41

Анонимен

преди 11 години

Братко виж само листите за народни представители през последните 20 години,как се променят,поне да успеем децата си да възпитаме като трябва там ми е надеждата.

40

Анонимен

преди 11 години

До 52Определено е имало сбъркани неща в нашия социализъм, защото в противен случай, ние младите нямаше да сме в това положение. Но според мен тогава целия свят е бил сбъркан. И ние тук отново на кръстопътя сме обрали пешкира от тази сбърканост. Но сега живеем в друго време и ние младите трябва да видим това, да повярваме за фа можем да изградим това, което нашите родители по една или друга причина не успяха.

39

до КЪСА ПАМЕТ

преди 11 години

Запри се малко, де. Туку виж пак си се объркал и си постнал инструкциите от централата вместо коментара. Както завчера в "Дневник".Слушай, защо не дадеш ценоразписа. Ще бъде много интересно и да знаеш, цяла седмица за това ще се пише. Няма да загубиш много, то нали му остава още половин година на работодателя. Пък, ако ти е жал за надниците, изчакай още някой друг месец. После ще отидеш към тия, дето спечелят изборите. Чиста работа. Обаче всички съфорумници искаме ценоразписа. Хайде, бъди човек

38

до 43

преди 11 години

Аз уважавам труда на всеки учен,но лошото е ,че наследници на този нашия сбъркания комунизъм са сегашните Северна Корея,Куба.Истински социализъм има примерно в Швеция където от много богатите се взема и са разпределя на по-бедните.А пък сега нашите социалисти и техните наследници са най-богатите в държавата и по никакъв начин не помагат на бедните-все пак нали това уж е идеята.Аз не нападам всички ,а само тези,които са грабили и продължават.

37

Алов

преди 11 години

Антипатичен човек ! Сигурно го е лепнал рака и сега с няколко подаръчета мъчи да си изкупи греховете ,но не става ! Ще раздухва огъня на казаня !

36

1

преди 11 години

До СимоВ много държави по онова това е била нормална практика. Не явяване за военна служба се е считало за национално предателство. Преди време си мислех, че Крумовите закони са били нещо нашенско, едвали не запазена марка, но в последствие установих, че такива закони са били нормална практика по онози времена.

35

До 31

преди 11 години

До голяма степен си прав(а). Но ми се иска талантливите и умните да успеят да се наложат в България. Другият вариант е да станем нечий икономически придатък - и фирмите, и ръководствата на престижните училища, и здравните заведения да са на чужденци, а българите да са само на по-низши длъжности на изпълнители - така кадърните ще получат шанс за развитие и израстване, защото чужденецът няма да толерира връзкаря, та той да му съсипе бизнеса. Само че този вариант е много унизителен.

34

до 43

преди 11 години

Ей така ще пишеш: "до еди кой си". Какво е това "До Анонимен"?Човек не може да разбере до кого пишеш. А ние сме българи, обичаме да подслушваме.

33

Симо

преди 11 години

КОМУНИСТИТЕ го осъждат на смърт за неявявянае в казармата - има ли нещо по-гадно и подло и от КОМУНИСТА, А?

32

ku4eto

преди 11 години

до 41 а ти знаеш ли колко стари родове са избити и изселени след 9 септември и са унищожени и разпокъсани без да се познават .....сега установих че имам сестра -близначка открадната от родилното в Ловеч и още няколко сестри обявени за мъртви и продадени между 1967 и 1974гнаследник съм на съден от народен съд не ме пуснаха да уча а бяха ме приели

31

Аз

преди 11 години

До АнонименМоже да е бил всякакъв, но тогава за наука са се отделяли достатъчно пари. Били сме трета космическа сила в света! Аз уча физика и ако не е била неговата политика в момента в България отдавна нямаше да има такова животно - наука. А още по-малко физика.Не ме мисли за комунист. Политическите ми възгледи са крайно десни! Но и не лъжа!

30

Една

преди 11 години

Егати и българската народопсихилогия! В началото един голям шут на превъзхождащия масата човек, а после като посети държавата признатият в чужбина - то посрещане, то почести, ордени, гощавки, като че сал него са го чакали великия българин скитал немил недраг по чужбината! "Никога не бях помислял да се върна в България. Прекомерно тежки бяха страданията, изтърпени от моите родители и всички, които познавах там, за да запазя каквато и да било връзка с тази страна, която бях напуснал през 1946 ".

29

до 15

преди 11 години

"Затова и тук трябва да стане както е било едно време - човека си има род и се знае от кого произлиза..."Ти нямаш ли род и не знаеш ли от кого произлизаш? Много хора си знаят родата до 5 - 6 поколения напред. Е, има и много, които нямат дори фамилно име и слагат за такова името на дядо си.

28

ku4eto

преди 11 години

до 38 мерси но и на теб почнаха минусчета явно са от ***

27

Алов

преди 11 години

И шише ракия не ми е изпратил даже за празниците ,така ,че за мен този дядка не е човек.Чичо Рачко си знае работата и няма да го подмине.

26

Анонимен

преди 11 години

И да му слагате минуси на кучето , то си е факт.45 години на чело не е бил професор по физика,ами един пастир.

25

Анонимен

преди 11 години

Da ne e nqkoi ot vnucite na Bai GAnio Balkanski

24

Анонимен

преди 11 години

dobre, 4e e izbiagal ot komunistite ina4e ni6to niama6e da stane ot nego v BG.

23

ku4eto

преди 11 години

Великите българи по света проф. Минко БалканскиКак един успял професор във Франция помага на родината си ....................................НАЙ НАКРАЯ ДА ПИШЕТЕ И ЗА БЪЛГАРИН А НЕ САМО ЗА *** наричащи себе си българи

22

Ангел

преди 11 години

До БачоНе мисля, че проф. Балкански е бягал от комунистите. На първо четене виждам, че е бил младеж изпълнен с мечти и е бил готов да приеме предизвикателствата на съдбата. Отишъл е във Франция явно, защото авантюриста в него е искал да пътува види свят и учи физика. А и да не забравяме, че тогава в България са били също трудни години. Наистина е велик човек!Само богаташите живеещи в България правеха за благотворителност поне на 1/3 от това, което прави той...