283

Анонимен

преди 11 години

А стига сте се мъчили да извъртите нещата. Ясно е колко струва ядреното гориво. И се правят сметките в продължение на еди колко си време докато изгори какви ще са разходите. Ако щеш произвеждай пуканки.

282

до 430

преди 11 години

Ти знаеш ли какво е ПАВЕЦ?

281

До 416

преди 11 години

Според теб българите ще продължават да нямат индустрия и предприятия като сега, ще ядат отровни турски и др. зеленчуци и храни, вместо да имаме промишленост, с наша евтина енергия.Ако ти харесва нацията да е само от келнери и *** и ядрените и др. специалисти да ходят в Турция, защото тук Борисов ги праща да пасат овце, дрънкай глупости,че износът не е изгоден.Войните по света са за нови пазари, само сините талибани, които ликвидираха сел.стопанство и промишлеността на Б-я на бялото черно

280

Анонимен

преди 11 години

Абре Моше къф старничен продукт като е основен - това с което се произвежда тока. То разбирам, че изкаш да извъртиш нещата *** всъщност ядрената централа е една парна централа. Там ядрената реакция се контролира. Ако не се контролира ше се получат неприятни неща. Сега кажи че не си манипулаторче.И може също да се ползува споко йно за отопление, топла вода и така нататъка ако има па чак огромен излишък от пара. Но навлизаме в сферата на шведски комунизъм

279

Анонимен

преди 11 години

Нещо не мога да ви схвана объркана манипулативна мисъл другари капиталисти. Другари капиталисти - в капиталистическия свят нема такова животно централа да седи и да чака ако се наложи да започне да произвежда ток или ако не се налага - да спре. Там пари са давани и съответно произвежда за да печели. Начи без ядрена може ама иначе да имаме 10-15 ВЕЦ-а и те да чакат разбираш ли ако потрябва и оп - пускаме ги.

278

Моше

преди 11 години

до 423 А кой ще охлажда реактора бе *** парата е страничен продукт по добре да мине през турбината отколкото при дядо боже!

277

Моше

преди 11 години

до 420 Тия като слушат за контролиран процес при атомното делене съвсем им се изпаряват мозъците!Сигурно правят аналогия с печката на дърва "слагаш топли не слагаш не топли"!

276

Анонимен

преди 11 години

Точно така, затова има енергийни регулатори. Защото трябва да има държавна енергийна политика. Затова трябва да има и вецове , които да покриват пиковото потребление и тецове. Повечето хора обаче си мислят , че като си спрат лампите за един час , ще спасят планетата.

275

PetyaM

преди 11 години

На официалното запитване на правителството на ГЕРБ през 2010г. има официален писмен отговор от руската страна за цената на АЕЦ Белене - 6.3 млрд.евро! И това е цена на ключ, при това с завишения. Това слага точка на всички спекулации с намерени кашони и подобни измишльотини. То бива измислици-премислици преди референдума, ама стига вече!

274

Анонимен

преди 11 години

Абе как ги намират тея документи в кашони.... Точно преди Референдума, не мога да разбера, за толкова *** ли ни имат?

273

Анонимен

преди 11 години

420 - парата от ядрение реактор не излиза неконтролирана по мощност. Сега схвана ли ? Колкото пара пуснеш през турбината - толкоз ток ще получиш.

272

Иван

преди 11 години

Да на АЕЦ Козлодуй, НЕ,НЕ НЕ и НЕ на АЕЦ Белене/НОВАТА/ централа.

271

Моше

преди 11 години

Да строиш атомна централа с руснаци е все едно да ги поканиш на чай и да им седнеш на самовара!Те така или иначе ще пият чай но твоя *** ще пуши!

270

АЕЦ-чиста и евтина е

преди 11 години

Няма непечеливша АЕЦ по света и атомната енергия е най-евтина, сравнена с всички други видове енергия. Даже Бангладеш, преди броени дни, сключи договор с Русия за строеж на АЕЦ. Само ние ще сме изостанал бантустан-в 2015 г.и 2019 г.изтичат сроковете на двата реактора на "Козл.". В момента от ЕС ни притискат да затваряме окончателно първите 4, познайте как калинката-директор на Козлодуй, кадърът на Герб разносвач на банички и младата калинка-специалист по скалния орел, шеф на УС ще удължат срока

269

Анонимен

преди 11 години

Щом енергията не се складира, защо ревете за ВЕИ ? Те да не би изведнъж пък непременно от ВЕИ да може да се складира ?

268

Моше

преди 11 години

до 411Все едно е ако друг продава и купува а ти *** мухите но ако ти или твоето домакинство продава не е все едно!Справка 1000 Соларни покрива в Германия!

267

Анонимен

преди 11 години

Няма такова нещо другари-манипулатори. Електроенергията се произвежда контролирано. Ядреното гориво не ти е печка на дърва. И още едно. Ние си имаме и уранова руда.

266

Йотата

преди 11 години

Боко да каже през него управление колко пари са изплатили на руската фирма , която продължаваше да строи! Само знам ,че данъчните още имат да възстановяват на руската фирма 30 МИЛИОНА ЛЕВА за ДДС. Хвани едните -удари другите!

265

Моше

преди 11 години

до 408Точно така "Енегията не се складира" затова БЕХ ще си заголят задниците и ще продават на ниски цени на комшулука а умните глави ще плащат масрафа!

264

Анонимен

преди 11 години

Не е все едно дали продаваш или купуваш нали ?