132

до 138

преди 11 години

***, нали заради Македония именно през Първата и Втората Световни Войни сме на страната на Германия, че ДА БЪДЕМ ПРОТИВ ТИЯ, КОИТО СА Я ОКУПИРАЛИ. Кой преди 100 години е спорил, че там живеят само българи. Всички са го признавали.Не си е заслужавало безбройните жертви. И след една от тия войни моя прадядо е натоварил в каруцата каквото е могъл и е тръгнал за свободната част на РОДИНАТА.Заради вас губим Егейска Тракия, която никой не ни е оспорвал. Няма по-лошо от ПОСРЪБЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ.

131

Апис

преди 11 години

Влезте във ФИРОМ-ския онлан "Вечер" да гледате сеир :)))) Вият на умряло, че България им пречи, а те били хрисими и мили и сумиление говорят за Желю Желев. *** изобщо не се замислят, че всъщност в тях е причината да се стигне до тук! ***! Вийте сега на умряло като ви праснахме един шамар ***...същата ръка, която 20 години ви подавахме, а вие *** БЮРМАджийски хапехте! Кучета!

130

Анонимен

преди 11 години

рез лето 6523 от сътворението на света обнови се тази крепост, зидана и правена от Йоан, самодържец български, с помощта и с молитвите на пресветата Владичица, наша Богородица, и чрез застъпничеството на дванадесетте върховни апостоли. Тази крепост бе направена за убежище и за спасение, и за живота на българите. Започната бе крепостта Битоля през месец октомври, в 20-ти ден, и се завърши в месец () в края. Този самодържец беше българин по род, внук на Никола и на Рипсимия благоверните, син на Арон, който е брат на Самуил, царя самодържавен, и които двамата разбиха в Щипон гръцката войска на цар Василий, където бе взето злато (), а този в () разбит биде от цар Василий в годината 6522 от сътворението на света в Ключ и почина в края на лятото.

129

Анонимен

преди 11 години

Како и секогаш, Македониа е на прогресивната страна--------------Коя е тази прогресивна страна, бе, маке? Албанската уния ли?

128

drakata

преди 11 години

До БЕЗРОДНИКА (138)Друже, интересно ми е как така спокойно гоеорите че сте народ, а пишете със сръбски букви, а! Да знаеш - дедо ти се е обърнал вече в гроба си! Обърнал се е защото не иска да ви гледа мекерета дол...и!

127

до138

преди 11 години

какво пише на битолския надпис беумнико

126

Анонимен

преди 11 години

Вие ТАТАРСКИТЕ ***, никогаш не знаеле како треба да се однесувате во впросот Македониа.Со насилничко, асимилаторско и негирачко однесувае вие пред 100 години, а потоа и пред 70 години а фрлиа Македониа во прегратките на Србиа. Вашатабескрано глупа и исфрустрирана политика останува и натаму на сцена.Но, да се потсетиме, вие Бугариа и бугарите избравте погрешна страна и во Балканските вони, и во Првата светска вона, и во Втората Светска Вона, и во поствоеното блоковско делее на Европа... *** и сега. Бугариа е на страната на фашистичката и нацистичка ЕУ алианса, на страната на банкротирана вештачка творба, на страната на лузерите. Како и секогаш, Македониа е на прогресивната страна.Имаше Република, кога сите соседи беа монархии.Беше 100% антифашистичка кога бугарите му го бацуваа курот / членот на Хитлер.Македониа беше со слободен патен и визен режим, кога Бугариа му го бацуваше газот на Сталин, а потоа на Хрушчов и Брежнев.***, и сега, по 100-ти пат исто.Од *** Татари, од вас народ не бидува.

125

Анонимен

преди 11 години

Ако погледнем безпристрасно, албанците имат право да искат да обединят отечеството си. Един народ е разделен в три държави - Албания, Косово и Македония. Оформя се и четвърта - Северна Гърция. Защото уж отидоха да работят, но се заселиха там и раждат по 5 - 10 деца. След 20 години тоя край ще е като западна Македония.

124

до BG-681

преди 11 години

През Ренесанса всеки европейски учен, открил нещо, е слагал гръцко название на откритието си. Това, че в европейските езици има гръцки думи не е заслуга на гърците, а на европейците. Да не би древните елини да са имали "педиатри" и "гинеколоизи"?Прави впечатление, че използваш верни факти, за да направиш погрешни изводи.

123

Ivan

преди 11 години

шо ке приме. шо ке праиме, братя "македонци". Я ми кажете Димитър Талев като е роден в Прилеп българин ли е или македонец ? ? ?

122

Анонимен

преди 11 години

прострелва в гърдите. Запитана от сръбския офицер, пристигнал пръв на мястото на атентата, защо е убила Прелич, Мара Бунева отговаря: Заради мъченията, които той извърши над моите братя студенти. Защото обичам отечеството си.Мара Бунева умира на следващия ден, 14 януари от раните си.Поклон пред паметта й!

121

Анонимен

преди 11 години

о негова заповед през 1927 година на Скопския студентски процес срещу дейците на Македонската младежка тайна революционна организация, подсъдимите са подложени на жестоки изтезания стягане на главите, чупене на ръцете и дори заравяне живи заради българското си самосъзнание.След произнасянето на тежките присъди над подсъдимите студенти в края на декември 1927 година на 13 януари 1928 година Мара Бунева разстрелва Велимир Прелич в центъра на Скопие на стария Камен мост на Вардар, след което се

120

Мара Бунева

преди 11 години

Мара Бунева е българска революционерка, член на Вътрешната македонска революционна организация. Известна е като борец за свобода и героиня с извършването на атентат срещу Велимир Прелич в 1928 година.Брат ѝ Борис Бунев я привлича в редовете на ВМРО и тя започва да изпълнява поръчки на революционната организация, като на няколко пъти минава границата с конспиративни задачи.Мара Бунева е избрана за изпълнителка на смъртната присъда на юриста на Скопската област Велимир Прелич.

119

Сали Бериша

преди 11 години

Чрез Европейския съюз ще реализираме проекта за националното ни единство

118

Анонимен

преди 11 години

А гърците крали от финикийците, *** дотам не ви стигат историческите анали!

117

Сали Бериша

преди 11 години

Призовавам всички съседи да разберат, че националното единство на албанците не е нещо лошо!

116

до BG-681

преди 11 години

Едно баба знае, едно бае. Всеки ден едно и също копи-пействаш. Кой спори за това, което пишеш. Има доста сведения, че българите са от тракийски произход, но не и от Родопите, че да говориш за Орфей. НАВСЯКЪДЕ СА НАРИЧАНИ "МИЗИ". А това, че гърците са повлияни от съседите си е също факт. Не наричат ли самите те Орфей тракиец? Ами половината им богове - прастари тракийски божества още преди да пристигнат с катуните си от Африка.

115

Анонимен

преди 11 години

Да, така е. И римляните от гърците.

114

Анонимен

преди 11 години

125, и римляните от гърците

113

Анонимен

преди 11 години

Е, то ако трябва да говорим истини, гърците са се наакали да крадат от траките, ама това само с половин уста се осмеляват да го кажат някои учени...