122

ехо...непушачите

преди 11 години

Чакайте бе....аз като нямам автомобил и съм пешеходец трябва ли да искам и другите да нямат автомобили защото ме тровят с изпаренията си?! Какво си въобразявате вие- че всички трябва да са като вас ли? Ами ще търпите, както аз търпя хилядите автомобили в София! Живеем в общество- аз приемам автомобилите, вие- пушачите!

121

Велика

преди 11 години

Преди забраната бях спряла да ходя по малки туристичесик градчета, защото там заведенията са по-малки и всчки избираха да са за пушачи, тоест вътре нямаше зала за непушачи. В случая проблема не бе моето здраве, а това на децата ми. Няма как да ки вкарам в заведение, което се пуши, а друго просто няма. Така се оказа, че няма как през голяма част от годината да посетя места като Сандански, Банско, Копривщица и т.н, защото трябва да си стоим в хотела или квартирата. На вън студено, а заведенията см

120

Питанка

преди 11 години

С предишния закон беше дадено право на избор на хората. За по-големите заведения от 70кв.м. се изискваше отделна зала , а за по-малките от 70кв.м. собствениците сами си реавахМЕ .В този вид закона дава право на избор на НЕПУШАЧИТЕ и ПУШАЧИТЕ да си избират.ПРАВО НА ИЗБОР!!! Много важно което всеки забравя. Аз като собственик на заведение съм съгласен, че когато не се пуши е по-приятно ,по-малко разходи за ток и т.н.т..Но когато няма никой вътре предпочитам вентилацията да ми работи по цял ден.

119

do 133

преди 11 години

Откакто сложиха забраната ходя по-често по заведенията. И са ПЪЛНИ както винаги. А преди залите за непушачи бяха празни, защото в цялат компания и един пушач да има, то той НИКОГА не би направил компромис да седне в непушачи. НИКОГА. Винаги заради 1-2ма пушачи сме сядали сто човека в пушачите.И стига сте мрънакли за тея права - ти като ми пушиш на главата ме тровиш мен. А аз НЕ ти вредя на здравето като стоя до теб.Като искаш да се тровиш - прави го другаде. Не съм длъжен да ти гълтам гадостите.

118

Жужубан

преди 11 години

Аааа я чакайте малко ! ! ! Щом сме демократична държава тогава искам да мога да си пуша трева навсякъде, да си шмъркам амфетите и коката след ядене ( пристрастен съм кво толкова - длъжни са всички да се съобразяват с мене ) ! ! !

117

Анонимен

преди 11 години

Къде ги дават по 3.50, друже?

116

Анонимен

преди 11 години

До bla blaпросто трябва да има 2 вида заведения - за пушачи и за непушачи!и да ходи кой-където иска!Иначе - да забраняват производството на тютюн, цигари, да забранят и продажбата им и да криминализират пушенето.......... Да последват същите "мерки" и за алкохола и - пей сърце! Ше станем йоги, вегани и т.н. и ще живеем по 300 години!Горките гробари - ще останат без работа! ;)

115

до Адриана Димова

преди 11 години

Адриана, за първи път срещам човек, който да се гордее от това че пуши. Като толкова много ти се пуши си пуши в къщи и не трови хората по улиците и заведнията. Хората не са длъжни да ти дишат отровите. Ако толкова много те боли за прихода на заведенията от непушачи, можеш да идеш да протестираш пред парламента.

114

TPE3BEH

преди 11 години

Ейй, няма да станем нормална държава и това си е!Не са ни виновни политице, *** народ сме си и за това ни е слаба държавата :(

113

овчи

преди 11 години

И да добавя за тези които ме наградиха с минуси на предния пост...Когато държавата спре най-цинично и лицемерно да печели от моята никотинова зависимост по 3.50лв на кутия !!!!!!!....и ги забрани за производство и продажба,то тогава няма да мога да пуша и в къщи!До настъпването на този момент не върша нищо противозаконно,дори напротив ежедневно допълнително дотирам държавата така , че да обясня на непушачите...за всяка забрана трябва ясно положена основа!!

112

Анонимен

преди 11 години

Не са цигарите проблема на заведенията. Хората вече нямат пари. Не искам да пълня гушите на кръчмари и ресторантьори, които искат да станат милионери от днес за утре. Една вечеря в домашна обстановка е с пъти по-евтина от тази в заведение.

111

Анонимен

преди 11 години

Стига с това неравноправно отношение.Къде са правата на пушачите? Защо трябва да мръзнат за да пушат.Нали съгласно европейските директиви на пушачите трябва да им се осигури топло място за пушене.В заведенията никой няма да запали цигара в залата за непушачи и те няма да дищат цигарен дим.Само дето тя ще е почти празна, а в другата зала ще е претъпкано, даже там със сигурност ще има непушачи

110

мак

преди 11 години

Тази "гъвкавост" означава, че забраната ще падне и няма да има заведения за непушачи.

109

SS

преди 11 години

До Адриана ДимоваЧовечетата нямат левчета те това е проблема, а не да разправяш че пушачите пълнят заведения , а не пушачите си стоят в къщи.И аз непуша *** преди вземах 1300лв. и не се прибирах, ама сега вземам 300лв и не си помислям да изляза.

108

Гого

преди 11 години

Имам предложение към ресторантьорите.Меню с двойни цени за непушачите за да компенсират оборота и меню с нормални цени за пушачите за това,че спазват закона и излизат да пушат на студа,което пък е по-опасно за здравето от една изпушена цигара.

107

тест за демокрация

преди 11 години

Това е един вид тест за демокрацията, интелекта и манталита ни. Не спорим сега дали е вредно или не, а за това че една група хора не може да бъде лишавана от заведения в които да се пуши- щом има хора и то немалко, които искат да пушат. Тези хора трябва да си имат отделни заведения щом непушачите не искат общи. И да пищите и да не пищите -ние имаме право да пушим толкова, колкото вие да не пушите- ЩЕ СЕ ПУШИ-ИНАЧЕ СМЕ В ДИКТАТУРА

106

cridical

преди 11 години

Ще си останем в ориента завинаги!

105

bla bla

преди 11 години

Адриана Димова, отиди във заведение, като Happy и ми кажи, че е празно или в което и да е по-хубаво заведение в центъра на София или друг град. Пушете си, но не е нужно да ни осмърдявате дрехите и да ни тровите. Това, че вие миришете на пепелници и клошари, не значи, че и ние трябва да сме като вас. Може спокойно да си седите вкъщи, само дето виждам много пушачи, които излизат и пушат навън, като сте толкова ербап стойте си у дома!

104

до Адриана Димова

преди 11 години

Подкрепям те в това, което казваш

103

Анонимен

преди 11 години

До 103 Анонимен - "За собствениците на заведения файда няма от непушачите - нито пушат, нито пият. Дават си парите за плодове и зеленчуци с ГМО и си мислят, че живеят здравословно"...............***, аз не пуша, но е много вероятно да оставям повече пари от теб в заведенията, а като пия не ме боли главата после, като вас пушачите... А ако втрнат закона съм ги е'бал и у долните кръчми, поне Греб ще падне по-лесно...