща,и това е само началото.ВЕИ е за немците където минималната заплата е 1500 евро а средната 3800

326

БПФ

преди 11 години

Ако хората си плащаха само реално потребената електроенергия, нямаше да протестират !!! Само дето след добавките общата сума се удвоява и утроява !!!

325

ИВАН-СОФИЯ

преди 11 години

ДАНО СЪМ ЛОШ ПРОРОК НО КАКТО Е ТРЪГНАЛО МУТРАТА ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА С ПРОСТОТИЙТЕ СИ!

324

JIKO

преди 11 години

Цената на киловатчас у нас - най-ниска в ЕС .. I kolko kwh moje da se kupiat s edna sredna zaplata i kolko drugite ot EC?