240

do boqn4o

преди 11 години

Боянчо бре, то това дето го думаш е вярно. Ама може би не съвсем. От тези всичките 200 000 онкоболни колко са пушачи?

239

outsider

преди 11 години

На Борисов и Атанасова ще им вдигнем червен картон на следващите избори

238

шопо

преди 11 години

ще карам на три коняка след 22 часа а па нека некой да ме спре

237

Анонимен

преди 11 години

аз имам малка кръчма на село която работи сутрин от 7 вечер до 22ч и там е забранено да се пуши в Сън сити може след 22 ч щото са яка вода а ние с гайдите бедни ми българино накъде да вземаме!

236

бай Пешо

преди 11 години

Искам си домашния казан за ракия може да варя и след 22- 00 часа

235

Анонимен

преди 11 години

Долу поробителите от ЕС

234

барман

преди 11 години

Аз предлагам след 22.00 часа да караме пили поне 1-2 бири или 1 водка

233

boqn4o

преди 11 години

И още една, последна статистика да извадя. 600 000 души умират всяка година по света от заболяване, причинено от пасивно пушене. Ако приемем, че световното население е 6 000 000 000 (да закръглим грубо), това означава, 1/10 000 души умира от пасивно пушене всяка година. Населението на България е 7,4 млн души. Следователно около 740 души загиват всяка година у нас от пасивно пушене. И това е статистика, която засяга ПРЯКО 61% от населението на България, колкото са непушачите.

232

boqn4o

преди 11 години

И един последен факт: Тъй като Турция се опитва да влезе в ЕС, то преди години забраниха тотално пушенето при тях. В крайна сметка имаше големи скандали, включително и 2 смъртни случая. Въпреки 2та смъртни случая, турското правителство остана твърдо докрай и спази забраната. Ние по-големи ориенталци ли сме от Анадола?

231

boqn4o, до 248

преди 11 години

Искаш ли заедно да се поразходим до съдовата хирургия на 3та градска болница? Да видим дали има и 1 човек там, който да пуши под 2 кутии цигари на ден. Сблъсках се там с човек, пушил по негови думи по 2-3 кутии на ден. Предстоеше му ампутация на крак, в случай, че лекарствата и другите хирургични интервенции не помогнат. Виждал ли си 65 годишен мъж да плаче? Е аз тогава видях. Виждал съм и много други хора, които са ми казвали: Недейте да пушите, просто не си заслужава. Най-вече раково болни.

230

boqn4o, до 248

преди 11 години

Лекар ли си? Покажи ми статистиката. Обори ме с факти. 200 000 онкоболни, 2 млн със сърдечно-съдови заболявания, 500 000 с белодробни заболявания. Това е статистиката в България. Не ти, а аз се сблъсквам с тези хора. Не ти, а аз си говоря с тях. Не ти, а аз съм изчел хиляди страници българска и най-вече западна литература. Когато защитаваш някаква позиция, поне извади необходимите факти. Защото после аз изживявам тяхната мъка, а не ти!

229

se

преди 11 години

Забраната за пушенето не трябва да се отменя.Който иска да пуши да си излиза отвън.Поне в едно нещо да не отсъпваме на Европа а да сме заено с тяхните решения по този въпрос.Пушачите са голяма ,,работа" и си мислят ,че всичко им е позволено.Ред е да се забрани пушенето във всички държавни институции без значение кои са.

228

ФРЕНАСКИЯ ЧИПС

преди 11 години

НИКАКВА ОТМЯНА НА ПУШЕНЕТО!!!

227

boqn4o

преди 11 години

Току що прочетох и съпоставката с марихуаната. В САЩ не разрешават пушенето на марихуана в затворени помещения, а употребата й по принцип. Тютюнът и марихуаната са видове наркотици (отговарят на всички критерии). Марихуаната е в групата на леките наркотици, а тютюнът в групата на средните по сила наркотици със степен на пристрастяване, доближаваща се до тази на кокаина. Не изкривявайте нещата. Хората трябва да се научат как да мислят, а не какво да мислят.

226

boqn4o

преди 11 години

Една молба към пушачите: Преди да ми цъкате минуси, прочетете, информирайте се. Ако не вярвате на нашите сайтове, отворете сайта на Световната здравна организация. Лекар съм и се сблъсквам ежедневно с пушачи и с недостига на пари в здравеопазването. Чел съм достатъчно литература и статистики за влиянието на цигарите в САЩ и Западна Европа. Това е най-големият бич за народа.

225

boqn4o

преди 11 години

Това, че ще фалират заведения и, че ще се съкрати персонал е нищо освен пропаганда на тютюневата индустрия. Логиката, че ще се намали печалбата за страната от продажбата на цигари е нагла и цинична. По същата логика да зарибяваме всички деца да пушат, че да се продават повече цигари? Това е единственият европейски и в интерес на народа закон, гласуван от началото на прехода. Само този закон да остане и се затвърди, това би било достатъчно за да наречем управлението на ББ най-успешно за 23 год.

224

Анонимен

преди 11 години

В малките градове никой не спазва забраната... Пушат та пушек се вдига до небесата...

223

boqn4o

преди 11 години

Пушачите да не търсят равни права в закона с непушачите. Човек не се ражда с цигара в устата. Пушенето е вреден навит, а не тип характер. Затова не трябва да има зали за пушачи и за непушачи. Ако Бойко Борисов отмени тоталната забрана за пушене, то ще докаже, че няма характер, воля и не гледа кое е добро за българския народ, т.е. ще се нареди до Станишев, Симеон, Костов и другите ***. И със сигурност ще загуби много непушачи на изборите догодина.

222

boqn4o

преди 11 години

На първо място сме по онкологични, сърдечно-съдови и белодробни болести (общо около 2,5 млн българи или 1/3 от населението боледува от тези болести). Основен рисков фактор е тютюнопушенето. На година България плаща между 2 и 3 милиарда лева или около 90% от бюджета за здраве, за лечение на тези болести. Забраната за тютюнопушене ще намали този разход след 5 години с 5-10%, а след години с до 25%. По този начин ще имаме парите да лекуваме децата, които ги пращаме за лечение в чужбина.

221

права

преди 11 години

Правата се ограничаваха и забраните се създаваха по времето на КОМУНИЗМА,за да се отвлече вниманието от основните неща.Кои са сега основните проблеми на средностатистическия българин?............