67

MD

преди 11 години

Когато бях на държавен стаж по Акушерство, пред очите ми се разви ситуацията как едно нормално започнало раждане приключи със спешно цезарово сечение, защото се оказа, че има изпаднала пъпна връв, която се притискаше от раждащия се плод. Спешният екип беше готов в рамките на 4 мин (вкл. анестезиолога). Но тъпите майки, които си мислят, че раждането на децата е процедура, подобна на правенето им, много често осигуряват на децата си точно описания в статията завършек.

66

Анонимен

преди 11 години

До 123Нищо не съм платила, нито преди нито след това! Преди няколко години се лекувах и от рак, не съм попаднала и на един лекар от когото мога да се оплача. Има и лекари, за които професията им е призвание, приемете го.

65

123

преди 11 години

До До 58 - Дадох пример, същото важи и за Англия. Ама и там сигурно са на колела. И не е единственото изискване. Има изискване ако раждането е неасистирано, т.е. никой да не направлява процеса, да има задължително медицинско лице. Да няма никакви рискови фактори - единична пъпна артерия, увита около вратлето пъпна връв и т.н. При такива обстоятелства раждането вкъщи не е разрешено...

64

до 33

преди 11 години

Кой ги е докарал докторите /аз ли ? / и до какво та ще ме рекетират !?Лелката която къса билети взимала колкото лекар ! Друг път взима ! По твоята логика касапина трябва да тръгне със сатъра по улицата да си увеличава доходите !

63

яяя

преди 11 години

Пак някоя *** си издри**ала бебето в къщи. Аман бе!!! От 10 статии 8 са за ***. Всичко до тях опира, то детските ли не бяха, то майчинство, то помощите с разваления боб, то раждане в къщи, то изоставени деца......Да продължавам ли? АМАН!

62

123

преди 11 години

До Анонимен - Колко са тези като теб??? И колко си плати за тая екстра "майчина подкрепа"? Тук на мен друго ми прави впечатление - повечето се изказват супер негативно за майката без да знаят дали решението и е било да роди вкъщи. От инфото в статията става ясно, че раждането е било 4 часа, което си е рекордно малко време. Първото ми раждане беше 15 часа и 25 мин. А колко от тези драскачи помнят случаите на родилки, връщани вкъщи, щото разкритието им било малко и не им е било време да раждат.

61

анонимна

преди 11 години

Значи майката да има право да ражда в къщи а акушерката като човек няма ли право да откаже раждането вкъщи ?Или тя ще бъде лишена от правото да избира?

60

Анонимен

преди 11 години

Естествен подбор! Тъкмо такива майки-*** няма да могат да предадат безмозъчните си гени

59

До 68

преди 11 години

така няма как да обвинят лекарите например, нали????????????????????????????!!!!!

58

До 55

преди 11 години

Операция от апандисит е също стрес! ЗАЩО НЕ СЕ ОПЕРИРАШ У ДОМА??????????!!!!!!!!! раждането е не само стрес, но вид интервенция! а има хора, които знаят как да го направят! за разлика от тези, които иксат д араждат у дома и да се леалиизра марихуаната например!!!!!!

57

Анонимен

преди 11 години

Ами като нямат доверие на нашите доктори. Малко ли бебета умряха от лекарска не сериозност.

56

Buba

преди 11 години

Според мен раждането вкъщи е добре, ако ще имаш второ или трето дете и задължително да има при теб акушерка или лекар. Хубавото на раждането вкъщи е по-малко стресиращата обстановка. В болницата си е доста неудобно да се ражда на магарето, но пък ако нещата се усложнят, си е по-добре да си си там и веднага да се действа. Така че, според мен не трябва да се изпада в крайности. Всеки сам трябва да решава и да преценява.

55

Анонимен

преди 11 години

До 123При мен не беше така. Лекарката, която ме израждаше беше изключилено внимателна и ми даде такава психологична подкрепа, която може би бих получила само от майка си. Освен че ръководеше раждането, непрекъснато ми повтаряше "ей сега, моето момиче" и ме милваше по челото. Никога няма да я забравя.

54

GP

преди 11 години

До уХайде идвай по на север, че откога чакам бг пациенти тук....ама да не позеленееш като ти изпратя сметката за раждането (дано си осигурена)

53

Анонимен

преди 11 години

Към тези, които твърдят че смъртността била еднаква при двата вида раждане: ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ преди да пишете глупости!Смъртността при раждане вкъщи е над ДВА ПЪТИ по висока - 0.09% при раждане в болница, и 0.2% - вкъщи.Процентът на децата родени с дефекти е още по-фрапиращ - разликата е повече от три пъти!!! 0.04% при родените в болница, и 0.15% при родените вкъщи!И не казвайте че смъртността в болниците се прикрива - може да се прикрие в медиите, но не в и статистическите данни. А навсякъде данните сочат едно и също - раждането вкъщи е с ПЪТИ по-рисковано.

52

До 58

преди 11 години

извинявай, но: В холандия има опитни акушерки, а хората се придвижват с колела, а не по един човек в кола! Което означава, че трафика е минимален за такава държава!!!!!! опитай се да стигнеш от люлин до някоя болница за 5 мин! не е въпроса и в това! всяко раждане е сериозен стрес за организма! а в болницата има хора, които знаят как да се справят с усложненията! не живеем в празисторически времена и в пещери все пак!

51

Анонимен

преди 11 години

arbeit

50

Анонимен

преди 11 години

ARBET MAHT FREI

49

Анонимен

преди 11 години

Преди 150 години са раждали у дома! Преди 1100 години са раждали в юртите! преди 10.000 години са раждали в пещерите! с тази разлика, че преди 10 хил години количеството е определяло оцеляването, а преди 100 - опитните баби, които са знаели всичко! но д ародиш у дома в 21 век - това граничи с безумна, наивна, престъпна глупост!

48

123

преди 11 години

До Анонимен - ХОЛАНДИЯ